prepaid bellenOp deze pagina kun je prepaid bellen vergelijken. Bellen via prepaid wordt weer een stuk populairder! Dit komt door de volgende ontwikkelingen:

 • Prepaid tarieven blijven dalen
 • Prepaid bundels zorgen voor NOG lagere prepaid tarieven
 • Sim only abonnementen zijn door de lagere tarieven minder interessant als 2 jaar geleden
 • Iedereen wordt dood gegooid met contracten, met prepaid voelen mensen zich “vrijer”

Prepaid Bellen? Vergelijk de beste prepaid bel tarieven

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3) Data Simkaart Nederland (+30 GB)-€ 0,00059-- Bestellen
4) Data Simkaart Europa (+2 GB)-€ 0,006-- Bestellen
5)Lebara One -Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
6)KPN prepaid sim only (Erg duur)€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
7)Vodafone (Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
8)Odido (voormalig T-Mobile - Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
Prepaid België
1)Mobile Vikings€ 0,15€ 0,008€0,101e minBestellen

Voordelen van prepaid bellen

  • Je zit niet aan een contract vast;
  • Het is mogelijk om een prepaid simkaart anoniem te gebruiken, je bent namelijk niet verplicht om gegevens achter te laten;
  • Je kunt je verbruik beter in de hand houden;
  • Voordelig als je een aparte simkaart van een internationale prepaid provider neemt om mee naar het buitenland te bellen.

 

Nadelen van prepaid bellen

Uiteraard zijn er ook nadelen bij een prepaid sim only.

  • Je moet vooraf opwaarderen en betalen;
  • Soms ietsjes hoger tarief per minuut, sms en mb, maar zeker niet altijd!;
  • Een prepaid simkaart kan vervallen als je hem bijvoorbeeld 6-12 maanden niet gebruikt;

 

Vooroordelen over prepaid? Wij geven je de juiste uitleg!

Nu zullen wij een aantal vooroordelen over prepaid bel diensten uit de wereld te helpen.

“Prepaid bellen kost veel meer = NIET WAAR”

De prepaid tarieven zijn door providers zoals Simyo, Bliep, en met name AH mobiel lang niet meer zo hoog. Meestal zijn de tarieven per minuut bij een abonnement wel lager, maar bij een abonnement met toestel betaal je natuurlijk wel voor het toestel. Bij een sim only abonnement betaal je uiteraard wel alleen voor je abonnement. Dan liggen de tarieven lager, bijvoorbeeld bij het Sim Only abonnement ‘Simyo 100’ betaal je per minuut en sms €0,06. Voor prepaid klanten is het tarief per minuut en sms €0,10. Hoe hoger je bundel, hoe minder je betaalt per minuut.

“Een prepaid telefoon is altijd een oud model = NIET WAAR”

Het klopt dat het aanbod van prepaid toestellen met een simkaart bij providers vaak uit wat oudere modellen bestaat. Je kunt er daarentegen ook voor kiezen om een simlockvrij high end toestel los te kopen en hier de prepaid simkaart in te doen. Het enige nadeel is dat je er wat meer voor betaalt. Bekijk hier ons aanbod van de Prepaid Telefoon.

“Straks zit ik zonder tegoed = NIET WAAR”

Tegenwoordig is het bij de meeste providers mogelijk om ‘automatisch opwaarderen’ te activeren. Hierdoor hoef je er zelf geen rekening mee te houden dat je simkaart verloopt en je jouw nummer kwijt bent. Ook garandeert Simyo dat je altijd je gesprek af kunt maken, zelfs wanneer je beltegoed opraakt wanneer je midden in een gesprek zit.

Wanneer is een prepaid sim only interessant?

Een prepaid sim only is bijvoorbeeld leuk voor mensen die de simkaart als tweede simkaart gebruiken, naast bijvoorbeeld hun zakelijke telefoon. Daarnaast is het interessant voor mensen die weinig bellen of sms’jes versturen, maar bijvoorbeeld wel veel van mobiel internet gebruik maken. Vooral wanneer je met name van wifi gebruik maakt is prepaid voordelig. Voor kinderen en ouderen blijft een prepaid simkaart een uitstekende keuze omdat je het verbruik en dus de kosten veel beter onder controle kunt houden dan bij een abonnement het geval is. Wel moet je er rekening mee houden dat de simkaart daadwerkelijk gebruikt wordt, meestal minimaal een keer in de zes maanden. Dit kan bij senioren die het toestel nauwelijks gebruiken wel lastig zijn. Daarentegen is het bij veel providers niet meer verplicht om op te waarderen, maar is een ‘betaalde’ actie zoals een uitgaand gesprek, sms’je of bezoeken van een mobiele site voldoende om de simkaart weer te verlengen met zes maanden. Ook wanneer je automatisch opwaarderen activeert kan de simkaart niet verlopen.