Vodafone heeft sinds kort nieuwe prepaid diensten met de YOU simkaart. Met YOU kun je diverse maandbundels activeren en maak je elke vrijdag kans op aanbiedingen. Activeer je geen bundel dan betaal je het standaard tarief. De simkaart of het tegoed is een jaar geldig mits je één keer per jaar opwaardeert. Bestel je een prepaid sim only dan krijg je gratis tegoed en ook bij de registratie van je simkaart krijg je nog €5,- tegoed cadeau. Let op dat het bonus tegoed minder lang geldig is.

Tarieven

ProviderBellenSMSMB Gratis beltegoed
Vodafone YOU€0,20€0,15€0,01Vanaf €5,- Bestellen

Simkaart

Een Free Sim simkaart is zoals de naam het al zegt gratis. Een YOU simkaart is verkrijgbaar vanaf €5,- je ontvangt dan ook extra tegoed. Je krijgt de kosten van de simkaart dus weer terug in de vorm van tegoed, in feite is deze simkaart dus ook gratis.

YOU Bundels

 • YOU S bevat 200 MB en 20 belminuten of sms’jes – €7,50
 • YOU M bevat 500 MB – 4G internet – 50 belminuten of sms’jes – €10,-
 • YOU L bevat 1 GB – 4G internet – 100 minuten of sms’jes – €15,-


Naast de YOU maandbundels, die 30 dagen geldig zijn en dan automatisch stoppen, kun je als Vodafone klant ook een bepaalde BloX activeren waaronder ook 4G Prepaid. De BloXen die beschikbaar zijn voor prepaid klanten zijn online te vinden.

Opwaarderen

Je prepaid sim only opwaarderen kan op meerdere manieren.

 • Online
 • Via sms of bellen
 • Opwaardeerbon
 • Automatisch opwaarderen

Tegoed cadeau geven

Het is ook mogelijk om tegoed cadeau te doen aan iemand anders, bijvoorbeeld aan je moeder, oma of vriend(in). Je kunt dit doen via MyVodafone als je zelf klant bent bij Vodafone en anders is het mogelijk om een opwaardeeraccount aan te maken op de website van Vodafone. Er is ook een 06 nummer waarbij je tegoed kunt geven.

Spoedtegoed

Spoedtegoed betekent dat je gratis tegoed ontvangt en met heel weinig tegoed dus een telefoontje kunt plegen als je geen geld hebt bijvoorbeeld. Let op want je kunt dit pas aanvragen als je 90 dagen of langer klant bent bij Vodafone. Daarnaast moet je in deze periode met ten minste €20,- hebben opgewaardeerd. Ook moet je minder dan 1,50 tegoed hebben, dan pas kun je het spoedtegoed aanzetten.

Voordelen

 • Goede dekking
 • Prepaid 4G
 • Snel internet

Nadelen

 • Vodafone hanteert niet het laagste tarief, maar is toch nog voordeliger dan KPN.
 • Je moet het tegoed minimaal 1x per jaar opwaarderen, anders verloopt de simkaart.

Tot slot

Vodafone is niet de goedkoopste maar heeft daarentegen wel een eigen netwerk dat betrouwbaar en stabiel is. Verder heeft het prepaid 4G wat nog niet alle providers aanbieden. Ook zijn er diverse bundels, of zoals Vodafone het noemt BloX, te activeren. Let wel op de voorwaarden want het kan zijn dat een BloX automatisch verlengd wordt. Een ander voordeel is de 12 maanden geldigheid van het reguliere tegoed. Let op: extra of bonus tegoed is meestal slechts 1 maand geldig. Wel ben je verplicht om je tegoed minimaal 1x per jaar op te waarderen, dit hebben veel providers aangepast. Wat betekent dat je bij KPN, Simyo en Telfort je simkaart alleen hoeft te gebruiken zodat deze niet verloopt. Als prepaid klant moet je natuurlijk zelf bepalen welke voorwaarden beter bij je mobiele verbruik passen, hopelijk helpt deze informatie je bij de keuze van de juiste simkaart.

2 thoughts on “Vodafone simkaart

 1. Is elk simkaartje automatisch een you simkaart?bij aanschaf nieuwe telefoon paar maanden geleden hebben ze een nieuw simkaartje bij Vodafone er in gezet. Als ik mijn Vodafone app open en ik kijk bij bundelsdan zie ik bundels voor internet staan waaronder ook 1gb blox dus dan zit het goed?

  1. Beste Caroline,

   Niet iedere simkaart is direct een YOU simkaart. Een YOU bundel bestaat niet alleen uit internetMB’s, maar ook uit belminuten en sms’jes. Je kunt deze activeren door 1GB, 2GB of 3GB naar ‘4000’ te sms’en. Het zou kunnen dat de blox die je in de Vodafone App ziet hetzelfde is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *