Written by Mo Maghsoudi

Dual sim voor werk en privé

Veel mensen gebruiken voor werk dezelfde telefoon als voor hun privé leven. Met een dual sim kun je werk en privé gescheiden houden op 1 toestel. In dit artikel vertel ik je meer over dual sim en hoe je daarmee werk en privé gescheiden kunt houden.

Houd met dual sim werk/privé gescheiden

Het kan voorkomen dat je van je baas een telefoon hebt gekregen om voor je werk mee te bellen en internetten, maar dat je deze telefoon ook graag privé wilt gebruiken. In zo’n geval kun je er voor zorgen met dual sim, dat werk en privé niet door elkaar heen lopen op je toestel. Met dual sim kun je ook voordeliger uit zijn als je naar het buitenland gaat voor vakantie bijvoorbeeld. Je kunt met een sim only abonnement in landen buiten de EU hoge kosten oplopen als je buiten je bundel gaat. Als oplossing zou je dan een prepaid kaart in het buitenland kunnen kopen om voordeliger te bellen en internetten. Daarnaast kun je dan alsnog bereikbaar zijn op je eigen nummer.

Voordelige prepaid simkaart

Als je 2 nummers op 1 telefoon hebt staan, dan kan het voorkomen dat je 1 telefoonnummer nauwelijks gebruikt. Het kan dan voordelig zijn om i.p.v. een abonnement een prepaid simkaart te nemen. Met een prepaid simkaart zit je nergens aan vast en je tegoed blijft lang geldig. De houdbaarheid van je beltegoed is minimaal een half jaar en wel 12 maanden bij een provider zoals AH mobiel. Bekijk hieronder wat de tarieven zijn voor bellen, sms’en en data met een prepaid simkaart. Wil je meteen een prepaid simkaart bestellen? Doe dat dan via de ‘bekijken’ knop!

ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
 
Simyo€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
KPN prepaid sim only€ 0,30€ 0,02€0,161e minBestellen
AH Prepaid Standaard -bij €10 opwaarderen€ 0,14€ 0,01€0,12Geen Bestellen

Welke telefoons ondersteunen dual sim werk/privé?

Met dual sim werk en privé gescheiden houden kan een goede vervanger zijn voor het hebben van 2 telefoons. Alleen moet je telefoon dan wel dual sim ondersteunen. Dual sim wordt steeds vaker aan telefoons toegevoegd. Er zijn momenteel meer telefoons die geen dual sim hebben dan die het wel hebben, let dus goed op bij de aankoop van je telefoon of het erbij zit. Nieuwere modellen zullen wel beschikken over een dual sim mogelijkheid, maar het is nog geen vanzelfsprekendheid.

Hoe werkt dual sim werk/privé

Er zijn 3 verschillende manieren manieren waarop dual sim kan werken. De meest voorkomende manier is dual sim standby. We lichten alle 3 de manieren hieronder toe:

Dual sim standby

Bij dual sim standby maken beide simkaarten gebruik van een signaal ontvanger. Dit zorgt ervoor dat je met beide simkaarten tegelijk verbinding kunt maken met het netwerk. Je kunt dus op beide sim kaarten telefoontjes en berichten ontvangen, zonder dat je hoeft te schakelen tussen de simkaarten. Op het moment dat je belt of internet op 1 simkaart gaan de andere tijdelijk uit.

Dual sim passief

Met dual sim passief moet je zelf overschakelen naar het nummer waarmee je bereikbaar wilt zijn. Je kunt dus maar op 1 nummer tegelijk bereikbaar zijn. Dit is niet handig, want je wilt natuurlijk tijdens je werk ook bereikbaar op je privé nummer voor in geval van nood. Gelukkig wordt deze technologie nauwelijks meer gebruikt in telefoons.

Dual sim actief

Met dual sim actief zijn beide simkaarten tegelijkertijd te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je zelfs tijdens het bellen kunt overschakelen naar een telefoongesprek op je andere nummer. Het nadeel aan deze technologie is, dat je batterij binnen no-time leeg is.

Conclusie

Als je werk en privé gescheiden wilt houden, dan is een dualsim een goede oplossing. Een prepaid simkaart kan een voordelige keuze zijn als je 1 nummer niet vaak gebruikt, zo voorkom je dat je hoge maandlasten hebt. Kijk bij aankoop van je telefoon wel goed of de telefoon dual sim ondersteund, het is namelijk nog niet vanzelfsprekend dat elke telefoon het heeft.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twaalf + twaalf =

*