Op deze pagina wordt per prepaid aanbieder schematisch de prepaid tarieven weergegeven. Aan de hand van deze tariefinformatie kunnen de juiste vergelijkingen worden gedaan. Ben je een grootverbruiker? Scroll dan snel door naar het kopje over prepaid bundels. Dit is wellicht voor jou de goedkoopste optie voor jouw situatie.

Tarieven prepaid vergelijken, waar moet ik opletten

Wanneer je een nieuwe prepaid simkaart gaat aanschaffen, wil je waarschijnlijk eerst verschillende prepaid providers met elkaar vergelijken. Providers kunnen van elkaar verschillen op meerdere fronten. Voornamelijk in de service, de bereikbaarheid en natuurlijk de prepaid tarieven. Maak voor jezelf een keuze wat jij het belangrijkste vindt bij het kiezen van een nieuwe prepaid simkaart. Voor de meeste prepaid gebruikers speelt vooral het tarief een belangrijke rol. Service is namelijk bij alle providers wel op een redelijk niveau, wat inhoudt dat alle providers beschikken over een klantenservice die goed bereikbaar is en binnen een redelijke tijd reageert op jouw vraag of klacht. Ook de bereikbaarheid is goed geregeld binnen Nederland. Alle prepaid aanbieders maken gebruik van een 3G of 4G netwerk die uitgerold is door de grootste providers in ons land, denk hierbij aan Vodafone, KPN en Odido (T-Mobile). Een goede bereikbaarheid is vooral afhankelijk van waar je je bevindt en minder afhankelijk van de providers waarbij jouw prepaid kaart is aangesloten. Om deze redenen is voor de meeste gebruikers het prepaid tarief de meest doorslaggevend in de zoektocht naar een nieuwe simkaart. Voor een snel overzicht kijk je in de onderstaande tabel. Dit zijn de tarieven van de meest gekozen providers. Voor de goedkoopste prepaid tarieven kijk je op onze homepage. Vervolgens zullen wij hier meer informatie over geven.

Tarieven postSimyoKPN
Bestel Bestel
Bellen - per min0,100,20
SMS - per bericht0,100,15
Afrekeningper secper sec
Starttarief - per gesprekGeenGeen
Prepaid internetjaja
Per MB zonder bundel0,150,10
Per MB *gemiddeld maandbundel0,020,035
Voicemail - per min0,100,20
Klantenservice - per mingratisgratis
Nummerbehoudgratisgratis
Opwaarderen 1244gratisgratis
Simkaart Blokkerengratisgratis
Opvragen pin/puk codegratisgratis
0800 nummersgratisgratis
Aanvraag nieuwe simkaart€5,-€5,-
Bestel Bestel

Uit de keuze tussen Simyo en KPN raden we Simyo aan. Beiden zitten op het mobiele KPN netwerk, waardoor er op dat gebied geen verschil zit. Echter is Simyo veel goedkoper, en is de klantenservice voor prepaid gebruikers bovendien beter.

Prepaid internet tarieven vergelijken

Wanneer je met een prepaid simkaart gebruik wilt maken van mobiel internet, moet je rekening houden met ‘hoge’ kosten. Wanneer je prepaid internet in prijs vergelijkt met prepaid bellen of sms’en, zal je al snel zien dat deze tarieven een stuk hoger liggen. Dat kun je ook al zien in bovenstaande tabel. Uitgebreidere informatie kun je lezen op de pagina prepaid internet. Toch goedkoop internetten met je prepaid simkaart? Een oplossing voor deze hoge tarieven is om gebruik te maken van WiFi. Je zit dan op een draadloos netwerk waarvoor je geen kosten hoeft te betalen. Dit kan meestal binnenshuis, in de trein, op school of op je werk. Wil je ook buitenshuis gebruik maken van mobiel internet? Maak dan gebruik van goedkope prepaid internet bundels. Verder op deze pagina vertellen we hier meer over.

Top 10 prepaid simkaarten

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3) Data Simkaart Nederland (+30 GB)-€ 0,00059-- Bestellen
4) Data Simkaart Europa (+2 GB)-€ 0,006-- Bestellen
5)Lebara One -Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
6)KPN prepaid sim only (Erg duur)€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
7)Vodafone (Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
8)Odido (voormalig T-Mobile - Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
Prepaid België
1)Mobile Vikings€ 0,15€ 0,008€0,101e minBestellen

Prepaid bellen tarieven vergelijken

Bovenstaand hebben wij een handig overzicht gemaakt van de belangrijkste en populairste providers. Natuurlijk zijn er nog een aantal kleinere providers maar deze zijn vaak niet interessant voor iemand die een prepaid simkaart zoekt om voordelig te bellen. Er zijn bijvoorbeeld providers die speciaal gefocust zijn op bellen naar het buitenland. Deze providers hebben verschillende tarieven, namelijk voor ieder land een apart tarief. Ook veranderen deze tarieven zowel wekelijks als zelfs dagelijks. Wij analyseren hier alleen de nationale beltarieven voor prepaid gebruikers.

