Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Prepaid voor kind

Een prepaid simkaart voor kinderen is ideaal om een aantal redenen. Wij noemen de voordelen van een prepaid kaart voor je kind daarom in dit bericht. Welke simkaart het meest geschikt is hangt af van de persoonlijke wensen en het gewenste verbruik.

Voordelen prepaid voor kinderen

Het eerste voordeel is het feit dat je nergens aan vast zit. Je hoeft als ouder geen contract met een provider af te sluiten en mocht je toch besluiten dat een mobiele telefoon niet geschikt is voor je kind dan kun je stoppen met het gebruik van de prepaid kaart zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Telefoon abonnement kind
Het tweede voordeel is dat het vooral voor gebruik in nood is, dit betekent dat er zonder beltegoed bij de meeste providers toch een (nood)sms’je kan worden verstuurd. Wil je als ouder voorkomen dat je kind veel zijn/haar smartphone gebruikt, of onnodig hoge kosten maakt dan is een prepaid voor kinderen een geschikte keuze.

Als laatste noemen wij het gebruik van mobiel internet. Omdat er op heel veel plaatsen tegenwoordig een wifi verbinding beschikbaar is, is een abonnement voor het gebruik van 3G of 4G wellicht helemaal niet nodig. Waarom zou je een duur abonnement nemen met een data bundel terwijl je 9 van de 10 keer gebruik maakt van een wifi verbinding, zoals thuis.

Tarieven

Veel mensen denken dat de tarieven van prepaid providers heel hoog zijn, maar dit is niet bij elke provider het geval. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden met betrekking tot de prepaid diensten waardoor de dienst erg lijkt op een abonnement. Zo is het ook mogelijk om automatisch op te waarderen, zijn er diverse bundels te activeren en heb je bij sommige providers zelfs toegang tot 4G. Bel je als gezin veel met elkaar dan is het bij sommige providers bijvoorbeeld mogelijk om onderling gratis of voordeliger te bellen, uiteraard alleen tussen de simkaarten van dezelfde operator.

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
 
1)SimyoGoedkoopste prepaid€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
2)Simyo - met €7,50 gratis beltegoed€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,30€ 0,02€0,161e minBestellen
4)Telfort 15                € 0,15€ 0,02€0,151e min Bestellen
5)AH Slim Only - Gebaseerd op combideal €6.00 € 0,09€ 0,02€0,04Geen Bestellen
6)AH Prepaid Standaard -bij €10 opwaarderen€ 0,14€ 0,01€0,12Geen Bestellen
7)Lebara One - Let op! Provider rekent af per minuut€ 0,09€ 0,01€0,091e min Bestellen
8)Telfort Standaard€ 0,36€ 0,02€0,101e min Bestellen
10)Tele2            € 0,35€ 0,02€0,351e minniet mogelijk

Conclusie

Wat wel als nadeel kan worden gezien is de beperkte houdbaarheid van het tegoed. Vroeger moest je binnen een bepaalde tijd, meestal 12 maanden, je tegoed opwaarderen maar tegenwoordig is het meestal voldoende om je simkaart te gebruiken. Het is dan een vereiste om een betaalde actie uit te voeren, zoals een uitgaand telefoongesprek voeren, een sms’je versturen of een website bezoeken. Wanneer je kind regelmatig zijn/haar telefoon gebruikt blijft de simkaart dus in feite onbeperkt houdbaar. Lees wel eerst de voorwaarden om erachter te komen wat bij jouw operator van toepassing is. Mocht je de beperkte houdbaarheid van de prepaid simkaart vervelend vinden dan is een abonnement zonder smartphone / mobiele telefoon een tweede optie. Bij een sim only abonnement schaf je alleen een bundel aan, je hebt dus geen extra kosten voor een smartphone. Sommige operators hebben ook sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =

*