prepaid provider lebara logoLebara is net als Lyca een internationale prepaid provider. Dit betekent dat de tarieven voor bellen naar het buitenland voordeliger zijn dan bij een nationale provider. Lebara werkt op het netwerk van KPN en het is mogelijk om een prepaid 4G bundel te activeren met je Lebara simkaart.

Tarieven

Op de website van Lebara kun je de bestemming invoeren waar je naar toe wilt bellen. In onderstaande tabel zie je het tarief voor bellen, sms’en en mobiel internet binnen Nederland. Op de website staat dat gesprekken van Lebara naar Lebara gratis zijn, maar dit is niet helemaal waar. Ten eerste geldt dit alleen binnen Nederland. Daarnaast is het gratis voor een bepaald aantal dagen, na elke opwaardering van 10,- kun je bijvoorbeeld 7 dagen gratis bellen. Daarna geldt het standaard tarief weer. Ook is er een fair use policy van kracht op het “gratis” bellen. Lebara Standaard 10=20 is het normale prijsplan waarbij je dus 10,- betaalt maar het dubbele, namelijk 20,-, aan beltegoed ontvangt, naast 10=20 is er 20=40 en 30=60. Met Lebara One is dit niet zo en wordt er een lager tarief gehanteerd en gelden er andere voorwaarden.

ProviderBellen vast / mobielSMSMB Starttarief 
Lebara€0,12 / 0,26€0,21€0,49€0,23 Bestellen

Simkaart

Je kunt de  Lebara simkaart online gratis bestellen. Je moet de simkaart wel zelf activeren, dit hoeft niet online maar kan met je eigen toestel. Dit doe je door gratis te bellen naar het nummer 1244, een taalkeuze te maken en vervolgens voor optie 1 te kiezen.

Bundels

De bundels voor mobiel internet bestaan uit 1GB en 3GB op het 4G netwerk. Daarnaast bestaan er nog drie bundels voor het 3G netwerk van 500 MB, 1 GB en 3 GB. Er zijn uiteraard ook internationale bundels die bestaan uit een x aantal minuten en een x aantal MB’s voor bellen naar een aantal geselecteerde landen.

Prepaid pakket

Lebara heeft een bescheiden aanbod van prepaid telefoons inclusief een Lebara simkaart met gratis beltegoed en MB’s. Je bestelling wordt gratis verzonden!

Opwaarderen

Wanneer je de simkaart niet registreert kun je met je mobiele nummer en je e-mailadres via de website opwaarderen als gast. Wanneer je MyLebara aanmaakt kun je via dit account opwaarderen en je verbruik en tegoed bijhouden.

Voordelen

 • De website is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Pools;
 • Interessante tarieven voor gesprekken naar het buitenland.

 

Nadelen

 • Nationaal bellen is niet heel goedkoop;
 • Grote verschillen in de tarieven per land;

 

Tot slot

De website van Lebara is naar onze mening vrij overzichtelijk. De verschillende prijsplannen zorgen wel voor enige verwarring, maar uiteindelijk is de informatie wel te vinden op de website. Nummerbehoud kun je pas aanvragen als je jouw simkaart binnen hebt. Hoe je nummerbehoud aan moet vragen is eveneens op de website van Lebara te vinden, je doet dit via de website en middels een sms met je nieuwe simkaart. Je ontvangt namelijk de login code die je in moet voeren op de website via een sms.

7 thoughts on “Lebara simkaart

 1. Ik hoorde in het nieuws dat je in geval van prepaid gebruik, je je simkaart moet laten registreren i.v.b.m. criminaliteit. Ik meen zelfs voor juni dit jaar. Kunt u me zeggen wat ik moet doen?

  1. Beste Betty,

   Dat geldt in België inderdaad.
   Gebruikers van een prepaid kaart moeten zich in België registreren voor 6 juni om anoniem bellen tegen te gaan in het teken van terrorisme bestrijding.
   In Nederland is dit niet zo. Waarschijnlijk komen er hier ook maatregelen rondom de anonieme (prepaid) simkaart, maar dat is nu nog niet bekend.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.nl

  2. Weer een stukje vrijheid wordt ontnomen met de excuus “terrorisme”… wordt je daar als mens niet helemaal zat van.

 2. Is er een simkaart waarop ik voor mijn zoontje wat belminuten heb maar dan alleen belminuten. Ik wil dus dat hij absoluut geen verbinding kan maken met internet buitenshuis. Mvg

  1. Beste Jos,

   Via onze pagina prepaid kindkun je de beste simkaarten voor jouw zoontje kopen.
   Wij raden zelf Simyo aan. Via de Mijn Simyo (applicatie) kun je internetbundels & internetverbruik aan- en uitzetten.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.nl

 3. ik kan helaas geen bundels opwaarderen , als ik dit probeer dan komt er te staan simkaart niet actief ? weet iemand wat ik moet doen

  1. Beste Sheena,

   Wij weten het helaas ook niet.
   Misschien kan de klantenservice van Lebara je hiermee verder helpen?

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.NL

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negen − 6 =

*