Waar moet ik opletten bij het vergelijken van prepaid tarieven?

Er zijn ongeveer tien bekende prepaid providers in Nederland die verschillende tarieven aanbieden. Wij zullen je helpen om de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Wanneer je een prepaid simkaart kiest, is het goed om op de volgende zaken te letten. Deze zaken worden vervolgens toegelicht:

  • Hoe ziet mijn prepaid gebruik eruit?
  • Bij welke providers betaal ik een starttarief?
  • Op welke wijze wordt er afgerekend?

Hoe ziet mijn prepaid gebruik eruit?

Bij het vergelijken van prepaid tarieven is het belangrijk dat je inzicht hebt in je eigen mobiele gebruik. Maak je bijvoorbeeld voor gebruik van mobiel internet? Of juist helemaal niet en gebruik je alleen belminuten en sms’jes. Als je een goedkope prepaid simkaart wilt aanschaffen, let dan vooral op het tarief van de dienst waar jij het meest gebruik van maakt. Is dit bellen? Kies dan voor een provider die de goedkoopste belminuten aanbiedt. Maak je naast bellen ook veel gebruik van mobiel internet? Kies dan voor een provider die de goedkoopste internet MB’s aanbiedt. MB’s zijn duurder dan belminuten, dus op je MB’s kun je het beste besparen. Je kunt ook overwegen om een tussenweg te kiezen. Voor een gemiddelde prijs voor belminuten en een gemiddelde prijs voor MB’s. Dit is geheel afhankelijk van jouw gebruik. Het is even wat rekenwerk, maar je kunt er veel geld mee besparen!

Bij welke providers betaal ik een starttarief?

Een starttarief heeft betrekking tot het bellen. Dit is het tarief dat je betaalt zodra je ‘start’ met telefoneren. Bij alle nationale providers is dit starttarief gelijk aan 1 minuut bellen. Ook wanneer je maar 10 seconden belt, maar je hiervoor het tarief voor 1 minuut. Vanaf deze eerste minuut kan er afgerekend worden per seconde, of per minuut. Meer hierover lees je onder het volgende kopje.

In Nederland zijn ook een aantal internationale providers populair. Deze richten zich vooral op bellen naar het buitenland en daarom rekenen zij voor het bellen binnen de landsgrenzen vaak hogere tarieven. Voor deze providers is het starttarief als volgt: Ortel Mobile : €0,29 & Lebara : €0,27 (10=30) of €0,15 (Lebara One)

Op welke wijze wordt er afgerekend?

Ook dit heeft betrekking tot het bellen. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen betaal je vooraf vaak direct voor de eerste minuut. Na deze minuut wordt er in de meeste gevallen per seconde afgerekend. Stel je belt dan 1 minuut en 10 seconden, dan betaal je precies voor de seconden die je belt. De tweede minuut wordt dus niet naar boven afgerond op een hele minuut. In bovenstaande tabel kun je terug zien op welke wijze er wordt afgerekend bij de verschillende providers.

Prepaid bundels vergelijken

Wanneer je een grootverbruiker bent zijn prepaid bundels erg aantrekkelijk! Deze zijn speciaal in het leven geroepen voor klanten die veel gebruik maken van hun mobiele telefoon, maar hier een vergelijkbaar bedrag voor betalen als een sim only abonnement. De beste prepaid bundels hebben we in onderstaande tabel voor je op een rijtje gezet.

