Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Buitenland bellen en prepaid tarieven

We zijn gewend dat bellen naar en vanuit het buitenland extra geld kost, bovenop onze prepaid bundel of sim only abonnement. Echter komt er vanaf 15 juni verandering in de kosten voor bellen vanuit het buitenland binnen Europa. Buitenland bellen binnen de Europese grenzen doe je vanaf dat moment zonder extra kosten. Bellen naar het buitenland en bellen vanuit landen buiten de Europese Unie blijven ons extra geld kosten, maar hoeveel? Dat vertellen de prepaid tarieven voor buitenland bellen ons. We lichten het toe:

Prepaid tarieven bellen vanuit het buitenland

Wanneer we bellen vanuit het buitenland betaal je extra, omdat je gebruik maakt van de telefoonmasten van buitenlandse providers. Deze rekenen dit vervolgens weer door aan jouw provider, die het weer (vooraf) op jou verhaald. Hoeveel je extra betaald is deels afhankelijk van de prepaid tarieven voor buitenland bellen van jouw provider en voor het andere deel afhankelijk van het land waarin je bent. Zoals hierboven is gezegd:
‘Vanaf 15 juni betaal je niet meer extra voor bellen, sms’en en internetten vanuit de Europese Unie.’
Bellen vanuit de EU doe je dus vanaf dat moment tegen de normale prepaid tarieven die je gewend bent van binnen Nederland.

Prepaid tarieven bellen van buiten de EU

Wanneer je van buiten de EU belt blijf je extra betalen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je dit op een goedkope manier doet? Dat kan op 2 manieren. Je kunt namelijk kiezen uit providers die zich specifiek richten voor bellen van en naar het buitenland. Dit zijn voornamelijk:

 1. Lebara
 2. Lyca Mobile
 3. Ortel Mobile

Door hun visie kunnen deze providers de goedkoopste buitenland bellen tarieven bieden. Vooral Lebara en Lyca Mobile verschillen elkaar niet veel in de tarieven en Ortel Mobile is in sommige landen nog goedkoper, maar in de meeste net iets duurder. Sowieso zijn ze allen goedkoper dan de typisch Nederlandse providers, zoals bijvoorbeeld Vodafone, KPN en T-mobile.

Heb je al een prepaid simkaart van een typisch Nederlandse provider en wil je niet switchen van simkaart? Dan kun je in sommige gevallen kiezen voor een prepaid buitenland bundel bij je huidige provider waardoor je tegen gunstige prepaid tarieven gemakkelijk en goedkoop kunt bellen. Zo heeft Vodafone bijvoorbeeld een buitenland Blox, zoals de Alles in 1 wereld of Alles in 1 XL wereld waarbij je zonder extra tarief gebruik kan maken van MB’s, belminuten en Smsjes:

 • Alles in 1 wereld: 30 minuten, 30 sms’jes en 30 MB voor €5,-
 • Alles in 1 XL wereld: 100 minuten, 100 sms’jes en 100 MB voor €8,50

Ook KPN, T-mobile en andere providers hebben dit soort bundels voor buitenland bellen.

Prepaid tarieven voor bellen naar het buitenland

Ook als je naar het buitenland belt, betaal je extra. Dat komt doordat jij als beller tot de telefoonmast in het buitenland moet betalen. Ondanks het feit dat de roamingkosten binnen de EU verdwijnen, zul je even goed als beller naar het buitenland extra moeten blijven betalen. Ook dit is het voordeligst bij de 3 providers Lebara, Lyca Mobile en Ortel. De tweede manier, prepaid bundels heb je in dit geval niet zo veel. Dit komt ook doordat bundels vaak maandtarieven zijn en hier niet zoveel vraag naar is, omdat je meestal niet regelmatig naar het buitenland belt. Doe je dit wel? Dan doe je er verstandig aan om een simkaart van één van de 3 providers aan te schaffen voor buitenland bellen, omdat zij dit veruit het goedkoopst aanbieden. Welke simkaart in dit geval de goedkoopste prepaid tarieven biedt, is weer afhankelijk van het land waar je naartoe belt.

Hoe vaak bel je naar/vanuit het buitenland?

Of je echt een prepaid bundel moet activeren of een andere simkaart moet aanschaffen voor buitenland bellen, is afhankelijk van de frequentie waarop jij van of naar het buitenland belt. Doe je dit echt minder dan eens per maand, dan kun je het best even informeren wat het kost bij je huidige provider. Wanneer dit echt de hoofdprijs kost is het aan te raden hiervoor een aparte simkaart te kopen.

5 thoughts on “Buitenland bellen en prepaid tarieven

  1. Beste John,

   Om vanuit Australië en Nieuw Zeeland naar Nederland te bellen, kun je het beste een lokale simkaart kopen of hiervoor een gratis wifi netwerk gebruiken.
   Met een Nederlandse simkaart wordt dit heel prijzig.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × vijf =

*