Written by Rickkk

iPhone 6 Plus buigt toch

In september 2014 was de hele wereld in rep en roer want de nieuwe iPhone van Apple zal heel makkelijk te buigen zijn. Naar aanleiding van klachten met gebogen iPhones werd het nieuws snel verspreid door een youTube video waarin te zien was hoe makkelijk je een iPhone 6 Plus kunt buigen met alleen je handen. In september 2014 werd de hashtag Bentgate geboren en Apple weigerde enig commentaar te geven op het verbuigen van de iPhone 6 Plus. Volgens het Amerikaanse bedrijf viel het allemaal nog wel mee in de praktijk en is alles met fysieke kracht om te buigen. Bij normaal gebruik zou de iPhone 6 Plus niet buigen. Uiteindelijk zijn er negen officiële klachten bij Apple binnengekomen met betrekking tot verbogen iPhones.

Amerikaanse consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar aanleiding van #Bentgate
Naar aanleiding van de vele online klachten en beschuldigingen aan het adres van Apple heeft de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports een onderzoek gedaan naar het doorbuigen van de nieuwe iPhone 6 smartphones. Naast de nieuwe iPhone modellen heeft Consumer Reports destijds ook de HTC One M8, iPhone 5, LG G3 en de Samsung Galaxy Note 3 getest. De uitslag van de test was dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet het makkelijkst doorbuigen, deze eer is gegaan naar de HTC One M8. Nog opvallender is dat iPhone 6 sneller ombuigt dan iPhone 6 Plus. De winnaar van de Bentgate test was destijds de Samsung Galaxy Note 3. Dit toestel boog pas om bij een fysieke kracht van 68 kilogram.

iPhone 6 Plus toch verbogen zonder moedwillig het toestel te buigen
Na het onderzoek van de Amerikaanse consumentenbond is het akelig stil geworden. Goed nieuws voor Apple want eindelijk hebben ze gelijk gehad dat het in de praktijk allemaal wel mee zal vallen. Het is al enkele maanden geleden dat de Bentgate wereldnieuws was en het leek allemaal op een storm in een glas water. Tot enkele dagen geleden is het stil geweest omtrent de Bentgate, er leek geen haan meer naar te kraaien. Tot dat aan alle stilt een eind werd gemaakt door een journalist van DutchCowboys. De journalist heeft opgemerkt dat zijn iPhone 6 Plus niet helemaal meer recht is nadat hij het toestel in november 2014 in gebruik heeft genomen. De journalist heeft zijn iPhone 6 Plus niet moedwillig verbogen, maar door het gebruik en de kracht die onbewust is uitgeoefend op zijn iPhone 6 Plus is het toestel opmerkelijk genoeg lichtelijk krom getrokken. Dit wordt ook wel torderen genoemd.

Beeldscherm van iPhone 6 Plus laat los
De iPhone 6 Plus is zoals te zien is op de foto’s die de journalist heeft geplaatst bij zijn nieuwsbericht niet helemaal recht. Het torderen van iPhone 6 Plus is niet direct het grootste gevaar, maar zoals de journalist van DutchCowboys aangeeft begint zijn beeldscherm los te raken van de behuizing. Naar alle waarschijnlijkheid zal het probleem alleen maar erger worden als het toestel verder buigt. Daarnaast kan de homebutton op ten duur niet meer naar behoren functioneren. Een ander groot probleem bij het verbuigen van het aluminium van de iPhone 6 Plus is dat het aluminium vermoeid kan raken waardoor het uiteindelijk kan gaan breken, ook wel metaalmoeheid genoemd.

Apple heeft nog niet gereageerd op #Bentgate2
Apple heeft zelf nog niet gereageerd op de nieuwe aantijgingen. #Bentgate2 zal binnen de kortste keren wel trending topic zijn op verschillende social media platforms. Je kunt zelf heel makkelijk controleren of je iPhone 6 Plus verbogen is. Dit doe je door het toestel met de beeldschermkant op een waterpas rechte tafel te leggen en op de hoek van het toestel drukt. Komt een deel van je iPhone 6 Plus van tafel dan is je iPhone 6 Plus lichtelijk verbogen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 10 =

*