samsung prepaid

Wanneer je op zoek bent naar een prepaid telefoon dan kom je bij de meeste providers al snel terecht bij smartphones met een niet al te duur prijskaartje. Providers verwachten namelijk dat consumenten met een prepaid niet op zoek zijn naar een high-end telefoon en daarom bestaan de aanbiedingen meestal uit de minder nieuwe modellen inclusief prepaid simkaart met gratis beltegoed. Ben je echter op zoek naar een nieuwer model Samsung dan kun je op deze pagina terecht. Want het is natuurlijk ook mogelijk om een los toestel aan te schaffen, die uiteraard wel simlockvrij is. Ga dus op zoek naar een Samsung prepaid simlockvrij.

Prepaid sim only voor je Samsung

Ben je al in het bezit van een (oudere) Samsung maar zoek je er nog een prepaid simkaart voor? Bijvoorbeeld omdat je het toestel als tweede toestel gebruikt dan zijn er diverse prepaid simkaarten geschikt. Zie de onderstaande tabel voor onze top 3.

Welke simkaart gaat er in de prepaid Samsung?

Provider BellenSMSMB
Simyo €0,10€0,10€0,03Bestellen
Lebara One€0,09€0,09€0,01Bestellen
KPN€0,20€0,16€0,02Bestellen

Welk formaat simkaart er in de Samsung past is afhankelijk van het model. Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaan er drie formaten simkaarten. De nieuwste modellen hebben ook de nieuwste simkaart nodig, dit is de nano simkaart. Zijn voorganger is de micro simkaart en dan heb je voor de oude modellen ook nog het normale of grote formaat. In de Samsung Galaxy S2 en S3 Mini gaat bijvoorbeeld een grote simkaart en in de Samsung Galaxy S4 gaat de micro. In de nieuwere modellen, vanaf de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge gaat de nano simkaart. In een van de nieuwste modellen, de Samsung Galaxy S23, gaat dus een nano sim. Er zijn tal van Samsung modellen op de markt gebracht en daarom is het verstandig om van tevoren te kijken welke simkaart er in dat specifieke toestel past. Dit kun je gemakkelijk even Googlen, er zijn namelijk verschillende websites waar deze informatie op te vinden is.

Prepaid internet voor mijn Samsung

Mobiel internet op een prepaid telefoon is tegenwoordig ook heel normaal. Heel veel mensen gebruiken mobiel internet en juist met een prepaid toestel waarbij je de kosten waarschijnlijk laag wilt houden is een app als WhatsApp via een wifi verbinding natuurlijk ideaal. Let er wel op dat als je kiest voor 4G (omdat je ook het nieuwste model telefoon hebt met 4G functie) het verstandig is om een grote databundel aan te schaffen. Het is algemeen bekend dat je meer data verbruikt wanneer je internet sneller is. Vandaag de dag kun je bij iedere provider gebruik maken van 4G, dus hier hoef je geen rekening meer mee te houden.

Samsung prepaid kopen

Voor een prepaid Samsung kun je bijvoorbeeld terecht bij een online shop. Stel eerst voor jezelf vast hoeveel je prepaid telefoon van Samsung mag kosten. De Samsung Galaxy S22 is, op moment van schrijven, verkrijgbaar voor €558,-. De Galaxy S23 kost momenteel €675,-. Voorheen kon je het geheugen van een Samsung altijd uitbreiden met een micro SD-kaart, maar bij de nieuwste modellen is dit niet altijd het geval.

Samsung Galaxy kopen

De Galaxy serie van Samsung is erg populair en daarom zijn er ook vele prepaid Samsung Galaxy toestellen beschikbaar. Hoe ouder het model, hoe goedkoper de telefoon.

Tips voor het kopen van een goedkope Samsung

Wil je graag een los toestel van Samsung, maar wil je niet te veel uitgeven? Overweeg dan onderstaande twee opties.

Tweedehands Samsung
Online op verschillende websites, zoals tweedehands.nl, Marktplaats en Speurders zijn gebruikte Samsung toestellen te koop. Het enige nadeel om via deze weg een smartphone aan te schaffen is het feit dat je niet weet met wie je te maken hebt, is degene te vertrouwen? Want aan de buitenkant van het toestel kan wel niets te zien zijn, of dit is nog te repareren, maar hoe zit het met de binnenkant? Maak in ieder geval nooit geld over naar de verkoper als je het toestel nog niet in je bezit hebt!

Refurbished Samsung
Vind je bovenstaande optie toch te riskant, dan is een refurbished Samsung wellicht een betere optie. Dit betekent namelijk dat de Samsung wel gebruikt is, maar daarna getest en gemaakt is. Dit kan van een particulier zijn geweest, maar het kunnen ook toestellen zijn die doorverkocht zijn door een fabrikant vanwege een defect. De telefoon moet dus volledig goed functioneren en daarnaast ontvang je ook vaak nog garantie van de aanbieder. Sommige aanbieders geven een classificatie aan het toestel waardoor je zelf kunt bepalen of je dit zou willen. A staat bijvoorbeeld voor ‘zo goed als nieuw’, B voor ‘weinig gebruikerssporen’ en C voor ‘normale gebruikerssporen’.

Tot slot

Zoals je ziet bestaan er verschillende mogelijkheden om aan een Samsung prepaid te komen. Steeds vaker kiezen consumenten voor een los toestel omdat dit uiteindelijk toch voordeliger is. De prepaid simkaarten zijn tegenwoordig ook veel uitgebreider en hierdoor heb je met prepaid veel meer mogelijkheden dan vroeger. Wanneer je jouw toestel bijvoorbeeld vooral gebruikt voor mobiel internet dan is het zonde om een duur abonnement aan te schaffen en ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een Sim Only abonnement of Prepaid Sim Only met een los toestel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *