huawei prepaidBij een prepaid telefoon denken veel mensen aan een oud toestel zonder internet, wifi of WhatsApp, maar dit is al lang niet meer zo. Het merk Huawei is natuurlijk minder bekend dan een Samsung of iPhone, maar het merk heeft wel een aantal toestellen met een interessant prijskaartje. Daarnaast staat het merk op nummer 3, na Apple en Samsung van meest verkochte smartphones wereldwijd. Afgelopen jaar heeft Huawei 100 miljoen smartphones verkocht. Het merk verkoopt ook andere producten, maar ontwikkelt en produceert daarnaast zelf mobiele technologie. De high end toestellen zijn natuurlijk behoorlijk prijzig en daarom is het voor een prepaid toestel misschien interessant om de alternatieven te bekijken. Op deze pagina bespreken wij de mogelijkheden met betrekking tot een Huawei smartphone.

Simkaart voor de Huawei

Tegenwoordig moet je bij het kopen van een mobiele telefoon of simkaart rekening houden met het formaat. De echt oude modellen hebben een mini /groot / normaal formaat, maar de meeste telefoons hebben een micro simkaart en de nieuwste modellen hebben een nano simkaart. De nano simkaart is het kleinste formaat simkaart. In een groot deel van de Huawei modellen gaat nog een simkaart van groot formaat, maar ook de micro simkaart komt veel voor. De Huawei P8 bevat een nano simkaart. Het formaat simkaart dat in jouw toestel past kun je online vinden bij de specificaties van het model of in de handleiding die je bij het toestel hebt gekregen. Sommige providers bieden een 3-in-1 simkaart aan waardoor je op het laatste moment, thuis kunt bepalen welk formaat je nodig hebt voor je smartphone. Bij andere providers moet je tijdens de bestelling van de simkaart een keuze maken uit de formaten, let hier op!

Heb je al een los simlockvrij toestel dan kan daar natuurlijk ook een prepaid simkaart in. Onderstaande tabel geeft de top 3 prepaid simkaarten weer.

Provider BellenSMSMB
Simyo €0,10€0,10€0,03Bestellen
Lebara One€0,09€0,09€0,01Bestellen
KPN€0,20€0,16€0,02Bestellen

Prepaid internet en 4G

Op de meeste Huawei toestellen kun je gewoon gebruik maken van mobiel internet. Of er ook een optie is voor 4G hangt op de eerste plaats af van je toestel, op de Huawei Ascend G6 4G heeft zoals de naam al zegt een 4G optie. De nieuwste modellen hebben deze optie. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk of je met je prepaid simkaart ook gebruik kunt maken van 4G, want hoewel dit bij de abonnementen wel het geval is zijn nog niet alle prepaid simkaarten 4G ready. Dit zal in de toekomst wel veranderen, maar op dit moment kun je voor 4G alleen nog terecht bij Vodafone, Lebara, Lyca en T-Mobile.

Goedkope Huawei kopen

De prijzen van een Huawei smartphone lopen sterk uiteen. De Huawei Nexus 6P is bijvoorbeeld meer dan €600,- terwijl de Huawei Ascend Y330 €66,- kost. Omdat Huawei zowel modellen uitbrengt in de high-end categorie als budget smartphones zijn er grote verschillen in prijsklasse. Huawei is een populair merk, ook onder prepaid klanten omdat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Voor een betaalbaar exemplaar kun je terecht bij Huawei, maar ook als je een smartphone zoekt met de meest geavanceerde functies. De Huawei Ascend G610 is een dual sim smartphone wat ook interessant is voor mensen met een prepaid simkaart, wanneer je deze simkaart bijvoorbeeld gebruikt als tweede simkaart voor zaken. Ben je bekend met Android dan kun je ook overweg met Huawei prepaid. Het geheugen van een Huawei smartphone is uit te breiden met een micro SD-kaart.

Tot slot

Wanneer je niet aan een abonnement vast wilt zitten is een prepaid sim only een goed alternatief. Je kunt dan kiezen voor een prepaid pakket met telefoon, waarbij je het toestel met simkaart besteld bij de provider. Het enige nadeel hiervan is dat het aanbod van de toestellen niet heel groot is en het meestal gaat om goedkope budget telefoons. Daarom kun je er ook voor kiezen om een los toestel aan te schaffen die simlockvrij is waar je elk gewenst simkaartje in kunt stoppen. Wil je een van de nieuwste toestellen, maar kun je het niet betalen? Dan kun je ook nog op zoek gaan naar een refurbished smartphone of een tweedehands toestel. Bij een refurbished smartphone is de telefoon wel gebruikt maar zul je daar weinig van merken en ontvang je hem zo goed als nieuw thuis, daarbij krijg je ook nog garantie van de aanbieder wat bij een particulier die zijn/haar toestel aanbiedt op Marktplaats natuurlijk niet het geval is.