iphone-prepaidHet aanbod van prepaid telefoons is bij providers meestal niet zo groot en bestaat vaak uit de goedkope smartphones. Natuurlijk kun je ook een high-end telefoon met een prepaid simkaart gebruiken, dan koop je het toestel namelijk gewoon los. Let er wel op dat het toestel simlock-vrij is omdat je anders gebonden bent aan één vaste provider. Koop je een los toestel dan maak je geen gebruik van de aanbieding die je ontvangt bij een prepaid telefoon, zoals bijvoorbeeld gratis beltegoed. Daarentegen ontvang je bij de aanschaf van een prepaid simkaart vaak ook gratis tegoed. Op deze pagina geven wij meer informatie en tips over de Apple iPhone Prepaid.

Prepaid sim only voor je iPhone

Het kan ook zijn dat je een prepaid sim only zoekt voor je huidige ‘oudere’ iPhone. Als je al een iPhone in je bezit hebt die nog goed werkt dan is de aanschaf van een prepaid sim only ideaal omdat dit veel kosten zal besparen. Ook kun je deze iPhone uiteraard als tweede toestel gebruiken. Welke simkaart je dan het beste kunt gebruiken is uiteraard afhankelijk van je verbruik.

Welke simkaart gaat er in de prepaid iPhone?

In de oudere versies van de iPhone gaat een normale simkaart (iPhone 3, 3S), daarna komt de micro simkaart en vanaf de iPhone 5 is dit een nano simkaart geworden. Heb je dus bijvoorbeeld een iPhone 12 of iPhone 14, dan dien je een nano sim te gebruiken. Gelukkig kun je tegenwoordig bij je bestelling een keuze maken voor het formaat van je simkaart of providers bieden de 3 in 1 simkaart aan. Heb je nog een oude simkaart liggen dan kun je deze ook zelf knippen. Er zijn dus heel veel opties mogelijk!

Provider BellenSMSMB
Simyo €0,10€0,10€0,03Bestellen
Lebara One€0,09€0,09€0,01Bestellen
KPN€0,20€0,16€0,02Bestellen

Prepaid internet voor mijn iPhone

Bij een nieuwe iPhone met 4G mogelijkheid wil je natuurlijk ook echt gebruik maken van het snelle 4G netwerk. Ook met een prepaid simkaart is dit mogelijk. Tegenwoordig bieden alle prepaid providers internet via 4G aan. Je hoeft hier dus geen rekening mee te houden wanneer je een nieuwe simkaart wilt kopen.

iPhone prepaid kopen

Om een iPhone los te kopen kun je terecht bij verschillende (online) shops. De prijzen lopen nogal uiteen omdat de nieuwste versie natuurlijk erg prijzig is. De iPhone 11 is nu bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf zo’n €540,- terwijl de iPhone 14 128 GB zo rond de €799,- ligt. De prijs hangt ook af van het aantal Gigabyte. Zo zijn de modellen tegenwoordig beschikbaar in 64 GB, 128 GB, 256 GB of zelfs 512 GB.

Tips voor het kopen van een goedkope iPhone

Met Apple betaal je natuurlijk op de eerste plaats voor het merk en het design en daarnaast is het uiteraard een zeer gebruiksvriendelijke smartphone. Wil je niet te veel uitgeven aan een prepaid iPhone lees dan op onderstaande tips:

 • Kies niet het nieuwste model, maar let er wel op dat modellen als de 4S uiteraard niet meer oneindig beschikbaar zijn omdat oudere versies niet meer door Apple geproduceerd worden;
 • Er zijn partijen die een zogeheten refurbished iPhone verkopen. Dit betekent dat het een tweedehands toestel is, die gerepareerd en schoongemaakt is. Je ontvangt de telefoon als nieuw in de verpakking en je krijgt bij partijen als Leapp zelfs een jaar garantie op het toestel;
 • Bekijk het aanbod op Marktplaats en eBay voor tweedehands iPhones. Je loopt dan wel een risico, want je weet niet of de verkoper betrouwbaar is. Wij adviseren daarom om geen bedrag over te schrijven voordat je de iPhone in huis hebt. Er bestaat natuurlijk een zeer kleine kans dat de verkoper de iPhone opstuurt voordat het bedrag is ontvangen en daarom ben je waarschijnlijk genoodzaakt om de iPhone op te halen bij de verkoper.

