prepaid internetOver prepaid internet zijn er veel vragen. Veel mensen weten ook niet dat je met een prepaid simkaart gewoon internet diensten erbij kan nemen. Bij een mobiele telefoon met prepaid tegoed zijn er geen maandelijkse vaste lasten. Zodra het beltegoed op is, kan er weer een nieuw tegoed van een bepaald bedrag worden gekocht en worden opgewaardeerd. Dit is ideaal voor mensen die zelf de kosten in de hand willen houden. Bij de meeste providers is internetten met een prepaid simkaart zonder data bundel ook mogelijk. Echter sommige providers is internetten niet mogelijk zonder een prepaid data bundel.

Op deze pagina tonen wij verschillende prepaid internet overzichten:

  • Top 3 prepaid internet zonder databundel
  • Beste prepaid data bundels
  • Prepaid internet via data only simkaarten


Top 3: Prepaid internet zonder data bundel

Prepaid ProviderDownloadUploadper MBAfrekening
Simyo                50 Mbps10 Mbps0,15per KB Bestellen
Data Simkaart Europa70 Mbps15 Mbps0,006per KB Bestellen
Data Simkaart Nederland70 Mbps15 Mbps0,00059per KB Bestellen

* Data is onbeperkt houdbaar door minimaal 1 keer per jaar op te waarderen. Hierdoor kan dit ook worden gezien als opwaarderen & internet zonder bundel.

Beste Prepaid internet data bundels

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB
Data Simkaart Europa - 1 GB Bundel70 Mbps / 15 Mbps1000per KB€8,- 0,008 Bestellen
Data Simkaart NL Only - 30 GB Bundel70 Mbps / 15 Mbps30000per KB€79,-0,0026 Bestellen
Simyo - 150 MB bundel256 Mbps / 150 Kbps150per KB€5,-0,03 Bestellen
Simyo - 500 MB bundel256 Mbps / 150 Kbps500per KB€7,50-0,015 Bestellen
Simyo - 1 GB bundel256 Mbps / 150 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
Lebara - 500 MB Bundel25 Mbps / 10 Mbps500per 100 KB€5,-0,01 Bestellen
Lebara - 1 GB Bundel25 Mbps / 10 Mbps1000per 100 KB€10,-0,01 Bestellen
Lebara - 3 GB Bundel25 Mbps / 10 Mbps3000per 100 KB€15,-0,005 Bestellen
KPN - 1 GB Bundel25 Mbps / 10 Mbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN - 100 MB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps100per KB€4,-0,04 Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen

Verschillende vormen van prepaid met internet

Er worden verschillende vormen van prepaid met internet aangeboden. Zo kan er een databundel van één dag worden gekocht. Op deze manier kan er op één dag van een bepaald MB gebruik worden gemaakt. Ook kan er gekozen worden voor een databundel van een week of zelfs van een maand. Bij deze twee vormen wordt er ook een vast bedrag betaald en kan er gebruik worden gemaakt van een bepaald aantal MB’s. Zijn de MB’s verbruikt, dan kan er heel gemakkelijk weer een nieuwe databundel worden gekocht. De meeste aanbieders van prepaid met internet bieden hier ook de volgende service bij aan, via een sms kan er in de gaten worden gehouden hoeveel MB’s er al verbruikt zijn.

Prepaid data simkaarten voor internet

Een nieuwe ontwikkeling binnen prepaid internet: data only simkaarten. Deze zijn letterlijk ontwikkeld voor internetten via prepaid; ze bevatten geen telefoonnummer. Bellen en sms’en kan dus niet ‘traditioneel’, maar via online alternatieven (Bellen & chatten via WhatsApp, Viber, Discord, Skype, etc.).

Wij hebben speciaal voor iedereen die alleen naar internet op zoek is eigen data simkaarten ontwikkeld!
De vijf grootste voordelen van internetten met onze data sims zijn als volgt:

1. Onbeperkt houdbare simkaarten: deze verlopen nooit (verlopen ook niet als deze een lange tijd niet gebruikt wordt).
2. Onbeperkt houdbare bundels (365 dagen geldig + data meenemen door binnen 365 dagen minimaal één keer op te waarderen).
3. Goedkope prepaid internetbundels: vanaf €0,006 per MB met de Europa simkaart en vanaf €0,0026 per MB met de NL only simkaart.
4. Europa & Wereld simkaart: Aangesloten op twee Nederlandse mobiele netwerken: KPN en Odido (T-Mobile). Hierdoor is de dekking van deze kaart beter dan bij standaard simkaarten.
5. Europa simkaart: Dekking in heel Europa (waaronder Nederland) + de Verenigde Staten & Canada. NL simkaart: Landelijke dekking via het Odido (T-Mobile) netwerk. Wereld simkaart: Wereldwijde dekking in 71 landen!

