KPN is één van de weinige prepaid providers dat beschikt over een eigen mobiel netwerk. Hierdoor heeft de provider de volle controle over de diensten en services die zij aanbiedt, zeer betrouwbaar dus! De KPN prepaid tarieven mogen dan wel niet de allergoedkoopste zijn, maar je bent wel altijd zeker van een stabiel netwerk en een goede klantenservice. Daarnaast weet KPN precies wat de prepaid klanten willen en heeft daarom wel zeer voordelige bundels samengesteld. Bijvoorbeeld voor internet, handig als je toch regelmatig online wilt zijn!

Losse prepaid tarieven van KPN

Wanneer je niet zo vaak gebruik maakt van je mobiele telefoon, dan is prepaid de goedkoopste oplossing. Kies je voor een KPN simkaart, wanneer je niet veel belminuten / SMS nodig hebt en maak je geen gebruik van internet? Dan ben je goedkoop uit wanneer je bij KPN losse diensten afrekent. Dus dat je gewoon betaalt per belminuut, SMS en MB. De prepaid tarieven van andere providers liggen in sommige gevallen lager, maar bij KPN heb je wel het voordeel dat de provider afrekent per seconde en per KB. Zo betaal je nooit teveel.
Hieronder de prepaid tarieven van KPN:

  • Bellen voor €0,20 per minuut
  • Sms’en voor €0,15 per bericht
  • Internetten voor €0,10 per MB

Bestel prepaid van KPN

Dit kan trouwens wel goedkoper door gebruik te maken van het Bonus tarief. Dit kun je gratis activeren in ‘Mijn KPN’ en zorgt ervoor dat je extra beltegoed krijgt wanneer je opwaardeert:

  • Bij €10,- opwaarderen, €5,- gratis
  • Bij €20,- opwaarderen, €15,- gratis

Je betaalt deze tarieven voor losse belminuten, SMS’jes en MB’s vanuit het beltegoed. Het beltegoed is bij KPN onbeperkt houdbaar, als je maar één keer per half jaar belt of een sms’je verstuurt.

Manier van afrekenen

Zoals hierboven is genoemd, rekent KPN haar prepaid tarieven af per seconde voor bellen en per KB voor internetten. Daarnaast betaal je geen starttarief. Dit is de meest goedkope manier voor jou, omdat je zo nooit teveel betaalt.

Tarieven prepaid bundels

KPN biedt voor het gebruik van bellen, SMS’en, internetten en het buitenland goedkope prepaid bundels aan. Wanneer je dagelijks gebruik maakt van je mobiele telefoon, is dit al snel goedkoper dan afrekenen tegen losse tarieven. Check de bundels van KPN hieronder.

BelbundelsBundel kostenBelminutenOmgerekend tarief per minVerlengen
KPN instap€ 5,005010 centVerlengt automatisch
KPN zorgeloos€ 10,002005 centVerlengt automatisch
KPN avondbundel€ 5,00250 naar KPN prepaid en vast2 centVerlengt automatisch
KPN weekendbundel€ 5,0050 gesprekken van een uur naar vaste nummers10 cent per gesprek van een uurVerlengt automatisch
SMSbundelsBundel kostenAantal SMSOmgerekend tarief per minVerlengen
KPN instap€ 2,501002,5 cent Stopt automatisch
KPN zorgeloos€ 10,0010001 centVerlengt automatisch
InternetbundelsKosten dagKosten weekKosten MaandMBOmgerekend MB per tariefVerlengen
KPN Dag€ 1,00--1001 centStopt automatisch
KPN Week-€ 3,50-1003,5 centStopt automatisch
KPN Maand 50--€ 2,50505 centStopt automatisch
KPN Maand 100--€ 4,001004 centStopt automatisch
KPN Maand 200--€ 7,002003,5 centVerlengt automatisch
KPN Maand 500--€ 12,005002,4 centStopt automatisch
KPN Maand 1000--€ 16,0010001,6 centStopt automatisch
KPN Onbeperkt--€ 7,50Onbeperkt (128 kb/s)-Stopt automatisch
Internationale BundelsKosten bundelGeldigheidMBMinutenSMSNaar:Verlengen
KPN Vakantie€ 5,00Maand-50 min-Vanuit EU, Zwitserland en Noorwegen naar NederlandStopt automatisch
KPN Internet Dag Europa€ 2,50Maand50--In EU, Zwitserland en NoorwegenStopt automatisch
KPN Internet Week Europa€ 5,00Maand100--In EU, Zwitserland en NoorwegenStopt automatisch

De prepaid databundels van KPN zijn 30 dagen geldig en je kunt achter de desbetreffende bundel zien of deze automatisch afloopt of wordt verlengt.

Zoals je ziet biedt KPN veel prepaid bundels aan. Je kunt deze bundels ook met elkaar combineren, zodat je van meerdere goedkope prepaid tarieven kunt profiteren. Door deze prepaid bundels is het ook voordelig om een prepaid simkaart te gebruiken, zelfs als je regelmatig gebruik maakt van je smartphone! Prepaid bundels lijken op sim only abonnementen, met het voordeel dat je nergens aan vastzit.

Prepaid buitenland tarieven

Sinds de roamingkosten in de hele EU zijn afgeschaft, betaal je in Europese landen net zoveel voor je belminuten en SMS’jes als in Nederland. Voor landen buiten de Europese Unie betaal je vrij veel. Dit geldt ook voor het bellen vanuit Nederland naar het buitenland. Voor de actuele tarieven adviseren we je de website van KPN te raadplegen.