Er zijn veel providers die (uitsluitend) prepaid diensten aanbieden. Op deze pagina staat meer informatie over deze providers. Ben je op zoek naar een prepaid telefoon of een prepaid simkaart? Dan kun je bij deze providers terecht. Wat een prepaid simkaart kost, wat de tarieven zijn en welke bijzonderheden er zijn hebben wij per provider uitgezocht en is op de pagina van de provider terug te vinden. Afgelopen jaren zijn er een aantal providers gestopt, maar er zijn ook providers bij gekomen. Hi is helemaal gestopt en vervangen door KPN en hollandsnieuwe is alleen gestopt met de verkoop van prepaid simkaarten. De provider Simpel, die voorheen alleen sim only abonnementen had is ook gestart met prepaid diensten. De prepaid simkaart van Simpel is uitsluitend te koop bij de winkelketen Action.

prepaid provider simyo logoprepaid provider kpn logoprepaid provider telfort logoprepaid provider lyca logoprepaid provider lebara logoprepaid provider vodafone logoprepaid provider ortel logoPrepaid provider t-mobile logoprepaid provider bliep logoah prepaid

De meest gestelde vragen met betrekking tot prepaid

Welke provider heeft het beste bereik?

Uit recent onderzoek is gebleken dat KPN het beste bereik heeft. Er zijn slechts vier providers met een eigen netwerk in Nederland. Dit zijn KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. De rest van de providers maken dus gebruik van het netwerk van een van deze vier providers. Het kan ook een dochteronderneming van de provider zijn, dit worden vaak prijsvechters genoemd omdat het aanbod kleiner is en ze goedkoper zijn. Tegenwoordig hebben bijna alle providers een prima netwerk en is er bijna overal goede dekking.

Een prepaid simkaart voor kinderen en senioren

Een prepaid simkaart is vooral interessant voor kinderen en senioren. Dit komt omdat een prepaid simkaart erg goedkoop of soms zelfs gratis is (of je ontvangt gratis beltegoed). Daarnaast is een abonnement of sim only abonnement vaak te duur voor deze doelgroepen omdat zij weinig gebruik maken van hun mobiele telefoon. Kinderen kunnen daarentegen wel veel gebruik willen maken van hun mobiel, maar het is dan met name prettig voor de ouders dat zij geen torenhoge factuur aan het einde van de maand kunnen verwachten. Het enige waar je met een prepaid simkaart wel op moet letten is de geldigheid van de simkaart. De simkaart kan namelijk verlopen als je niet tijdig opwaardeert of een uitgaand gesprek voert. Let daarom op de voorwaarden van de provider voordat je een simkaart aanschaft. Vooral voor ouderen is het wel belangrijk dat hier rekening mee gehouden wordt. Op onze website is hier meer informatie over te vinden.

Prepaid mobiel internet

Het is uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van prepaid internet. Het is dan wel voordeliger om een data bundel aan te schaffen. Je kunt bundels gemakkelijk online activeren en er direct gebruik van maken. Op de meeste prepaid telefoons en smartphones zit internet en kun je applicaties zoals WhatsApp installeren.

Waar kan ik prepaid simkaarten het beste vergelijken?

Als prepaid vergelijkingsswebsite brengen wij dagelijks de prepaid markt in kaart. Bezoek onze pagina over prepaid simkaarten vergelijken om alle mogelijkheden te bekijken en meer te lezen over waar je op let als je prepaid wilt vergelijken.