Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Data simkaart voor GPS & GPRS tracker

GPS en GPRS trackers bestaan al jarenlang. Door de introductie van nieuwe soort technologieën kunnen we deze trackers sinds kort ook met data simkaarten gebruiken.
In dit artikel bespreken we hoe dit in zijn werking gaat en waar je een data simkaart voor GPS tracker en GPRS kunt bestellen.

Wil je direct een simkaart voor jouw tracker kopen? Zie onderstaande vergelijkingstabel voor de beste opties. Ons advies is onze eigen hiervoor ontwikkelde prepaid data sim only! Lees verder op deze pagina waarom dit de beste keuze is.

Wij adviseren om onze specifieke data only simkaart te gebruiken om de volgende redenen:data simkaart kopen

 • Goedkoopste in (internationaal) mobiel internet!
 • Snelste internet in NL: Downloads tot 300 Mbps!
 • Dekking in EU of gehele wereld mogelijk
 • Overal ter wereld hetzelfde tarief
 • Alle Data is maar liefst 365 dagen geldig!
 • Tijdelijke Actie: nu gratis met 2GB data

Hoe werkt een GPS tracker en GPRS?

Een GPS tracker of GPRS systeem werkt bijna hetzelfde als een telefoon in de zin dat het gaat over het zenden en ontvangen van signalen. De GPS trackers kunnen op verschillende manieren een signaal afgeven naar de eigenaar: De mogelijkheden per SMS, applicaties en via mobiele telefonie. Hieronder worden deze mogelijkheden verder toegelicht.

Sms bericht

Dit is de meest nauwkeurige manier van GPS/GPRS tracken, omdat de GPS/GPRS tracker een sms stuurt met daarin de precieze coördinaten van de locatie van de GPS/GPRS tracker. Vaak zijn de GPS/GPRS trackers ook nog uitgerust met speedometer, dus krijg je dan een bericht van de tracker met daarin de coördinaten, de snelheid van de tracker en het batterijniveau. Hoewel deze uiterst nauwkeurig is, wordt er toch vaker naar de tracker met applicaties gekeken, omdat deze steeds populairder worden en ook iets simpeler in gebruik zijn. Hier heb je in tegenstelling tot alleen een prepaid simkaart wel een data simkaart voor nodig om via internet informatie te versturen.

Mobiele app

Allerlei verschillende GPS trackers hebben hun eigen app waarin je altijd via een dataverbinding of wifi verbinding kunt checken waar de tracker is. Het kan wel zijn dat hier een lichte vertraging bij zit, omdat het over een verbinding loopt en dus kan verschillen als de verbinding minder of slecht is. Vaak gaat het ook via Google maps. je krijgt dan een live beeld van de tracker op de kaart en die kun je zo volgen.

App op de pc

Hier is het hetzelfde als de mobiele app alleen dan heeft het iets meer functies, zoals elke beweging vastleggen in een logboek met tijd en datum erbij.

Telefonie

Er zijn trackers waar je in kunt stellen waar degene of het object dat je track naar toe kunnen gaan, als ze dan buiten de aangegeven regio gaan belt de tracker het nummer van de eigenaar om te waarschuwen dat de tracker buiten de gekozen zone zit. Deze technologie heet Geofencing en zo kun je gebieden instellen om er zogenaamd een fence (hek) omheen te zetten.

Waarom onze data simkaart voor GPS tracker en GPRS?

Er wordt vanouds gecommuniceerd met GPS en GPRS trackers via SMS. Door de introductie van data simkaarten beschikken de trackers over een mogelijkheid om daar gebruik van te maken, mits ze een data slot hebben. Uiteraard hebben ze hier een werkende netwerkverbinding voor nodig of gewoon beltegoed om te kunnen SMS’en. Veel verschil is er niet als er gebruik wordt gemaakt van een netwerkverbinding of van SMS. Echter, zijn er een aantal voordelen bij de data simkaarten die wij verkopen.

 • De data simkaart is geldig in heel Europa in tegenstelling tot de andere. Wil je mensen of objecten door heel Europa tracken (in Nederland zelf werkt deze natuurlijk ook) dan is deze data simkaart perfect. Deze data simkaart is het goedkoopste alternatief per MB (begint bij 1,6 cent per MB voor lage bundels en 1 cent bij de hogere data bundels). Hier zul je nooit MB’s te kort zijn en kun je heel simpel opwaarderen wanneer nodig.
  Ook een aantal andere voordelen van deze data simkaart zijn:
 • De sim is onbeperkt houdbaar en het tegoed verloopt niet
  De simkaart zal nooit verlopen en het tegoed op de simkaart is 365 dagen geldig. Het tegoed blijft vanaf het moment van opwaarderen 365 dagen geldig daarna wordt het vast gezet tot het volgende moment van opwaarderen. Het zal dus nooit verdwijnen en blijft altijd op de simkaart staan, je raakt het dus ook niet kwijt maar het wordt behouden op de simkaart.
 • Voor vragen en service is er altijd 24/7 support beschikbaar
  Er is 24/7 engelse support beschikbaar voor mensen die vragen hebben over de data simkaart.
 • De data wordt per 1 KB afgerekend
  Het verbruik wordt in KB’s afgerond in plaats van MB’s (1000 Kb= 1 MB) dus ben je voordeliger uit met name met de Machine 2 Machine en IoT toepassingen omdat deze heel weinig verbruiken en zo dus niet nadelig omhoog afgerond worden. Voor meer gedetailleerde informatie zie de pagina: Data simkaart.

Verbruik van data

De GPS tracker en GPRS gebruiken gemiddeld per verzonden locatie minder dan 1 KB (1000 KB is 1 MB) dus zou je per MB 1000 keer de locatie door kunnen sturen, zou je dus een interval instellen van 30 seconden per verstuurde locatie duurt het ongeveer 8 uur voor de tracker 1 MB heeft verbruikt.

Welke simkaart moet ik kiezen?

Snel antwoord: Onze eigen data simkaart is de beste optie! Waarom?

 • Beste dekking
 • Goedkoopste data bundels
 • Speciaal hiervoor gemaakt en geoptimaliseerd
 • 24 uur support / klantenservice

Er zijn een aantal data simkaarten die geschikt zijn voor de GPS trackers en GPRS. Echter, hangt de keuze af van het apparaat. Oude GPS/GPRS trackers maken vaak nog gebruik van een SMS-functie en nieuwere trackers maken gebruik van een netwerkverbinding.
We zetten hieronder een aantal opties neer zodat je de goede keuze kunt maken.

Snelle vergelijking

KPN

KPN biedt een goede simkaart aan met lage kosten per MB, per MB kost het 0,02 cent dus zal je hier heel goedkoop mee uitzijn als de tracker gemiddeld 4 Mb per dag zou gebruiken. Als je deze simkaart aanschaf krijg je er ook nog eens gratis bonustegoed op (op het moment van schrijven).

Simyo

Simyo biedt in het algemeen de goedkoopste simkaart aan met de laagste kosten voor bellen, sms en data verbruik dus deze zou bij elke GPS tracker en GPRS kunnen. Ook deze kost 0,02 cent per MB en 0,10 voor sms en bellen als dat nodig is. Ook bij deze krijg je gratis tegoed op moment van schrijven.

Onze eigen data simkaart

Wij bieden ook een data simkaart aan, deze is puur voor een data verbinding en is in heel Europa geldig in tegenstelling tot de andere. Wil je mensen of objecten door heel Europa tracken (in Nederland zelf werkt deze natuurlijk ook) dan is deze data simkaart perfect. Deze data simkaart is het goedkoopste alternatief per MB (begint bij 1,4 cent per MB voor lage bundels en onder de 1 cent bij de hogere data bundels). Hier zul je nooit MB’s te kort zijn en kun je heel simpel opwaarderen wanneer nodig.
Ook een aantal andere voordelen van deze data simkaart zijn zoals hierboven al besproken:

 • De sim is onbeperkt houdbaar en het tegoed verloopt niet
  De simkaart zal nooit verlopen en het tegoed op de simkaart is 365 dagen geldig. Het tegoed blijft vanaf het moment van opwaarderen 365 dagen geldig daarna wordt het vast gezet tot het volgende moment van opwaarderen. Het zal dus nooit verdwijnen en blijft altijd op de simkaart staan, je raakt het dus ook niet kwijt maar het wordt behouden op de simkaart.
 • Voor vragen en service is er altijd 24/7 support beschikbaar
  Er is 24/7 engelse support beschikbaar voor mensen die vragen hebben over de data simkaart.
 • De data wordt op 1 KB afgerond
  Het verbruik wordt in KB’s afgerond in plaats van MB’s (1000 Kb= 1 MB) dus ben je voordeliger uit met name met de Machine 2 Machine en IoT toepassingen omdat deze heel weinig verbruiken en zo dus niet nadelig omhoog afgerond worden.

17 thoughts on “Data simkaart voor GPS & GPRS tracker

 1. Hallo ik heb onlangs een data simkaart bij u gekocht voor een GPS tracker, echter de kaart staat op LBS ipv GPS. Hoe krijg ik dit veranderd? Met vriendelijke groet, V. Van Hoeijen

  1. Beste,

   Een simkaart heeft geen GPS, kan dus niet op “GPS” of “LBS” staan. Een tracker heeft een GPS module, en de software die gebruikt wordt moet geschikt zijn voor location-based service (LBS).

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.NL

 2. Ik ben op zoek naar een sim kaart voor een gps tracker van een huisdier. Deze kaart moet geschikt zijn voor het 2g netwerk en ik moet er 2 gb aan data op zetten wat onbeperkt houdbaar is. Ook moet het een Nano Sim kaart zijn. Ook moet het mogelijk zijn om er beltegoed op te zetten. Kunt u mij adviseren?

  1. Beste Mickel,

   Helaas kunnen wij jou daar niet in adviseren. Wellicht kan de fabrikant van de GPS tracker een geschikte simkaart aanbevelen waar de data wel onbeperkt houdbaar is.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.NL

  1. Beste Andre,

   Met onze Data simkaart kun je dit gemakkelijk en snel doen via ons portaal.

   Hiervoor heb je uiteraard wel internet nodig.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.NL

 3. Voor in mijn tracker heb ik een gprs kaart nodig, geen umts, daar kan de tracker helaas niet mee overweg.
  Welke kaart kan dit? Mijn voorkeur gaat overigens uit naar de kpn versie

  1. Beste Rainier,

   Bedankt voor je reactie!

   Een standaard Prepaid simkaart kan dit, maar dit is wel afhankelijk van de tracker.
   Dit kun je het beste even navragen bij je leverancier. Dan weet je zeker dat je de juiste kaart te pakken hebt.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

 4. Beste prepaidsimkaarten.nl,
  Kunt u mij vertellen of jullie data simkaart Europa geschikt is voor de gps tracker st-901 van Sino Track?
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Mvrgr Paul

  1. Beste RH.H. de Beer,

   Bedankt voor je reactie.

   Met deze type GPS tracker gaat dat helaas niet. Met deze GPS tracker ontvang je SMS berichten.
   Dit kan helaas niet met een Data Simkaart.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

   1. Beste Mo Maghsoudi,

    Helaas heb ik reeds een simkaart besteld en geactiveerd op keepgo.com, ik beschik ook over de st-901 maar las het volgende in de handleiding:

    ST-901 has both SMS and GPRS working mode.

    Op myaccount.keepgo.com las ik: “The phone number can be used for incoming SMS only”. Kan ik het nog proberen in SMS-mode? Klopt het dat de simkaart geen sms kan versturen? (Ok berichten en GPS). Klopt het dat ik niet kan bellen naar de simkaart om deze te testen? Wat kan ik het beste doen?

    1. Beste Jeroen,

     Bedankt voor je vraag!
     Excuses voor de late reactie. Je vraag was doorgestuurd naar de Keepgo klantenservice.

     De simkaarten die wij leveren hebben geen telefoon nummer en kunnen niet bellen of gebeld worden, het is ook niet mogelijk om een sms te ontvangen vanuit deze simkaart. Voor het instellen van een GPS tracker is het soms wel mogelijk dat wij eenmalig een sms versturen. Bijvoorbeeld voor het instellen van de APN op de tracker.

     Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

     Met vriendelijke groet,
     Team Prepaidsimkaarten.nl

 5. Beste Mo,
  Bedankt voor de snelle reactie.
  Zou ik dan wel de pre paid sim kunnen gebruiken van Simyo of KPN voor deze tracker? Wederom alvast bedankt voor uw reactie.
  Mvrgr Paul

  1. Beste Paul,

   Uiteraard! De twee providers die op deze pagina staan zijn beide geschikt voor jouw GPS tracker.
   Met Simyo ben je wel iets goedkoper uit.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

 6. Hallo,
  Ik heb een simkaart nodig welke geschikt is voor: 2G-GSM network. Caller ID moet ingeschakeld zijn, en GPRS data geactiveerd. Dit voor een horloge waarmee ook gebeld kan worden. Welke raden jullie aan?

  1. Beste Ton,

   Bedankt voor je reactie.

   Volgens mij is een KPN of Simyo prepaid simkaart hier geschikt voor. Dan kun je gebruik maken van een 2G-GSM netwerk tot 2022.
   Anders zou je wellicht kunnen denken aan een speciale M2M simkaart. Deze zijn normaliter wel duurder voor particulieren.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 1 =

*