Tot slot

Steeds vaker kopen consumenten liever een los toestel. Hier kunnen twee redenen voor zijn. Eén je zit niet vast aan een contract / provider en twee het toestel is meteen van jou. Je bent uiteindelijk vaak zelfs goedkoper uit wanneer je een toestel los aanschaft. Tegenwoordig kun je dit gemakkelijk berekenen omdat providers verplicht zijn aan te geven hoeveel het toestel los kost en hoeveel het abonnement of de bundel kost. Vroeger was dit voor de consument niet duidelijk en was dit een all-in prijs. Het enige nadeel van het kopen van een los toestel is dat je het bedrag in één keer moet betalen. Besluit je na dit gelezen te hebben toch om een abonnement af te sluiten, gebruik dan een vergelijker die verschillende abonnementen van diverse providers met elkaar vergelijkt. Let ook goed op tijdelijke aanbiedingen, die vaak slechts een half jaar gelden bij een contractduur van twee jaar.

4 thoughts on “iPhone prepaid

 1. Beste prepaidsimkaarten.nl,
  Ik heb mijn simkaart ontvangen. Maar om iets te kunnen doen op mijn nieuwe iPhone se heb ik mijn telefoonnummer nodig, en vraag me niet hoe ik die kan vinden…
  Misschien dat jullie me hierbij kunnen helpen?
  Met vriendelijke groet,
  Katia de Jong

  1. Beste Katia,

   Eigenlijk staat je telefoonnummer altijd op het kaartje waar je jouw simkaart hebt uigedrukt.
   Als je ons kunt vertellen van welke provider je een simkaart hebt gekocht, kunnen we even nakijken waar je jouw telefoonnummer kunt vinden.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.nl

 2. Ben blij te zien dat ik nog een SIM kaart kan krijgen voor mijn iPhone-6. Ik ben woonachtig in de Verenigde Staten en reis
  een of twee maal per jaar naar Nederland. In het verleden had ik voor deze gelegenheden maar een eenvoudig flip
  telefoontje gekocht, maar ik mis mijn smart phone nu verschrikkelijk wanneer ik in Nederland ben, omdat “mijn leven”
  daarin opgeslagen staat. Ik stond op het punt hier een iPhone 7 te kopen, maar dat heb ik nu maar uitgesteld tot na mijn
  komende reis volgende maand, daar de iPhone-7 “locked” is en een Sim kaart er niet in kan. Ik zou graag van u willen weten
  wat de beste opties zijn voor mijn verblijf in Nederland. Mijn optie aan deze kant is een plan voor $10 per dag, maar dan moeten mijn familie en dat zijn vele ouderen en kennissen de VS bellen om mij te bereiken. Kunt u mij raad geven wat de beste oplossing is in mijn situatie?
  Bij voorbaat hartelijk dank,

  Helga Shay

  1. Beste Helga,

   Verstandig om dan nog even te wachten met de iPhone 7, want een Lebara simkaart is een goedkope optie tijdens je verblijf in Nederland.
   Wanneer je deze aanschaft, in Nederland, betaal je namelijk maar 3 cent per minuut wanneer je naar de VS belt. Een sms kost 9 cent.
   Binnen Nederland kun je deze simkaart uiteraard ook gebruiken. Dan betaal je 9 cent per minuut naar mobiel, 1 cent per minuut naar een vaste lijn en 5 cent voor een smsje. Hiervoor dien je wel te kiezen voor het tariefplan Lebara One. Je kiest voor dit tariefplan door Lebara One beltegoed op te waarderen. Dit kan gemakkelijk via de site, maar let er dan dus op dat je Lebara One beltegoed koopt en niet het tariefplan 10=20 ( 10=20 is te herkennen aan de verdubbeling van het beltegoed. Dit klinkt aantrekkelijk, maar de tarieven zijn vervolgens ruim 3 keer zo duur naar de VS).
   Ik hoop je voldoende te hebben geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *