Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Prepaid kaart dat niet verloopt

Een prepaid simkaart heeft als voordeel ten opzichte van een abonnement dat je voor weinig geld nergens aan vast zit. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Zo kun je bij de meeste providers zes maanden tot een jaar je prepaid kaart niet opwaarderen en toch blijft je simkaart actief. Ideaal voor prepaid kaartjes die weinig gebruikt worden. Vind je dit niet lang genoeg? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een prepaid kaart dat niet verloopt. Daarover lees je hieronder meer.

Welke prepaid kaart verloopt niet?

In principe verloopt geen enkele prepaid simkaart zomaar. Het is het beltegoed dat erop staat, wat mogelijk kan verlopen. Dit gebeurt wanneer je een lange tijd geen gebruik hebt gemaakt van een mobiele dienst of je simkaart niet hebt opgewaardeerd. Voor bijna alles providers geldt dat de houdbaarheid van je beltegoed tussen de 6 en twaalf maanden verloopt. Als je beltegoed is verlopen, heb je nog een half jaar de tijd om het nogmaals te activeren. Dit doe je door opnieuw op te waarderen. Doe je dit niet? Dan verloopt je simkaart pas, inclusief het beltegoed dat erop staat en het 06-nummer dat eraan gekoppeld is.

De prepaid kaart wordt nog steeds veel gebruikt. Niet altijd voor in mobieltjes, maar ook regelmatig voor in een slim apparaat of een GPS-systeem. Daarnaast heeft men ook steeds vaker een tweede telefoon als back-up, waar een prepaid kaartje in zit. Aangezien je dan niet regelmatig gebruik maakt van je prepaid kaart, is het handig om een prepaid kaart dat niet verloopt te hebben.

Simkaarten die niet verlopen, zijn:

De data sim only is onbeperkt houdbaar

Inderdaad, de data sim only is momenteel de enige prepaid kaart op de markt die niet verloopt. Data simkaarten kunnen enkel gebruikt worden om mee te internetten. Dit kan heel handig zijn in een slim apparaat, omdat je dan niet tussendoor hoeft op te waarderen. Deze apparaten gebruiken weinig internet, dus je beltegoed zal er niet snel doorheen zijn. Je beltegoed op deze simkaart is een jaar geldig, maar kan ten alle tijden weer heractiveert worden wanneer je opwaardeert.

Momenteel geen standaard prepaid simkaarten die niet verlopen

Prepaid simkaarten waarmee je ook kunt bellen en SMS’en verlopen tot op heden nog altijd. Dit doen providers onder andere zodat er niet onnodig mobiele telefoonnummers in omloop blijven gaan, die niet gebruikt worden. 06-nummers zijn namelijk schaars. Bij abonnementen worden deze ontkoppelt zodra je abonnement verloopt en je deze niet hebt verlengt of je nummer hebt overgezet op een andere prepaid kaart / abonnement. Bij prepaid gebeurt dit dus wanneer je je simkaart lang niet hebt gebruikt. Op deze manier wordt er gezorgd dat er genoeg 06-nummers beschikbaar blijven.

Is je simkaart verlopen?

Dan kun je dit helaas niet meer herstellen. Hieronder zie je de beste simkaarten van dit moment:

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
 
1)SimyoGoedkoopste prepaid€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
2)Simyo - met €7,50 gratis beltegoed€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,30€ 0,02€0,161e minBestellen
4)Telfort 15                € 0,15€ 0,02€0,151e min Bestellen
5)AH Slim Only - Gebaseerd op combideal €6.00 € 0,09€ 0,02€0,04Geen Bestellen
6)AH Prepaid Standaard -bij €10 opwaarderen€ 0,14€ 0,01€0,12Geen Bestellen
7)Lebara One - Let op! Provider rekent af per minuut€ 0,09€ 0,01€0,091e min Bestellen
8)Telfort Standaard€ 0,36€ 0,02€0,101e min Bestellen
10)Tele2            € 0,35€ 0,02€0,351e minniet mogelijk

Wat gebeurt er met een verlopen simkaart?

Een prepaid kaart die verloopt dus zodra je ook na bevriezing van je beltegoed niet opnieuw hebt opgewaardeerd. Zes maanden na dit moment wordt het 06-nummer dat aan je simkaart gekoppeld was, aan een ander prepaid pakket verbonden. Om deze reden kun je je 06-nummer helaas niet terugkrijgen. Ook je beltegoed is verloren gegaan.

2 thoughts on “Prepaid kaart dat niet verloopt

 1. Let niet alleen op tarieven, maar ook hoe lang je tegoed blijft staan. Vaak is bellen of SMS`en genoeg, soms moet je opwaarderen.

  1. Beste Rinus,

   Hier heb je helemaal gelijk in! Bij de meeste providers blijft je tegoed 80 dagen, 6 maanden of 12 maanden geldig.
   Vaak is dit lang genoeg om tussentijds je beltegoed op te waarderen.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × twee =

*