Combinatie bundelsBundel kostenMBMinuut +/of SMSVerlengenomgerekend per MB*omgerekend per min / sms*
AH Combideal €8,00€ 8,0040050 + 50Voorkeur instellen1 cent4 cent Bestellen
AH Combideal €9,99€ 9,99700150 + onbeperktVoorkeur instellen0,7 cent3,3 cent (+onb. SMS) Bestellen
AH Combideal €12,50€ 12,501 GB100 + 100Voorkeur instellen0,6 cent3,1 cent Bestellen

* omgerekend per eenheid met een aanname dat 50% wordt gebruik van het bundel bedrag wordt gebruikt voor bellen en 50% voor data. SMS laten wij hier buiten beschouwing.
** Geldig voor heel Europa

Combinatie bundels zijn moeilijk te vergelijken

Een combinatie bundel is een prepaid bundel waarbij meerdere mobiele diensten gecombineerd worden. Zo kun je één bundel aanschaffen voor bijvoorbeeld bellen, smssen én internetten. Combinatie bundels zijn moeilijk te vergelijken, omdat je niet direct kunt uitrekenen hoeveel je per MB of belminuut betaalt. Wij zijn er in deze vanuit gegaan dat je ongeveer de helft van je tarief gebruikt voor bellen & sms’en en de andere helft aan MB’s. Op deze manier heb je in bovenstaande tabel toch een goed overzicht van het tarief dat je betaalt per MB, minuut en sms.

Prepaid internet bundels vergelijken

Vooral prepaid internetbundels zijn aantrekkelijk als je kosten op je prepaid simkaart wilt besparen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Deze bundels zijn maandelijks opzegbaar. Kies voor een bundel die goed bij je internetgebruik past. Rond dit af naar boven, zodat je zeker weet dat je genoeg hebt aan je bundel. Wanneer je bundel halverwege de maand al op is, moet je de rest van de maand tegen het standaard prepaid tarief internetten. Dit is duur! Wissel je vaak in je internetverbruik of heb je geen goed inzicht in je internetgebruik? Kies dan voor een provider die veel verschillende internetbundels aanbiedt. Bijvoorbeeld AH Slim only. Deze provider heeft veel verschillende bundels, waardoor de kans groot is dat er eentje tussen zit die bij jou past. Begin met een klein bundeltje. Als je merkt dat dit te kort is kun je de volgende maand een grotere bundel aanmelden.

500 MB InternetbundelsKostenAantal MBOmgerekend € per MBVerlengen
Lebara Data 500 (3G)€ 5,- 500 MB1 centStopt automatisch Bestellen
Lebara Data 1GB (3G)€ 10,- 10001 centStopt automatisch Bestellen
Lycamobile Data XS (3G)€ 5,- 500 MB2 centVerlengt automatischBestellen
Simyo Medium€ 7,50 500 MB1,5 centVoorkeur instellenBestellen
Simyo Large€ 10,- 10001 centVoorkeur instellenBestellen
AH Internet 500€ 8,- 500 MB1,6 centVoorkeur instellen Bestellen
AH Internet 1000€ 10,- 10001 centVoorkeur instellen Bestellen
Lebara Data 1GB (4G)€ 15,- 1 GB1,5 centStopt automatisch Bestellen

Prepaid bel- en sms bundels vergelijken

Voor het vergelijken van prepaid bel- en sms bundels geldt ook dat het handig is om inzicht te hebben in je gebruik. Op deze manier kun je een bundel kiezen die goed bij je past. Het voordeel van prepaid bundels is dat wanneer je een verkeerde keuze maakt, je bundel na een maand weer af is en je een andere keuze kunt maken.

Over de Top 3 prepaid providers kun je meer informatie lezen. De top 3 bestaat uit:

  1. Simyo
  2. Lebara
  3. KPN

Prepaid tarieven VS Sim only abonnementen

Is een prepaid simkaart goedkoper dan een sim only abonnement? Dit is wat veel consumenten zich afvragen. Vaak zie je dat sim only abonnementen tegen hele lage prjizen worden aangeboden. Wanneer je dit vergelijkt met de prepaid tarieven voor losse belminuten en MB’s, weet je bijna zeker dat je met een sim only abonnement goedkoper uit bent, wanneer je veel gebruik maakt van mobiele diensten. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Door de komst van goedkope prepaid bundels kan prepaid juist heel voordelig zijn. Helemaal omdat je bij een aantal telecomproviders meerdere bundels kunt afsluiten. Op deze manier kan je eigenlijk je eigen sim only abonnement samenstellen, maar je hebt wel veel voordelen ten opzichte van een abonnement:

  • Met een prepaid simkaart krijg je nooit onverwachte hoge rekeningen, je kunt nooit meer gebruiken dan het prepaid tegoed dat je zelf hebt opgewaardeerd. Je hebt dus grip op je uitgaven.
  • Met een prepaid simkaart zit je nergens aan vast!
  • Met een prepaid simkaart ben je flexibel, je kunt je namelijk maandelijks voor een prepaid bundel naar jouw keuze aanmelden. Als je een maandje minder gebruik maakt van je mobiele telefoon, kun je hier dus slim op inspelen en geld besparen!