prepaid-data-sim
Ben je op zoek naar een simkaart waarmee je alleen maar kunt internetten? Want wat heb je eigenlijk nog meer nodig? Bellen via het internet werkt tegenwoordig prima en is ook nog vaak goedkoper dan op de traditionele wijze bellen, en SMS’en doen we eigenlijk nog amper. Mobiel internet is de populairste dienst in de telecomwereld en zal alleen maar stijgen, daarom is er behoefte ontstaan voor een prepaid data only simkaart. Dit kun je het beste omschrijven als een prepaid simkaart waar je alleen maar mee kunt internetten. Alleen maar internetten én alleen maar betalen voor de MB’s die je daadwerkelijk gebruikt. Het grootste voordeel is misschien wel dat deze simkaart nooit kan verlopen! Dat is het principe van een prepaid data sim only. Dé goedkoopste optie voor als je alleen maar wilt internetten.

Het grootste voordeel (naast Goedkope data bundels) is dat deze simkaart nooit verloopt en dus onbeperkt geldig is!

Er zijn 3 Type Data simkaarten

 • Data simkaart – Europa
 • Data simkaart – Nederland (Alleen NL)
 • Data simkaart – Wereldwijde dekking

Data simkaart – Europa

Prijs per data sim: €24.95. Je ontvangt eenmalig gratis 2GB aan data zodat je direct aan de slag kunt.
Soort simkaart: internationale simkaart met dekking en geheel Europa + Verenigde Staten & Canada.
Netwerk: Uniek van deze simkaart is dat er meerdere netwerken zijn aangesloten waardoor je altijd het beste bereik hebt. Lees hieronder meer informatie over de aangesloten telefonie netwerken.

Netwerken & Dekking

Het unieke van deze data simkaart, is dat er in de meeste landen meerdere netwerken zijn aangesloten. Dit betekent dat de deze EU data sim automatisch schakelt tussen het netwerk met het beste bereik. In Nederland zijn de twee beste netwerken aangesloten te weten KPN en Odido (T-Mobile). Zie onderstaand de netwerken van Nederland en België. Wil je een overzicht zien per land, welke netwerken er zijn aangesloten? Dit kun je in een gemakkelijk overzicht bekijken op de productpagina van de EU data simkaart.

Netwerken Nederland
 • KPN
 • Odido (T-Mobile)
Netwerken België
 • Proximus
 • Orange BE

Zie alle netwerken per land op de productpagina.

De internet provider waarop alle mobiele netwerken zijn aangesloten, is XIPO connect. Dit is dan ook de provider van de simkaart. Via het online XIPO connect dashboard kan dataverbruik worden ingezien en kan er worden opgewaardeerd. Met de levering van de simkaart leveren we hiervoor instructies mee.

Data bundels van deze DATA SIM ONLY

Je kunt, na ontvangst van de simkaart (waar al 2 GB gratis op staat), online opwaarderen. Wij leveren hiervoor ook duidelijke instructies mee.

Dekking in Europa

Data Simkaart Europa
België, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Sinds kort bieden wij ook dekking in de Verenigde Staten & Canada! Dat betekent je nu ook voor onze Europese data simkaart kunt kiezen voor internet in de VS & Canada.

Prepaid Data simkaart Nederland

Prijs Data Sim Nederland (NL only): €64,- (simkaart + 10 GB), €119,- (simkaart + 30 GB), of €159,- (simkaart + 100 GB). Door de hoge hoeveelheid data op de simkaart kun je hiermee direct aan de slag.
Soort simkaart: Data sim voor alleen Nederland tegen de goedkoopste data (vanaf €0,000599 per MB!)
Netwerk: Deze simkaart staat aangesloten op het Nederlandse Odido (T-Mobile) netwerk. Hierdoor heb je landelijke dekking via snel en stabiel 4G internet. Ook is het 3G-netwerk van Odido (T-Mobile), mocht je hier gebruik van willen maken (standaard netwerk is 4G).

Opwaardeerbundels van de Data Simkaart Nederland

De simkaart komt al met 10 GB, 30 GB, of 100 GB data (afhankelijk van je keuze). Deze sim is voornamelijk gericht op hoger verbruik, waardoor de bundels ook hoger beginnen. Ideaal aan deze NL prepaid data simkaart is de combinatie van goedkope tarieven met de lange houdbaarheid van bundels: 365 dagen (+ de optie om overgebleven data mee te nemen naar de volgende periode van 1 jaar door binnen de 365 dagen minstens een keer op te waarderen).

Zie hieronder de beschikbare databundels van deze simkaart. Instructies voor het online opwaarderen leveren we mee met je bestelling.

Data simkaart – Wereldwijd

Prijs: €55,-

Data bundels – Wereldwijd

Onderstaand zie je een overzicht van alle Wereldwijde Data Only bundels.

Dekking Wereldwijd

Dekkingskaart MiFi router en Data Simkaart
EUROPA
België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

NOORD- & ZUID-AMERIKA
Argentinië, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Groenland, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Uruguay, Venezuela, Verenigde Staten

OCEANIË
Australië, Nieuw-Zeeland

AZIË
Hong Kong, Maleisië

AFRIKA & MIDDEN-OOSTEN
Israël, Nigeria, Turkije, Zuid-Afrika

De hierboven genoemde landen zijn leidend. Sommige landen willen zich niet aansluiten door o.a. politieke onrust of door afgebakende afspraken voor de lokale markt. Hier kunnen wij verder niets aan doen, maar wij zijn wel bezig om steeds meer landen aan te sluiten! Meer volgt snel!

Waarom een data sim only?

Waarom zou je een data only simkaart willen hebben? Voor het dagelijks gebruik is een prepaid data sim niet het eerste waar je aan denkt. Alhoewel je misschien 99% van de tijd gebruikt maakt van internet, is het wel handig om die ene keer dat het nodig is om te bellen, dit dan wel te kunnen. Een data simkaart is meer een simkaart waar je veel aan hebt in bepaalde situaties, misschien herken je er een paar of ontdek je dat je hier zeker behoefte aan gaat hebben:

 • Een prepaid data sim is bijvoorbeeld ideaal voor slimme apparaten die alleen slechts enkele MB’s data nodig hebben om jou van de nodige informatie te voorzien.
 • Dé oplossing voor een Mifi Router! Met een Mifi Router kun je via een data simkaart met meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van veilige internetverbinding, op een locaties waar je geen beschikking hebt over een internetnetwerk. Bijvoorbeeld op vakantie of onderweg!
 • Op vakantie kan een data sim ook van pas komen, omdat sommige data sim only’s bruikbaar zijn in heel Europa of zelfs over de hele wereld!
 • Voor een 2e telefoon, waar je niet veel mee doet. Sommige prepaid data simkaarten zijn namelijk de enige simkaarten die kunnen verlopen, of ze verlopen maar je kunt deze blokkade vervolgens opheffen door opnieuw op te waarderen.

Simkaart verlopen? Niet bij een prepaid data simkaart!

Prepaid data sim ideaal voor de Mifi Router!

Voor een Mifi Router heb je een simkaart nodig die een hoge internetsnelheid kan behalen, zodat je met meerdere apparaten tegelijkertijd online kunt zijn. Zo’n simkaart moet dus minimaal verbinding kunnen maken met het 4G netwerk. Daarnaast is het ideaal als je goedkope databundels kunt activeren voor de simkaart die jij voor je Mifi Router gebruikt én is het nog mooier als je deze databundels niet alleen in Nederland kunt gebruiken, maar ook wanneer jij op reis bent!

Goedkoopste data only sim

Natuurlijk wil je het liefst zo goedkoop mogelijk gebruik maken van een simkaart. Daarom gaan velen op zoek naar de goedkoopste prepaid data simkaart. Benieuwd naar onze goedkoopste opties? Dit verdelen we onder twee soorten simkaarten: nationale dekking (NL only) en internationale dekking (NL + buitenland). Bekijk hieronder een toelichting en beide simkaarten!

Goedkoopste data only sim voor Nederland: Onze ‘Data only sim Nederland’ is de goedkoopste simkaart die beschikbaar is voor alleen internet. Met de voordeligste bundel is het tarief per MB slechts €0,00059. Alle data is 1 jaar houdbaar (+ optie tot data meenemen), waardoor je dus geen vaste maandelijkse kosten hebt en dus een voordelige oplossing voor op de lange termijn hebt.
Goedkoopste data simkaart voor internationaal gebruik: Wil je ook in andere Europese landen internetten, of misschien zelfs in Canada of de Verenigde Staten? De goedkoopste data sim is dan onze ‘Data Simkaart (Data Only) – Europa (+Noord-Amerika)’. Met de voordeligste bundel is het tarief per MB €0,006. Met deze simkaart heb je internet in 37 landen. Bovendien geniet je ook van het voordeel van de lang houdbare data (1 jaar + optie tot data meenemen), waardoor je een goedkope oplossing hebt voor internationaal internet.

De beste data simkaart kopen!

Wij verkopen simkaarten in alle soorten en maten en daartussen mag de data simkaart natuurlijk niet ontbreken! We kunnen wel stellen dat deze prepaid data sim momenteel de beste op de markt is, door haar unieke voordelen:

✓ Data bundels zijn geldig in heel Nederland en/of heel Europa of over de hele Wereld
✓ GRATIS data: 2 GB voor Europa of 1 GB voor over de hele Wereld
✓ Deze data sim only kan niet verlopen!*
✓ Data & Databundels zijn onbeperkt geldig!
✓ Snel en betrouwbaar internet! Maakt gebruik van het 4G netwerk met een downloadsnelheid van maximaal 300 mbps.
✓ 3-in-1 data sim (nano formaat + adapters voor micro of standaard formaat).

* Data simkaart is onbeperkt geldig. Dit geldt voor al onze data only simkaarten die je op deze pagina ziet. Je datategoed is ook onbeperkt geldig, mits je minimaal 1x per jaar opwaardeert. Door op de waarderen wordt de geldigheid van je hele datategoed weer gereset naar 365 dagen.

Deze simkaart is er in drie varianten:

 • Prepaid data sim kaart Europa
 • Prepaid data sim kaart Nederland
 • Prepaid data sim kaart Wereld

Kies jij de Prepaid data simkaart in Europa?

Als je kiest voor de data sim only Europa, dan betekent het dat je met deze sim online kunt zijn in de meeste Europese landen (plus de Verenigde Staten & Canada)! De exacte landen kun je zien op het kaartje op de bestelpagina van de prepaid data sim! Bij de aankoop van een prepaid data sim krijg je tijdelijk 2GB gratis internet. Wil je meer internet? Dan kun je kiezen uit databundels van 1GB, 5GB, 10GB, 25 GB, 50 GB en zelfs 100 GB.
De databundels van deze data only sim zijn dus 365 dagen geldig, maar dit betekent niet dat je na die tijd je beltegoed kwijt bent! Als je binnen een jaar niet opnieuw opwaardeert, wordt je beltegoed tijdelijk bevroren totdat je opnieuw opwaardeert. Eigenlijk is de data sim dus onbeperkt houdbaar. Als je bijvoorbeeld een jaar later weer op vakantie gaat en je data simkaart wilt gebruiken, kan dat gewoon! Dit is uniek, want normale prepaid simkaarten zullen uiteindelijk echt verlopen, waardoor je nummer en je beltegoed niet meer bruikbaar is. De onbeperkte houdbaarheid is een belangrijke extra voordeel van een data simkaart kopen en gebruiken.

Wil je meer weten over deze data only simkaart of direct bestellen? Klik dan op bestellen in de onderstaande afbeelding.

Profiteer TIJDELIJK van tot 2GB GRATIS internet bij de aankoop van een data simkaart Europa

Zoek je een Data simkaart voor internet in Nederland?

Met deze unieke oplossing voor mobiel internetgebruik in Nederland heb je een perfect geschikte simkaart voor hoger dataverbruik. Handig voor allerlei toepassingen, zoals streamen, films of televisie kijken, camping internet, MiFi routers, camera’s, auto’s, en nog veel meer. Deze NL only sim leveren we al met 10 GB, 30 GB, of 100 GB data, waardoor je direct kunt internetten. Bovendien hoef je deze simkaart niet in te stellen: het is een volledige Plug & Play sim.

Wil je opwaarderen, dan zijn er vijf bundels beschikbaar: 10 GB, 30 GB, 100 GB, 300 GB, 1000 GB. Met deze Data Simkaart Nederland maak je gebruik van de goedkoopste prepaid data van Nederland: al vanaf €0,000599 cent per MB (omgerekend vanuit bundel)! Bovendien zijn al deze bundels 365 dagen geldig, en worden zelfs onbeperkt houdbaar door minimaal eenmalig per jaar op te waarderen (op deze manier neem je data altijd mee naar de volgende periode van 1 jaar).

Prepaid Data simkaart Nederland bestellen? Of hier meer over lezen? Bekijk hieronder de simkaart:

Of een Data sim only voor wereldwijd gebruik!

De roamingkosten zijn sinds juni 2017 verdwenen voor landen die lid zijn van de Europese Unie, maar dit geldt niet voor de andere landen op de wereld. De Data simkaart Wereld is geldig in veel landen over de hele wereld. Op de bestelpagina zie je voor welke landen dit geldt. Ook zie je daar de databundels & tarieven waarmee je je prepaid data sim kunt opwaarderen. Bij bestelling krijg je NU TIJDELIJK maar liefst 1GB data gratis! Hiervan profiteren? Lees meer of bestel de simkaart via de onderstaande bestelknop in de afbeelding!

Prepaid data sim opwaarderen

Een vraag die we regelmatig krijgen is: ’Hoe kan ik mijn data simkaart opwaarderen?’
Wanneer je een data only sim bestelt, krijg je hier een uitgebreide uitleg bij hoe het werkt met opwaarderen. Hieronder zie je alvast een stappenplan. De daadwerkelijke instructies leveren wij dus altijd mee met je bestelling.

 1. Maak online een account aan in ons dashboard.
 2. Voeg je simkaart hier aan toe (via je simkaartnummer).
 3. Klik op ‘Refill’ en kies je gewenste bundel.

Opwaarderen kan via iDeal, Creditcard, PayPal of Bancontact.
Wil je automatisch opwaarderen aanzetten? Dat kan, hiervoor moet je wel een creditcard gebruiken.

Waar kun je een data only sim voor gebruiken?

Van persoonlijke tot zakelijke situaties: een data only sim kun je in vele apparaten plaatsen. Hieronder een greep uit de vele opties:

 • Telefoon
 • Tablet
 • GPRS Tracker
 • MiFi router
 • Beveiligingscamera
 • Alarmsysteem
 • Smartwatch
 • Auto & Navigatiesysteem
 • Laptop
 • Tijdelijk internet (Camping, Festival, Beurzen, Congres, etc.)

… En nog veel meer! Zolang jouw apparaat een simkaartslot en een optie tot 2G / 3G / 4G verbinding heeft, is onze prepaid data simkaart geschikt. Dit geldt voor al onze data only simkaarten.