Klik hieronder om direct te bestellen of meer over de simkaarten te lezen!

Voordelen van prepaid met internet

Het grootste voordeel van prepaid met internet, is dat er zal kan worden bepaald hoe hoog de kosten zijn. Er wordt zelf bepaald hoeveel MB’s er mogen worden verbruikt. Een ander voordeel van prepaid met internet, is dat zodra de MB’s verbruikt zijn er heel gemakkelijk weer nieuwe MB’s kunnen worden aangeschaft.

Mobiel internet Achtergrondinformatie

Om jouw nieuwe provider te vergelijken op mobiel internet is het van groot belang dat je een aantal dingen weet. Onderstaand hebben wij de belangrijkste weetjes beschreven zodat jullie allemaal nog beter kunnen vergelijken.

Gemiddeld internet data verbruik

Gemiddeld gebruiken prepaid bellers ongeveer 200 tot 250 MB. Dit is genoeg om de gehele maand te mailen, internetten, whatsappen, telegrammen, facebook chatten, facebooken, instagrammen etc.
Zodra je gebruik gaat maken van streaming media als Youtube, Vimeo, Spotify, Soundcloud of online radio’s, zal je snel door je data heen gaan. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk via WiFi connectie doet om je data te sparen.

Bereik vs Internet Snelheid

De meeste mensen kijken altijd naar snelheid om mobiel of prepaid internet te vergelijken. Natuurlijk is de snelheid erg belangrijk maar de meeste mensen verkijken zich hierop. Bij veel providers worden namelijk maximale snelheden gecommuniceerd. Sommige providers zijn wel eerlijker en zetten de zogenoemde “praktische snelheid” neer op hun website. Om snelheid te vergelijken moeten wij altijd kijkan naar “praktische internet snelheid”. Dit is de snelheid die daadwerkelik gehaald wordt.

Ook zit er vaak een verschil tussen internet snelheid voor abonnementen en voor prepaid aansluitingen. Controleer dus altijd of de internet snelheid die getoond wordt daadwerkelijk geld voor prepaid internet aansluitingen!

Naast de snelheid is het bereik net zo belangrijk. Als een provider super snelle internet snelheden KAN behalen en dit communiceert, betekent niet dat dit ook het geval is in de praktijk. De snelheid van het internet hangt namelijk af van de bereikbaarheid van de providers. Bij providers met een slechtere nationale dekking zul je vaker traag internet hebben dan bijvoorbeeld bij KPN. KPN heeft altijd al het beste mobiele netwerk gehad en beschikt dus ook over de beste dekking met het beste bereik. Staar je dus niet helemaal blind op de snelheid maar neem het bereik van de provider ook mee in het vergelijken van prepaid internet!


SimYo prepaid

Handige prepaid internet informatie van de meest populaire prepaid provider in 2024

Met 1 MB kun je ongeveer 50 webpagina’s bezoeken of 125 e-mails verzenden, dit verschilt per website en e-mail.

* De dagbundel is 24 uur aaneengesloten actief.
* De maandbundel is 30 aaneengesloten dagen actief.
* Je kunt de maandbundel automatisch verlengen.
* Is je volledige bundel verbruikt, dan wordt je verbruik daarna volgens het standaardtarief berekend.

Klantenservice van populaire prepaid providers

Simyo Klantenservice
Klantenservice
– Of bereik de klantenservice direct via Twitter

KPN Klantenservice
https://www.kpn.com/service.htm
– Telefoonnummer:0800 0105 (24/7 gratis bereikbaar)
– Telefoonnummer voor klanten vanaf mobiel: 1200 (gratis)

Hollandsnieuwe Klantenservice
– https://www.hollandsnieuwe.nl/klantenservice
– https://www.hollandsnieuwe.nl/contact

Odido (T-Mobile) Klantenservice
– Telefoonnummer voor vaste nummers: 06 2400 1200
– Telefoonnummer voor klanten vanaf mobiel: 1200

Vodafone Klantenservice
– Telefoonnummer: 0800-0560