prepaid provider lebara logoLebara is net als Lyca een internationale prepaid provider. Dit betekent dat de tarieven voor bellen naar het buitenland voordeliger zijn dan bij een nationale provider. Tegenwoordig focust Lebara zich echter ook op voordelige nationale tarieven. Lebara werkt op het netwerk van KPN en het is mogelijk om een prepaid 4G bundel te activeren met je Lebara simkaart.

Tarieven

In onderstaande tabel zie je het tarief voor bellen, sms’en en mobiel internet binnen Nederland.

ProviderBellen vast / mobielSMSMB Starttarief
Lebara 10 = 30€0,12 / 0,26€0,30€0,15€0,27 Bestellen

Lebara 10=30 is het normale prijsplan waarbij je dus 10,- betaalt en momenteel 30,-, aan beltegoed ontvangt.
Je ontvangt dus lekker veel beltegoed, alleen de tarieven per minuut, sms en MB zijn hoger.

Met Lebara One is dit niet zo en wordt er een lager tarief gehanteerd en gelden er andere voorwaarden.
De tarieven per minuut, sms en MB zijn veel lager met Lebara One. Je ontvangt echter geen ‘extra beltegoed’ (je betaalt bijvoorbeeld 15 euro voor 15 euro aan beltegoed).

Op de website staat dat gesprekken van Lebara naar Lebara gratis zijn. Dit klopt, wel zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Ten eerste geldt dit alleen binnen Nederland. Daarnaast is het gratis voor een bepaald aantal dagen, na elke opwaardering van 10,- kun je bijvoorbeeld 30 dagen gratis bellen. Daarna geldt het standaard tarief weer. Ook is er een fair use policy van kracht op het “gratis” bellen.

Simkaart

Je kunt de Lebara simkaart online gratis bestellen. Ook is het mogelijk om direct een simkaart met bundel aan te schaffen.

Je moet de simkaart wel zelf activeren, dit hoeft niet online maar kan met je eigen toestel. Dit doe je door gratis te bellen naar het nummer 1244, een taalkeuze te maken en vervolgens voor optie 1 te kiezen.

Bundels

De bundels voor mobiel internet bestaan uit 500 MB, 1 GB, 3 GB en 5 GBop het 4G netwerk. Waar Lebara voorheen een internationale focus had, met internationale bundles die bestonden uit een x aantal minuten en x aantal MB’s, is er nu geen specifieke internationale focus meer.

Prepaid pakket

Lebara heeft een bescheiden aanbod van prepaid telefoons inclusief een Lebara simkaart met gratis beltegoed en MB’s. Je bestelling wordt gratis verzonden!

Opwaarderen

Wanneer je de simkaart niet registreert kun je met je mobiele nummer en je e-mailadres via de website opwaarderen als gast. Wanneer je MyLebara aanmaakt kun je via dit account opwaarderen en je verbruik en tegoed bijhouden.

Voordelen

 • De website is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Pools;
 • Voordelige tarieven via Lebara One.

 

Nadelen

 • Starttarief voor bellen.
 • Grote verschillen in de tarieven per land;

 

Tot slot

De website van Lebara is naar onze mening vrij overzichtelijk. De verschillende prijsplannen zorgen wel voor enige verwarring, maar uiteindelijk is de informatie wel te vinden op de website. Nummerbehoud kun je pas aanvragen als je jouw simkaart binnen hebt. Hoe je nummerbehoud aan moet vragen is eveneens op de website van Lebara te vinden, je doet dit via de website en middels een sms met je nieuwe simkaart. Je ontvangt namelijk de login code die je in moet voeren op de website via een sms.

7 thoughts on “Lebara simkaart

 1. ik kan helaas geen bundels opwaarderen , als ik dit probeer dan komt er te staan simkaart niet actief ? weet iemand wat ik moet doen

  1. Beste Sheena,

   Wij weten het helaas ook niet.
   Misschien kan de klantenservice van Lebara je hiermee verder helpen?

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.NL

 2. Is er een simkaart waarop ik voor mijn zoontje wat belminuten heb maar dan alleen belminuten. Ik wil dus dat hij absoluut geen verbinding kan maken met internet buitenshuis. Mvg

  1. Beste Jos,

   Via onze pagina prepaid kindkun je de beste simkaarten voor jouw zoontje kopen.
   Wij raden zelf Simyo aan. Via de Mijn Simyo (applicatie) kun je internetbundels & internetverbruik aan- en uitzetten.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.nl

 3. Ik hoorde in het nieuws dat je in geval van prepaid gebruik, je je simkaart moet laten registreren i.v.b.m. criminaliteit. Ik meen zelfs voor juni dit jaar. Kunt u me zeggen wat ik moet doen?

  1. Beste Betty,

   Dat geldt in België inderdaad.
   Gebruikers van een prepaid kaart moeten zich in België registreren voor 6 juni om anoniem bellen tegen te gaan in het teken van terrorisme bestrijding.
   In Nederland is dit niet zo. Waarschijnlijk komen er hier ook maatregelen rondom de anonieme (prepaid) simkaart, maar dat is nu nog niet bekend.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.nl

  2. Weer een stukje vrijheid wordt ontnomen met de excuus “terrorisme”… wordt je daar als mens niet helemaal zat van.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *