esim prepaidHet is nu mogelijk om prepaid eSIM in Nederland te gebruiken. In andere landen was het al even aanwezig, maar sinds augustus 2019 dus ook in Nederland. De verwachting is dat in de toekomst eSIM over de hele wereld steeds populairder zal worden. Momenteel weten velen echter nog niet wat de voordelen van eSIM zijn en waarom prepaid eSIM een goede keuze is. Daarom kun je hier alles lezen over de eSIM prepaid mogelijkheden en verwachtingen voor de toekomst!

Wat houdt eSIM in?

Voordat er informatie over prepaid e-sim wordt gegeven, is het belangrijk vast te stellen wat eSIM zelf eigenlijk is. Met eSIM heb je geen simkaart meer nodig, omdat het in je telefoon zelf verwerkt is, vaak in de vorm van een chip. Alles werkt verder digitaal, waardoor eSIM ook wel de ‘digitale simkaart’ wordt genoemd. Je ontvangt dus geen simkaart met nummer; met eSIM krijg je je nummer digitaal. Hoewel eSIM vrij nieuw is, vooral voor consumenten, is het vanwege de voordelen al vrij populair. De verwachting is dat die populariteit alleen maar zal stijgen. Een belangrijke reden hiervoor is dat onder andere Apple er veel mee bezig is, en andere merken waarschijnlijk snel zullen volgen.

Wat houdt eSIM Prepaid in?

Je kunt eSIM op verschillende manieren gebruiken. In de telecom houdt dat in dat je zowel voor een eSIM met abonnement als voor een prepaid e-sim kunt kiezen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met een simkaart. Als je dus liever prepaid gebruikt, dan kun je voor prepaid eSIM kiezen. Hoewel het aanbod voor prepaid eSIM momenteel laag is, kan er verwacht worden dat, met de stijgende populariteit van eSIM, er ook meer aandacht voor eSIM prepaid zal zijn.

eSIM Prepaid kopen?

Wil je voor eSIM via prepaid kiezen, dan heb je twee opties:

 1. Standaard prepaid (bellen, sms’en, internetten)
 2. Data only prepaid (alleen internet)

1. Standaard prepaid eSIM

Omdat het vrij nieuw is, is de kans groot dat je niet weet wat goede bundels en acties of aanbiedingen voor prepaid eSIM zijn. Om je daarmee te helpen hebben we een tabel voor je opgesteld, die je hieronder kunt zien. Simyo is op dit moment de enige aanbieder van prepaid eSIM (standaard prepaid). Als je direct prepaid eSIM wilt kopen, kun je op de bestelknop klikken. Tijdens het bestellen kun je kiezen voor de eSIM prepaid of een standaard prepaid kaart.

ProviderBellenSMSMB Gratis beltegoed
Simyo€0,10€0,10€0,15tot €35,-Bestellen

2. eSIM alleen internet (prepaid)
Ben je alleen op zoek naar internet, dan is een data only oplossing het voordeligst. Met een prepaid data only eSIM kun je alleen internetten, maar heb je wel de voordeligste prepaid tarieven.

Hieronder zie je onze eSIM alleen internet producten. Alle data is 1 jaar houdbaar (+ altijd mee te nemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen).

De voordelen van prepaid eSIM

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet wat de voordelen van prepaid eSIM zijn. We hebben de voordelen daarom op een rijtje gezet:

 • Dual sim is mogelijk, wat zowel zakelijk, in het buitenland of als je prepaid en een abonnement gescheiden wilt houden handig is.
 • Wachten op een simkaart is niet nodig.
 • Controle over je beltegoed. Opwaarderen & gebruik heb je zelf in de hand
 • Een lange houdbaarheid van je beltegoed. Gemiddeld 6 maanden
 • Een andere bundel of nummer? Dit gebeurt online en kun je snel en direct doen.
 • Geen simkaart meer, wat handiger is. Bovendien is er zo meer ruimte in telefoons om andere specificaties te verbeteren.
 • Het gebruik van eSIM is gunstig voor het milieu.

Heeft eSIM prepaid ook nadelen?

Hoewel er vele voordelen verbonden zijn aan eSIM, kan het ook enkele nadelen hebben. Deze lees je hieronder.

 • Omdat een simkaart niet meer nodig is, zou hacken een groter gevaar dan normaal kunnen vormen. Simkaart of eSIM, beveilig jezelf daardoor te allen tijde. Belangrijke maatregelen die je kunt nemen is een sterkere wachtwoord maken en voor tweestapsverificatie te kiezen.
 • Moet je telefoon gerepareerd worden? Dan kun je niet even je simkaart eruit halen en in een andere telefoon gebruiken. Als er iets mis is met je simkaart, kun je die ook vrij eenvoudig vervangen. Doen de eSIM functionaliteiten het niet, dan is het probleem wat groter. In deze gevallen duurt het met eSIM dus even wat langer.

Prepaid eSIM activeren

Het is makkelijk om prepaid eSIM te activeren. Hier zijn een aantal stappen voor:

 1. Bepaal de telecomprovider.
 2. Maak vervolgens de keuze tussen beschikbare eSIM prepaid bundels of kies voor het opwaarderen van je prepaid.
 3. Volg de instructies van je provider. Het activeren zal waarschijnlijk via de website of de app van je telecomprovider mogelijk zijn.

Met welke providers en telefoons kun je eSIM prepaid gebruiken?

Het aanbod van eSIM prepaid is beperkt. Dit geldt voor zowel het aanbod van telecomproviders als telefoons die eSIM ondersteunen. Momenteel kun je prepaid eSIM namelijk alleen bij Simyo krijgen. Er zijn wel providers die eSIM aanbieden (dit zijn Odido en Vodafone), maar bij deze providers is er (nog) geen eSIM prepaid.

Oudere telefoons ondersteunen geen eSIM, omdat het vrij nieuw is. Heb je een nieuwere iPhone? Dan is prepaid e-sim wel mogelijk. Een aantal Android telefoons maken ook gebruik van eSIM. Bekijk hieronder het volledige overzicht.

Apple

 • iPhone Xs en iPhone Xs Max
 • iPhone 11 en hoger
 • iPhone SE
 • iPhone Xr

Android

 • Samsung Galaxy Z Flip
 • Samsung Galaxy S20 en hogere modellen
 • Google Pixel 3 en 4 (alle modellen)
 • Motorola Razr

Naarmate de populariteit van eSIM stijgt, zullen meer providers en telefoons gebruik maken van eSIM en heb je meer keuze voor prepaid eSIM.