nano simkaart
De nieuwste soort simkaart is een nano sim. Deze past in de nieuwere apparaten, zoals telefoons, tablets, en andere apparaten. Wil je een nano simkaart kopen? Op deze pagina zie je het beste aanbod van dit moment. Ook leggen we hier onder andere uit wat een nano simkaart is, wat het verschil is met de andere soort simkaarten, en in welke telefoons een nano simkaart gaat.

Wat is een nano simkaart?

Een nano simkaart is het kleinste formaat simkaart: 40% kleiner dan de micro sim. Deze wordt met name gebruikt in nieuwe apparaten van allerlei merken. Je ziet de nano sim daarom in de iPhone en de iPad, maar ook andere (nieuwe) smartphones hebben een nano simkaart.

Simkaarten worden steeds kleiner gemaakt, omdat apparaten zo dunner kunnen worden gemaakt, of zodat er meer ruimte achterblijft voor andere onderdelen. Momenteel is ‘nano’ de kleinste soort simkaart.

Nano simkaart kopen

Een nano sim bestelllen? Het goede nieuws is dat alle providers tegenwoordig simkaarten in het formaat van een nano simkaart leveren. Bovendien worden simkaarten vandaag de dag als ‘3-in-1 sim’ geleverd. Dit houdt in dat je adapters krijgt meegeleverd als je toch een ander formaat wilt (zoals een micro sim of standaard sim). Direct een nano simkaart kopen? Hieronder zie je de beste prepaid nano kaarten van dit moment. Klik op een van de bestelknoppen om direct je eigen simkaart te bestellen!

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3) Data Simkaart Nederland (+30 GB)-€ 0,00059-- Bestellen
4) Data Simkaart Europa (+2 GB)-€ 0,006-- Bestellen
5)Lebara One -Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
6)KPN prepaid sim only (Erg duur)€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
7)Vodafone (Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
8)Odido (voormalig T-Mobile - Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
Prepaid België
1)Mobile Vikings€ 0,15€ 0,008€0,101e minBestellen

Nano simkaart prepaid

Bovenstaande nano simkaarten zijn allemaal prepaid kaarten. Dit houdt in dat je geen abonnement hoeft af te sluiten. Zodra je de simkaart ontvangt, kan deze direct in je apparaat. Voordelen van prepaid zijn onder andere flexibiliteit en kostencontrole. Alle prepaid providers leveren tegenwoordig simkaarten in nano formaat (met bijgeleverde adapters, dus 3-in-1).

Er is geen verschil tussen een prepaid nano simkaart en een nano sim die je ontvangt via een abonnement. De afmetingen blijven hetzelfde. Het enige wat verschilt, is of je voor een prepaid aansluiting kiest of een abonnement afsluit. Hieronder lees je meer over de afmetingen van nano simkaarten.

Nano simkaart: Afmetingen

Natuurlijk is het altijd handig om te weten wat de afmetingen van een bepaalde soort simkaart zijn. Op die manier kun je onder andere meten of een kaart in jouw apparaat past, bijvoorbeeld als je niet van tevoren weet wat voor soort simkaart er in jouw apparaat past.

De afmetingen van een nano simkaart zijn als volgt:

12,3 bij 8,8 millimeter
Verder is een nano sim 0,67 millimeter dik.

Wat is het verschil met de standaard- en micro simkaart?

De drie formaten simkaarten die nu op de markt zijn, hebben natuurlijk allemaal dezelfde functie. Het belangrijkste verschil is het formaat. Waar een nano sim de kleinste simkaart is, is een micro sim net wat groter. De grootste simkaart is de standaard sim.

SIM staat voor Subscriber Identity Module en is een chip dat bestaat uit twee nummers. Een uniek referentienummer en het IMSI nummer dat gekoppeld is aan het telefoonnummer(s) en de gegevens van de gebruiker. Voor zo ver dit mogelijk is, want bij prepaid kan de gebruiker natuurlijk ook anoniem zijn. De chip bestaat verder uit een toegankelijk en een beveiligd geheugen. Omdat de simkaart steeds kleiner wordt, omdat de smartphones uiteraard ook kleiner worden, is er meer ruimte voor nieuwe technieken.

Mogelijkheden

Tegenwoordig hebben de meeste providers de 3-in-1 simkaart. Bij een nieuwe simkaart kun je dan het juiste formaat zelf kiezen. Er zijn ook nog andere mogelijkheden! Dit zijn namelijk; het laten knippen van je simkaart, zelf handmatig knippen of een speciale simkaart knipper gebruiken om het juiste formaat simkaart te krijgen. Wil je toch een nano simkaart in je oude toestel gebruiken (waar alleen een standaard simkaart in kan), dan kan dit door middel van een adapter.

Telefoons waar een nano sim in past

Eigenlijk gaat in iedere nieuwere telefoon vandaag de dag een nano simkaart. Dit is de kleinste formaat simkaart en is dus ideaal voor de nieuwere smartphones. Denk hierbij aan de nieuwere iPhones, Samsung Galaxy-modellen, en eigenlijk allerlei andere merken telefoons. Weet je niet zeker welk formaat er in jouw toestel past, dan kun je de simkaartslot ook opmeten en kijken welke formaat simkaart daar bij past. Een andere mogelijkheid is het online opzoeken (via bijvoorbeeld Google) van de juiste formaat simkaart voor jouw telefoon.