Bij een prepaid simkaart hoort natuurlijk een prepaid telefoon. Je hoeft niet voor een prepaid telefoon te kiezen, je kunt ook een los toestel nemen, maar het is wel voordeliger omdat er vaak aantrekkelijke aanbiedingen zijn. Op deze pagina staat de top 3 van beste prepaid telefoons, hierbij hebben wij gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en naar de behoefte van verschillende consumenten. We hebben daarom een goedkope, gemiddelde en duurder toestel gekozen. Prepaid toestellen zijn meestal niet de nieuwste modellen, maar gelukkig zijn ook de wat oudere modellen tegenwoordig wel voorzien van alle functies die je op een smartphone mag verwachten. Let er wel op dat niet alle prepaid telefoons simlockvrij zijn. Wanneer je op onderstaande afbeeldingen klikt wordt je doorverwezen naar de telefoon pagina van dit merk.

iphone-prepaidsamsung prepaidhuawei prepaid
lg prepaid sony prepaidalcatel prepaid

Prepaid telefoon kopen?

Ben je van plan om een prepaid telefoon te kopen let dan op de onderstaande punten:

  • Naar wat voor telefoon ben je op zoek, een smartphone of wil je er alleen mee bellen en sms’en?
  • Wil je internet op je telefoon?
  • Wil je WhatsApp of andere soortgelijke apps gebruiken?

Wanneer je van mobiel internet gebruik wilt maken dan moet je er wel rekening mee houden dat je de juiste telefoon en prepaid simkaart hebt. Niet elke prepaid telefoon heeft bijvoorbeeld WhatsApp. Deze app moet je installeren in de Google Play Store app bij een Android telefoon of in de App store bij een iPhone. Wil je heel snel internet als je onderweg bent, dan is prepaid 4G een optie. Wil je gebruik maken van 4G dan moet je toestel hier ook geschikt voor zijn. Let hier dus goed op!

Goedkope prepaid telefoon

Goedkoop is natuurlijk een lastig begrip, want wat voor de één goedkoop is hoeft voor de ander niet zo te zijn. Ben je op zoek naar een telefoon waar je alleen af en toe mee belt of een sms’je verstuurd? Dan ben je voor €15,- al klaar. Wil je meer opties, zoals mobiel internet zodat je kunt luisteren naar muziek of een video kan streamen dan kom je in een prijscategorie terecht vanaf gemiddeld €80,-.

Prepaid telefoon simlockvrij

Zoals we in de intro al vermelden zijn niet alle prepaid telefoons simlockvrij. Soms kan er alleen een simkaart in van een specifieke provider. Je kunt een toestel wel simlockvrij laten maken dus dit is geen ramp.

Prepaid smartphone

De goedkopere prepaid telefoons zijn nog de ouderwetse modellen, de nieuwere modellen zijn meestal smartphones. Op een smartphone zitten meer functies, heb je vaak een touchscreen en mobiel internet. Afhankelijk van je wensen kun je dus kiezen voor een telefoon met een klein beeldscherm en toetsen of voor een smartphone met een groter scherm waar je meer mee kunt, zoals het installeren van diverse apps.

Top 3 beste prepaid telefoon

Prepaid telefoonSpecificaties Prijs (vanaf)
Nokia 225 zwart

- 2,8-inch

- Stof- en spatvrije toetsenbord

- Stevig en duurzaam
€40,-
Samsung Galaxy Trend 2
Lite Black


- Android 4.4 smartphone

- 4-inch scherm

- 1,2Gz dual-core processor
€69,-
LG Neon grijs

- Android versie 5.0.1 (Lollipop)

- 4,5-inch

- Quad-core processor

- Bediening door knop aan achterkant
€99,-