Written by Rickkk

Prepaid iPhone of los toestel?

Wie kent hem niet, de Apple iPhone. Anno 2013 is de iPhone één van de meest populaire smartphone toestellen ter wereld en ook grondlegger van het begrip; smartphone. Na de iPhone stortten vele telecom giganten op het concept, met als gevolg een heftig concurrerende telecom markt. De iPhone kent inmiddels verschillende uitvoeringen en blijft zich nog steeds stormachtig ontwikkelen. Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren verkocht, tot grote tevredenheid van de consument.

iPhone met abonnement

Toen enkele jaren geleden de eerste iPhone op de markt verscheen, was het toestel alleen nog maar exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile, die de rechten van het toestel gedurende de eerste twee jaar had. Door deze exclusieve rechten had T-Mobile een zeer sterke en machtige positie op de markt, aangezien zij de tarieven konden bepalen. Voor de consument natuurlijk geen hele fraaie ontwikkeling. Gelukkig zijn de exclusieve rechten na twee jaar komen te vervallen, waardoor de iPhone kon worden aangeboden door alle providers. Gevolg hiervan, sterke en gezonde concurrentie op de iPhone markt, met interessante aanbiedingen en tarieven voor de klant.
Tegenwoordig wordt de iPhone in Nederland aangeboden bij onder andere KPN, Vodafone, Telfort, Tele2 en T-Mobile, waardoor de tarieven ook interessanter worden voor de consument. De iPhone is een prijzig toestel, waardoor het toestel het meest wordt verkocht i.c.m. een abonnement. Aangezien de iPhone ook gemaakt is voor internet, is een data abonnement een absolute must. Dit maakt de gemiddelde abonnementskosten wat hoger.

Prepaid iPhone

Het is natuurlijk ook mogelijk om een prepaid iPhone aan te schaffen. De iPhone wordt gekocht als pakket van een simkaart met iPhone of als een losse iPhone met een losse simkaart. De prijs van een losse iPhone of een prepaid iPhone is natuurlijk wel hoger. De kosten van bellen ook. Het voordeel is wel dat je niet aan een abonnement vast zit voor een langere tijd. Hierdoor bespaar je misschien ook weer kosten als je bijvoorbeeld al snel weer een nieuwe mobiele telefoon wilt.

Een goedkope optie is een iPhone als los toestel met een sim only abonnement. Er wordt dan weinig betaald voor het sim only abonnement omdat er geen telefoon bijgeleverd wordt. Hierdoor gaan de maandelijkse kosten drastisch omlaag. De iPhone als los toestel kost aan de andere kant meer geld bij de aanschaf. Niet iedereen heeft dit er voor over. De iPhone 5 met abonnement blijft dan ook de meest gekozen optie. De meeste mensen hebben de voorkeur voor een abonnement zodat het toestel erg goedkoop is of zelfs gratis.