4g prepaidEr is een grote kans dat jij op zoek bent een prepaid (4G) simkaart. Gelukkig heb je deze pagina gevonden. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over 4G en Prepaid 4G.
Daarnaast kun je ook direct jouw eigen prepaid simkaart aanschaffen welke gebruik maakt van een 4G netwerkverbinding. Lees dus gerust verder!

Weetje: Vandaag de dag bieden vrijwel alle mobiele providers prepaid internet aan via een 4G-netwerk.

Sommige lezers willen direct providers zien & direct vergelijken. Om snel te kunnen vergelijken geven wij daarom eerst direct de onderstaande tabel weer met alle 4G prepaid simkaarten / prepaid providers van het moment:

Wij raden voor 4G internet in Europa een Data Simkaart Europa of Simyo aan. Beiden maken gebruik van het KPN-netwerk. Bovendien zijn het de voordeligste opties voor 4G data in Europa.

Waarom een Prepaid & 4G?

Een abonnement is niet voor iedereen geschikt. Zo zal een persoon die weinig gebruikt maakt van mobiele internet er meer baat bij hebben om een prepaid simkaart aan te schaffen waarmee je gebruikt kunt maken van 4G internet. Je wilt immers niet betalen voor iets wat je niet gaat gebruiken.

Voordelen van 4G Prepaid

Trage laadtijden, minutenlang wachten om iets te downloaden, niemand zit erop te wachten!
4G is velen malen sneller dan 3G internet. Uploaden, downloaden en streamen gaat veel sneller dan je misschien gewend bent. Bijgaand heeft 4G prepaid nog een aantal andere voordelen waaronder:

 • 4G is gemiddeld sneller dan de WIFI verbindingen in huishoudens
 • 4G internet is betrouwbaarder omdat je constante ontvangst vele malen beter is dan 3G
 • Binnenshuis heb je met 4G een betere verbinding dan met 3G
 • Met 4G internet heb je een betere landelijke dekking. Het verschil merk je wanneer je veel reist of wanneer je je op plekken bevindt waar er met een 3G netwerk geen verbinding is.

Gelukkig biedt bijna iedere aanbieder nu 4G prepaid internet aan. Op deze pagina zie je dan ook alleen maar providers en simkaarten die dit aanbieden.

4G Prepaid kopen?

Een prepaid simkaart met een 4G netwerkverbinding geeft je de vrijheid om te doen en laten wat je wilt, zonder onnodig veel uit te geven. Hierdoor is het zeer populair onder veel mobiele telefoongebruikers. Dit komt omdat je..

 • Met een prepaid simkaart zelf bepaalt wat je uitgeeft en wanneer je je beltegoed gebruikt
 • Prepaid tegoed vaak tot wel 6 maanden geldig blijft
 • De snelste netwerkverbinding kan hebben wat nu beschikbaar is
 • Geen kosten maakt als je niets verbruikt

Data simkaart

De data simkaart is een prepaid simkaart welke vergelijkbaar is met de bovenstaande 4G prepaid simkaart. De data simkaart maakt gebruik van het vertrouwde netwerk van KPN of Odido (T-Mobile) en heeft ook een 4G netwerkverbinding. Het enige verschil is dat je met een data simkaart alleen kunt internetten. Bellen en SMS’en is niet mogelijk. De data simkaart biedt daarentegen een aantal indrukwekkende voordelen namelijk:

 • Voordeligste (nationaal / internationaal) mobiel internet!
 • Werkend in Europa of Wereldwijd
 • Onbeperkt houdbaar!
 • Data bundels zijn 365 dagen geldig. Binnen 365 je data simkaart herladen zorgt ervoor dat je tegoed weer een jaar geldig is. Zo neem je jouw tegoed onbeperkt mee!

Hieronder kun je Data simkaart Europa, Data Simkaart Nederland en Data simkaart Wereldwijd bestellen. Kies de simkaart die het beste past bij jouw persoonlijke omstandigheden door te klikken op de bestelknop.

Wil je nog wat meer weten over 4G? Hieronder hebben we nog wat extra informatie over 4G en 4G+.

2G, 3G en 4G, het verschil

Mobiel internet begon met 2G, gevolgd door 3G en 3G Dual Carrier en nu zijn we bij 4G. Wat wordt er steeds veranderd? De snelheid wordt steeds beter waardoor er meer mogelijkheden ontstaan. Op de website van Proximus (Belgische provider) wordt er bijvoorbeeld een vergelijking gemaakt in snelheden tussen 3G en 4G. Het downloaden van een YouTube filmpje duurt met 3G gemiddeld 7,6 seconden en met 4G slechts 2,5 seconden. Ook voor het uploaden van 5 foto’s naar je Facebook pagina is er een vergelijking gemaakt. Dit duurt 15,6 seconden met 3G en met 4G slechts 2,8 seconden.

Hoe werkt 4G

Als er in een bepaald gebied geen 4G netwerk is dan schakelt je telefoon automatisch over naar 3G. Je kunt alleen gebruik maken van 4G mits je telefoon geschikt is ofwel “compatible” is voor dit netwerk. Of je op het 4G netwerk zit zie je bovenaan je scherm wanneer er 4G of LTE (Long Term Evolution) staat. Wanneer je 4G gebruikt kan je batterij van je telefoon wel wat sneller leeg raken, omdat je simpelweg meer kunt doen en je telefoon dus harder moet werken. De snelheid is wel afhankelijk van het netwerk en het dekkingsgebied.

4G+

4G bestaat nu alweer een tijde; inmiddels bestaat er ook 4G+, nog sneller internet. 4G+ schijnt tot 2,5 keer sneller te gaan in vergelijking met het gewone 4G. Met alle recent ontwikkelde smartphones is het gebruiken van 4G+ mogelijk: van smartphones die vanaf 2015 op de markt zijn verschenen kun je uitgaan dat deze 4G+ ondersteunen. 4G+ is eigenlijk een tussenstap naar 5G, omdat 5G nog niet volledig is ontwikkeld voor prepaid. 5G is uiteraard weer sneller en zou een maximale snelheid van 938 MB/s hebben. In dichtbevolkte gebieden, zoals grote steden. zal de verbinding altijd beter zijn en zal het netwerk als eerst gebruikt kunnen worden. Wel wordt er gezegd dat iedereen in de toekomst gebruik kan maken van een goed werkend en snel netwerk, hoewel er nu nog steeds gebieden bestaan waar de verbinding slecht is. Bij het gebruik van 4G adviseren wij een (grote) databundel om kosten te besparen. Let op: buiten je bundel betaal je meer per MB.