prepaid provider ortel logoOrtel Mobile is een prepaid provider die net als Lycamobile en Lebara internationaal georiënteerd zijn. Dit houdt in dat de tarieven voor bellen naar het buitenland scherper zijn dan een nationale provider. Deze provider is dan ook met name interessant voor mensen met buitenlandse contacten. Op deze pagina vind je meer informatie over deze provider, de tarieven en de mogelijkheden.

Tarieven

We kunnen niet alle tarieven noteren op deze pagina omdat deze verschillen per land waar je naar toe belt. Verder is het ook een verschil in tarief tussen bellen naar een vast of mobiel nummer. In onderstaande tabel zie je daarom alleen het nationale tarief van Ortel Mobile. Verder moet je bij dit soort providers rekening houden met een starttarief.

ProviderBellen vast / mobielSMSMB Starttarief
Ortel Mobile€0,15 / 0,25€0,19€1,-€0,29
BESTEL LEBARA IN PLAATS VAN ORTEL, dit is VEEL GOEDKOPER! KLIK HIER VOOR DE LEBARA PAGINA
ProviderBellen vast / mobielSMSper MB
Lebara One€0,01 / 0,09€0,15€0,01 Bestellen


Zoals je kunt zien in de tabel, is bellen naar een vast nummer €0,10 goedkoper. Daarnaast is vooral mobiel internetten duur bij deze provider. Het gaat hierbij wel over het tarief buiten je bundel.

Mobiel internet

Er zijn vier data bundels beschikbaar. Je kunt de eerste drie bundels telefonisch activeren via een speciale code en de laatste bundel is ook online te bestellen en te betalen via iDEAL of creditcard.

  1. 50 MB – €2,50 – 7 dagen geldig.
  2. 150 MB – €5,- – 7 dagen geldig.
  3. 1 GB – €10,- – 30 dagen geldig.

Simkaart

De simkaart kun je online bestellen en hoef je niet te activeren. De simkaart wordt namelijk automatisch geactiveerd. Je ontvangt een gratis 3-in-1 simkaart.

Opwaarderen

Wanneer je bij Ortel opwaardeert ontvang je altijd dubbel tegoed. Dit betekent dat je bij een opwaardering van €5,-, €10,- tegoed ontvangt. Hetzelfde geldt bij een opwaardering van €10,-, €20,- en €40,-. Je tegoed waardeer je ook online op via de website. Je hebt hierbij alleen het mobiele nummer nodig waar het tegoed op gestort moet worden, het is dus ook mogelijk om tegoed op te waarderen van familie of vrienden. Naast het online opwaarderen is het ook mogelijk om op te waarderen via een opwaardeerbon die te koop zijn bij supermarkten en tankstations.

Beltegoed controleren

Hoeveel tegoed je nog hebt controleer je door 1244 in te toetsen en voor optie 1 in het menu te kiezen. Daarnaast is het mogelijk om een sms’je te versturen naar *101# waardoor je het resterende tegoed in een sms’je te zien krijgt. Er wordt bij beide opties ook meteen gemeld hoe lang het tegoed nog geldig is.

Voordelen

  • Ortel maakt gebruik van het netwerk van KPN;
  • Eerste 30 minuten gratis bellen per dag met andere Ortel gebruikers binnen Nederland (exclusief starttarief €0,29);
  • Voordelige tarieven naar het buitenland;
  • Dubbel tegoed bij elke opwaardering.

Nadelen

  • Weinig bundels beschikbaar
  • Verschil in tarieven per land

Tot slot

De website van Ortel is overzichtelijk; wanneer je sim gestolen is, je jouw puk code kwijt bent of je een nummer wilt overzetten is hier een speciale link naar. Je kunt ook per e-mail contact opnemen met de klantenservice. Het is uiteraard leuk dat je bij elke opwaardering dubbel tegoed ontvangt. Verder is er qua bundels niet veel mogelijk, daarentegen zijn er wel een aantal data bundels beschikbaar. Veel is online te regelen, wat tegenwoordig wel ideaal is. Zoals al eerder aangegeven is het vooral een simkaart om mee naar het buitenland te bellen. Je kunt de simkaart hier bijvoorbeeld apart voor gebruiken, let er wel op dat het tegoed slechts 6 maanden geldig is.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *