Telfort gaat verder als KPN. Het is niet meer mogelijk om direct bij Telfort prepaid aan te schaffen. Heb je interesse in prepaid op het sterke en betrouwbare netwerk van KPN, dan kun je bij een van de onderstaande providers terecht.

Provider BellenSMSMB
Simyo €0,10€0,10€0,15Bestellen
KPN€0,30€0,16€0,15Bestellen

prepaid provider telfort logoOp deze pagina vind je naast de tarieven van Telfort meer informatie over de telecomprovider, zoals welke bundels heeft de provider en wat zijn de voor- en nadelen?

Kies je tarief

Telfort is onderdeel van KPN en heeft daarom een betrouwbaar netwerk. De prepaid mogelijkheden zijn ook redelijk uitgebreid. Telfort is niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. Daarnaast hanteert de provider twee verschillende tarieven voor prepaid klanten. Je kunt zelf kiezen of je Prepaid Standaard of Prepaid 15 kiest. Het grootste verschil tussen de twee is dat er bij Prepaid 15 wordt afgerekend per minuut.

Tarieven

ProviderBellenSMSMB Gratis beltegoed
Telfort Standaard (wordt KPN)€0,36€0,08Alleen i.c.m. bundel€10,-Bestellen
Telfort Prepaid 15 (wordt KPN)€0,15€0,15Alleen i.c.m. bundel€10,-Bestellen

Prepaid 15 hanteert een lager tarief, maar er wordt afgerekend per minuut in plaats van per seconde. Bij Prepaid Standaard wordt er wel afgerekend per seconde, met een minimum van een minuut. Met beide prepaid simkaarten is het niet mogelijk om gebruik te maken van mobiel internet zonder bundel. Het tarief van Prepaid 15 is €0,15 voor bellen en sms’en.

Simkaart

De simkaart van Telfort kost €5,- en je krijgt €10,- beltegoed. Het is een 3-in-1 simkaart waardoor de simkaart in elke telefoon past. Je moet je tegoed op je simkaart minstens 1 keer in de 6 maanden opwaarderen anders vervalt de simkaart. Dit betekent dat je en je telefoonnummer en je tegoed kwijt bent.

Bundels

Telfort heeft een groot aanbod in prepaid bundels. Deze bundels zijn 31 dagen geldig en stoppen automatisch. Je kunt de bundels activeren via sms met de aanzetcode of via Mijn Telfort. De internetbundels variëren van 50MB tot 1000MB, met de zes beschikbare belbundels kun je kiezen uit 75 minuten tot 1000 minuten per maand en tot slot zijn er twee sms-bundels, 100 of 1000 sms’jes.

Opwaarderen

Je prepaid sim only opwaarderen kan op meerdere manieren.

 • Online
 • Per sms
 • Opwaardeerbon
 • Automatisch opwaarderen

Je tegoed kun je inzien via je persoonlijke account op ‘Mijn Telfort’ , via de app of je vraagt je tegoed gratis telefonisch op.

Voordelen

 • Veel aanbod in prepaid bundels;
 • Goed bereik, netwerk van KPN;
 • Je kunt kiezen uit twee tarieven, Prepaid standaard of Prepaid 15.

Nadelen

 • Je moet een bundel aanschaffen om gebruik te kunnen maken van mobiel internet.

Tot slot

Telfort zit eigenlijk tussen KPN en Simyo in. Simyo is de goedkoopste provider op dit netwerk, KPN is wat duurder en bij Telfort heb je zelf de keuze of je voor het hoge of het lage tarief kiest. Bel je meestal langer dan een minuut dan is het verstandig om voor het lage tarief te kiezen omdat dit goedkoper is, maar er dus wel afgerekend wordt per minuut. Qua netwerk en klantenservice zullen de providers nagenoeg gelijk zijn. Telfort heeft in vergelijking met Simyo natuurlijk meer bundels. Wat wel als nadeel kan worden gezien is het feit dat je bij Telfort een internetbundel moet aanschaffen als je gebruik wil maken van mobiel internet. Het kan ook een pluspuntje zijn omdat je hierdoor nooit ongewenste kosten maakt omdat je wellicht per ongeluk op het internet zit. Zoals je ziet zijn er een aantal plus- en minpunten te noemen bij deze provider en is de keuze vooral afhankelijk van je eigen mobiele gebruik.

2 thoughts on “Telfort simkaart

 1. Heel goed dat jullie dit soort vergelijkende tests doen. Ook heel goed dat jullie objectief de voor- en nadelen noemen en de keuze aan de gebruiker laten. Hulde! Op deze site wordt echter niet aangegeven op welke datum het artikel is geplaatst. Hierdoor is het niet duidelijk of deze informatie actueel is. Dit kan tot grote onduidelijkheid leiden. (En het blijkt niet actueel want de kaart wordt door Telfort momenteel voor 5 euro aangeboden.)

  1. Beste Alfons,

   Bedankt voor je scherpe opmerking. We proberen de site zo up-to-date mogelijk te houden.
   We passen het direct aan!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.NL

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *