Simyo is een prepaid provider dat voor haar diensten gebruik maakt van het KPN netwerk. De Simyo prepaid tarieven worden geschaald in het goedkoopste segment, waardoor Simyo meerdere malen is uitgeroepen tot de goedkoopste prepaid provider. Simyo heeft je de mogelijkheid om af te rekenen per losse eenheden, maar voor mobiel internetten geven zij ook de mogelijkheid om een goedkope prepaid bundel te activeren. Een aanrader als je regelmatig online bent.

Losse prepaid tarieven van Simyo

Wanneer je niet zo vaak gebruik maakt van je mobiele telefoon, dan is prepaid de goedkoopste oplossing. Kies je voor een Simyo prepaid simkaart, dan ben je erg goedkoop uit! Simyo komt al jaren als goedkoopste uit de bus wanneer je deze met prepaid tarieven van andere provider vergelijkt. De Simyo prepaid tarieven voor een losse SMS, belminuut of MB staan hieronder.

  • Bellen voor €0,10 per minuut
  • Sms’en voor €0,10 per bericht
  • Internetten voor €0,15 per MB

Je betaalt deze tarieven voor losse belminuten, SMS’jes en MB’s vanuit het beltegoed. Het beltegoed is bij Simyo onbeperkt houdbaar, als je maar één keer per half jaar belt of een sms’je verstuurd.

Wat zo uniek is aan Simyo, is dat de provider je je gesprek of surfsessie laat afmaken, ook als je beltegoed op is. Zo word je niet ongewenst onderbroken, maar komt je tegoed wel in de min te staan. Bij de volgende keer dat je opwaardeert wordt dit bedrag op je tegoed ingehouden.

Manier van afrekenen

Simyo is zeer transparant als het gaat om de prepaid tarieven die je voor je gebruik betaalt. De provider rekent een gesprek af per seconde, met een minimum van 1 minuut. En internetten wordt afgerekend per KB. Daarnaast betaal je geen starttarief.

Tarieven prepaid bundels

Simyo biedt voor het gebruik van internet goedkope prepaid databundels aan. Wanneer je gebruik maakt van internet via je smartphone, is een bundel eigenlijk altijd goedkoper dan internet afrekenen tegen het losse tarief. De Simyo prepaid tarieven voor de internetbundels zijn:

  • 150 MB voor €5,- (3,3 cent per MB)
  • 500 MB voor €7,50 (1,5 cent per MB)
  • 1000 MB voor €10,- (1 cent per MB)

De prepaid databundels van Simyo zijn 30 dagen geldig en je kunt deze activeren en deactiveren via ‘Mijn Simyo’.

Prepaid buitenland tarieven

Sinds de roamingkosten in de hele EU zijn afgeschaft, betaal je in Europese landen net zoveel voor je belminuten en SMS’jes als in Nederland. Voor landen buiten de Europese Unie betaal je vrij veel. Hiervoor heeft Simyo de landen verdeeld in bepaalde zones. Voor de landen in zone 1 betaal je net zoveel als binnen Nederland. De andere zones zijn vrij prijzig. Op de website van Simyo kun je per land bekijken welke prepaid tarieven er bij dat land horen.

Met een prepaid simkaart van prepaid kun je niet internetten in het buitenland via het mobiele netwerk. Hiervoor ben je aangewezen op het wifi netwerk of zou je moeten overstappen naar een sim only abonnement van Simyo.