gratis simkaartWanneer je een prepaid simkaart aanschaft is deze vaak gratis of betaal je slechts een deel. In veel gevallen ontvang je bij de aankoop van een simkaart zelfs extra of gratis beltegoed, op deze manier ontvang je de kosten voor de simkaart in feite weer terug. Hoe dit bij de verschillende providers werkt lichten we toe op deze pagina. Als je echt een gratis simkaart wilt hebben, omdat je voor de simkaart momenteel niets wil of kan betalen, dan kan dat alleen bij Lebara. Deze staat daarom helemaal bovenaan als gratis simkaart aangezien deze dus echt gratis is.

Gratis simkaarten – 100% kostenloos

ProviderBellenSMS1losse MB*Simkaart
kosten
Gratis
beltegoed
Lebara€0,26€0,21€0,49Gratis€5,- gratis beltegoed Bestellen

* Met losse MB bedoelen wij de kosten van 1MB buiten een bundel.

Beste keus: LEBARA gratis sim

Lebara is momenteel de meest populaire en ook de meest interessante provider als het gaat om de aanschaf van een gratis simkaart. Je laat alléén jouw gegevens als naam en adres achter en je ontvangt de simkaart volledig kostenloos op jouw deurmat. Goed aanbod van Lebara wanneer wij dit vergelijken met de andere providers.

Toelichting voor Relatief gratis simkaarten

Wanneer je een simkaart bij Simyo bestelt heb je de keuze uit drie mogelijkheden. Je kunt €5,- betalen en €2,50 voordeel ontvangen, of voor €15,- of €25,- kiezen en €7,50 voordeel pakken. De prepaid simkaart is dus niet alleen gratis, maar je ontvangt er ook extra beltegoed voor terug. Bij de bovenstaande providers kun je online een gratis simkaart aanvragen en in dit geval zit er meestal geen beltegoed bij. Wanneer je bij KPN een simkaart aanschaft kost dit €5,- maar vervolgens ontvang je ook €5,- beltegoed dus is deze simkaart in in principe ook gratis. Ook Odido (T-Mobile) en Vodafone hebben simkaarten met gratis beltegoed en/of datategoed. Er zijn tevens geen verzendkosten verbonden aan de bestelling van een simkaart. Kortom, andere prepaid simkaarten zijn “eigenlijk ook een soort van gratis”. Zie onderstaand het betaalde overzicht die dus eigenlijk ook “gratis” zijn:

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3) Data Simkaart Nederland (+30 GB)-€ 0,00059-- Bestellen
4) Data Simkaart Europa (+2 GB)-€ 0,006-- Bestellen
5)Lebara One -Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
6)KPN prepaid sim only (Erg duur)€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
7)Vodafone (Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
8)Odido (voormalig T-Mobile - Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
Prepaid België
1)Mobile Vikings€ 0,15€ 0,008€0,101e minBestellen

Tip van de redactie

Uiteindelijk komt het er op neer dat bijna alle simkaarten gratis zijn. Je betaalt er soms wel voor maar krijgt dit bedrag weer terug in de vorm van beltegoed. Soms krijg je zelfs extra beltegoed cadeau! Om te beslissen welke provider voor jouw mobiele gebruik echt het meest voordelig is, is het vooral verstandig om te kijken naar de maandelijkse tarieven. Kijk ook specifiek naar je persoonlijke bel- en sms gedrag en dataverbruik. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn met een prepaid simkaart let dan goed op de tarieven, afrekening en je persoonlijke wensen.

Als je op zoekt bent naar een gratis simkaart in Belgie, kun je terecht op onze Belgische website. Ook hier hebben wij een specifieke pagina voor het bestellen van een gratis simkaart.