alcatel prepaidDe Franse telecommunicatie producent Alcatel is tien jaar geleden gefuseerd met Lucent Technologies waarna beide bedrijven verder zijn gegaan onder de naam Alcatel-Lucent. De merknaam van de smartphones is Alcatel One Touch. De fabrikant staat bekend om haar goedkope, budget en low-end toestellen. Het merk heeft verschillende series uitgebracht, van de Pop-C en Pop-D tot de S-serie, die allen voorzien zijn van verschillende specificaties en features. De S-lijn heeft bijvoorbeeld 4G-optie terwijl de C-lijn vooral uit goedkope smartphones bestaat.

Kenmerken van een Alcatel prepaid telefoon

De meeste toestellen hebben een plastic behuizing en een simpel design, maar meer kun je ook niet verwachten van deze budget smartphones. Het uiterlijk van de Alcatel doet een beetje denken aan sommige oude Samsung modellen. De toestellen werken op het Android besturingssysteem. De smartphones zijn naast het goedkope prijskaartje ook interessant vanwege de gebruiksvriendelijkheid. De prepaid toestellen zijn daarom uitermate geschikt voor kinderen, startende smartphone gebruikers en senioren.

Top 3 Prepaid simkaarten

Provider BellenSMSMB
Simyo €0,10€0,10€0,03Bestellen
Lebara One€0,09€0,09€0,01Bestellen
KPN€0,20€0,16€0,02Bestellen

Simkaart voor Alcatel prepaid

In de meeste nieuwe toestellen van Alcatel zal een micro-simkaart passen. Oudere modellen die al voor een tientje verkrijgbaar zijn zullen nog voorzien zijn van de micro-sim. Ben je op zoek naar een luxere versie uit de Alcatel serie dan kom je uit bij de Alcatel One Touch Pop C7. Bijzonder aan dit toestel is het grote scherm. Deze smartphone bevat een micro-simkaart en is voorzien van internet, Wi-Fi, Bluetooth, een 5-inch beeldscherm en heeft een opslagcapaciteit van 4GB. Ook de Alcatel One Touch PIXI 3 is een goed toestel met een iets kleiner beeldscherm, van 4,5-inch. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een dual sim smartphone. Dit is vooral interessant voor mensen die hun telefoon zowel privé als zakelijk gebruiken. Met een dual-sim kan je twee simkaarten gebruiken waardoor je niet twee telefoons hoeft te gebruiken.

Alcatel prepaid kopen

Een smartphone uit de Alcatel One Touch serie is met name interessant voor mensen die voor het eerst een smartphone gebruiken of voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop toestel, maar wel van internet en andere functies gebruik willen maken. Ook als telefoon voor erbij, waarmee je alleen belt is een oude Alcatel prepaid telefoon zeer geschikt. De prijs- kwaliteitverhouding is namelijk erg goed. De telefoons zijn los te koop, maar bij bekende providers zijn er ook speciale prepaid aanbiedingen. Bij het toestel ontvang je dan vaak gratis tegoed. De meeste smartphones zijn tegenwoordig simlockvrij, maar check dit toch altijd even voor de zekerheid. Een Alcatel prepaid bestel je online of koop je in een telecomwinkel zoals bij Mediamarkt. De prijzen van een Alcatel One Touch toestel lopen erg uiteen, maar tussen de €25,- en €80,- kun je zeker aan een leuk toestel komen.

Voordelen Alcatel toestel

Wanneer je niet vast wilt zitten aan een duur abonnement is het verstandig om of voor een sim only abonnement te kiezen of een toestel los aan te schaffen. Er zijn heel wat mensen de fout ingegaan met het afsluiten van een abonnement in het verleden, maar gelukkig moeten de telecomproviders tegenwoordig transparanter zijn. Hierdoor is het duidelijk geworden hoeveel je uiteindelijk betaald voor het toestel en hoeveel je te veel betaald. Ben je niet geïnteresseerd in een high-end smartphone maar verwacht je wel bepaalde features dan is het zeker de moeite waard om het aanbod van Alcatel (prepaid) telefoons te bekijken. Het grootste voordeel is het prijskaartje en daarna de gebruiksvriendelijkheid. Over het design is ook weinig af te geven omdat dit erg simpel is en bijna niet lelijk kan worden gevonden. De snelheid verschilt per type, maar als je de reviews moet geloven is de processor van de Pop C-serie snel genoeg.