Written by Rickkk

Een smartphone kopen die past bij je persoonlijke wensen

Het kopen van een smartphone heeft nog al wat voeten in aarde. Er is een enorm groot aanbod aan smartphones en de kans is aanzienlijk groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het lijkt er bijna op dat er iedere dag wel een nieuwe smartphone op de markt komt. We kunnen wel stellen dat wanneer je vandaag een smartphone koopt het toestel morgen alweer veroudert is. De technologische ontwikkelingen op smartphone gebied volgen elkaar razendsnel op. De ene dag is je smartphone nog het best van het beste en de volgende dag is er alweer een betere smartphone te verkrijgen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je een smartphone koopt waar je langere tijd wat aan hebt? Iedere keer een nieuwe kopen is geen optie want de high-end smartphones zijn enorm aan de prijs. Je moet een overwogen keuze maken bij het kopen van een nieuwe smartphone en dat kan alleen als je luistert naar je persoonlijke wensen. Stel jezelf ten alle tijden de vraag: Wat wil ik allemaal met mijn smartphone kunnen doen?

Verschillen in smartphones
Zoals al gezegd zijn er heel veel verschillende smartphones. Als eerste heb je diverse merken/fabrikanten die een smartphone produceren en uitbrengen op de markt. Vandaag de dag kennen we de merken; Apple, Samsung, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Blackberry, Sony (Tak: Sony smartphones), LG en Alcatel. Dit zijn de grotere spelers in de telecom markt maar er komen ook steeds meer kleinere spelers op de markt, veelal Chinese fabrikanten die een plekje willen veroveren in de groeiende business van de telecom. De kleinere fabrikanten die we hedendaags kennen zijn OnePlus, Lenovo, Xiamio, iOcean, Oppo en Umi. Deze fabrikanten zullen je waarschijnlijk niet heel veel zeggen. Dat kan goed kloppen want nog lang niet alle fabrikanten verkopen hun smartphones op grote schaal of ze bieden de smartphone nog niet aan op de Nederlandse markt.

Het aantal smartphone fabrikanten zal de komende jaren nog groter worden. Het zal echt geen makkelijke opgave worden want de verschillende merken maken ook nog eens allemaal meerdere smartphones. De smartphones worden in verschillende klassen ingedeeld. Je hebt de low budget, mid-range en high-end smartphones. De smartphones die dagelijks voorbij komen in reclames op de radio en op de televisie zijn de vlaggenschepen van de genoemde merken. De vlaggenschepen zijn het uithangbord van de fabrikant. Dit toestel is het best van het beste uit het assortiment smartphones van de fabrikant. De low budget smartphones zijn goedkoop geprijsd en zijn voorzien van mindere specificaties dan de mid-range klasse. De low budget smartphones hebben een prijskaartje tot ongeveer 250 euro. De mid-range smartphones zijn alweer een stuk beter maar zijn nog steeds niet de beste smartphones. Een mid-range smartphone kun je al kopen van 250 euro tot 500 euro. De vlaggenschepen van de fabrikanten vallen onder de noemer high-end smartphones, dit zijn de smartphones die the top of the bill zijn. Alles smartphones boven de 500 euro worden doorgaans aangemerkt als high-end.

Dan hebben we nog de onbekende smartphones van Chinese makelaardij. Deze smartphones zijn meestal voorzien van high-end specificaties maar zijn veel voordeliger geprijsd. Maar omdat niet alle Chinese smartphones op dit moment verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt worden deze toestellen nauwelijks aangetroffen. De OnePlus One smartphone is een uitstekende smartphone met de beste specificaties die er op dit moment zijn, maar de smartphone is exclusief verkrijgbaar op de officiële website van OnePlus. Je kunt het toestel alleen kopen als je uitgenodigd wordt om het toestel aan te schaffen.

Verder raden we je aan om absoluut alle smartphones met elkaar te vergelijken voor je overgaat tot aanschaf van een toestel. Vanwege de vele fabrikanten, providers en modellen zijn er veel prijsverschillen en door te vergelijken zul je voorkomen dat je teveel betaald.

Besturingssystemen spelen een belangrijke rol in de keuze voor een smartphone
Naast de vele fabrikanten en verschillende soorten smartphones is er nog een aspect wat belangrijk is voor het maken van een goede keuze. Het mobiele besturingssysteem van de smartphone zorgt ervoor dat het toestel werkt en doet wat jij wilt dat het toestel doet. Het grootste gedeelte van de smartphones draait op het mobiele besturingssysteem van Google en dit is Android. Het is een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en iedere fabrikant die Android als besturingssysteem hanteert heeft een eigen User Interface over Android gelegd zodat het besturingssysteem er toch heel anders eruit ziet dan bij de concurrentie. Apple maakt als enige fabrikant gebruik van iOS. Het besturingssysteem is volledig door Apple zelf ontwikkeld en in beheer. Een keer per jaar komt er een grote update. Smartphone gebruikers die iOS gewent zijn zeggen nooit meer wat anders te willen. Als laatste is er nog Windows Phone het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Windows Phone is niet heel populair als besturingssysteem voor een smartphone. In het verleden hebben meerdere smartphone fabrikanten Windows Phone gebruikt maar dit beviel minder goed dan Android en vandaar dat de meeste fabrikanten nu alleen Android gebruiken. Windows Phone is natuurlijk wel voor geïnstalleerd op smartphones van Microsoft en Nokia.

Het besturingssysteem is voor veel mensen een belangrijke factor waarom ze juist voor een bepaalde smartphone kiezen. Als je Android gewend bent zal je waarschijnlijk niet snel overstappen naar iOS of Windows Phone. Hetzelfde geldt in de omgekeerde richting. Het overschakelen van het ene naar het andere besturingssysteem kan verwarrend zijn en daarom blijven de meeste gebruikers van een smartphone trouw aan het besturingssysteem waarmee ze zijn opgegroeid.

Wat is nu de beste smartphone?
Waarschijnlijk zie je na al het bovenstaande door de bomen het bos niet meer. Want welke smartphone is nu echt de beste? Dat kun alleen jij bepalen. De keuze voor een smartphone is een persoonlijke keuze. Misschien vind jij wel de Samsung Galaxy S5 de beste smartphone en vind ik de iPhone 6 Plus velen malen beter. Alles heeft te maken met je eigen gevoel bij een smartphone en het bedrag dat je uit wilt geven aan een nieuwe smartphone.

 

 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − zeven =

*