prepaid provider lyca logoZoals je wellicht weet is Lyca met name voordelig wanneer je naar het buitenland belt of sms’t. De provider staat bekend om de lage tarieven voor bellen naar het buitenland, maar houd er rekening mee dat deze provider nationaal gezien niet de goedkoopste is.

Tarieven

Zoals te zien is in onderstaande tabel worden er twee tarieven gehanteerd, namelijk voor bellen naar vaste nummers en mobiele nummers. Daarnaast wordt er per gesprek ook een starttarief gerekend van €0,23 cent. Om erachter te komen wat het tarief is voor bellen naar een bepaald land kun je het beste naar de website van Lycamobile gaan en het land selecteren waar je naar toe wilt bellen. De tarieven verschijnen vervolgens vanzelf in beeld. Let op; het starttarief is altijd €0,23 cent per gesprek en staat in kleine lettertjes rechts onder de tabel. Ook kan er in de tabel Gratis staan, maar let er wel op dat dit alleen geldt wanneer je naar andere Lyca nummers belt. Daarnaast is er aan deze voorwaarden ook een Fair Use Policy verbonden wat betekent dat er een maximum verbruik aan het aantal gratis belminuten of sms’jes zit. Meestal is dit behoorlijk hoog, zo’n 1000 minuten of sms’jes.

ProviderBellen vast / mobielSMSMB Starttarief
Lyca Mobile€0,12 / 0,26€0,21€0,19€0,23

Wij raden prepaid van Lebara aan als alternatief voor Lyca. Bekijk onderstaande tabel voor de goedkopere tarieven en om direct te bestellen!

ProviderBellen vast / mobielSMSper MB
Lebara One€0,01 / 0,09€0,15€0,01 Bestellen

Simkaart

De simkaart kun je online bestellen op de website van Lyca. Je moet dan kiezen welk formaat simkaart je nodig hebt en vervolgens verschijnt er een formulier waar er gevraagd wordt om je persoonlijke gegevens in te vullen. De simkaart is gratis en je ontvangt geen extra beltegoed. De simkaart wordt automatisch geactiveerd bij het eerste gebruik, je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Bundels

Lyca Mobile biedt ontzettend veel bundels aan, voor zowel bellen, sms’en en internet. Nog niet veel prepaid providers bieden 4G aan, maar Lyca heeft wel verschillende 4G bundels. Je activeert de bundel online of via de aanmeldcode die op de website te vinden is.

Opwaarderen

Je prepaid sim only opwaarderen kan met €5,-, €10,- of €20,- online of via een opwaardeercode. Je tegoed kun je inzien door *101# of (94#) in te toetsen en op verzenden te drukken. Je kunt tevens 1244 of (95#) bellen. Ben je in het buitenland dan bel je het nummer +31684001244.

Voordelen

 • Meertalige website en klantenservice;
 • Interessant voor gesprekken naar het buitenland.

Nadelen

 • Nationaal bellen is niet goedkoop;
 • Grote verschillen in de tarieven per land;
 • Door de vele acties en voorwaarden moet je als consument goed opletten.

Tot slot

De website is naar onze mening niet heel overzichtelijk. Het staat vol met pop-ups en aanbiedingen, maar de algemene voorwaarden zijn moeilijk te vinden. Met het bestellen en het gebruik van de simkaart hebben wij daarentegen wel een goede ervaring. Wij kunnen wel concluderen dat het vooral een geschikte provider voor bellen naar het buitenland is.

2 thoughts on “Lyca simkaart

 1. Ik ben van lyca reeds bekend bij lyca, mij probleem nu ik heb niuwe telfoon simkaart is kleiner. Ik wil ander simkaart, maar telefoon nummer blijf het zelfde. Vast bedank.

  1. Beste Carmen,

   Hiervoor kun je het beste even contact opnemen met Lyca.
   Via hun kun je (gratis of tegen een kleine vergoeding) een nieuwe kleinere simkaart aanvragen.
   Je nummer en beltegoed worden dan op je nieuwe simkaart overgezet.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *