Written by Donat Berisha

Goedkoopste data voor prepaid?

Wanneer je veel gebruik maakt van prepaid internet, wil je hier natuurlijk niet teveel voor betalen. Het grote voordeel van prepaid internet, is dat je de hoogte van deze kosten zelf kunt bepalen. Natuurlijk wil je deze kosten wel zo laag mogelijk houden. Daarom bespreken wij in deze blog wie de goedkoopste data prepaid providers zijn. Lees dus snel verder!

Goedkoop internet met de data simkaart

Voordat we de goedkoopste providers tonen: Indien je op zoek bent naar goedkoop internet voor prepaid, is de data simkaart zeer geschikt. Dit is een prepaid simkaart die, vooral wanneer je alleen wilt internetten, de beste en goedkoopste optie is. Hieronder zie je ons aanbod data simkaarten (je kunt kiezen tussen een Europese en een Wereldwijde simkaart). Klik op ‘Bestellen’ om direct een data simkaart te kopen!

Goedkoopste data prepaid provider

Simyo biedt de voordeligste prepaid data tarieven aan. Naast de goedkoopste aanbieder, is de telecomprovider door de Consumentenbond al vijf keer op rij uitgeroepen tot beste provider van het jaar. Ook is gebleken dat Simyo de meest tevreden klanten heeft. 78 procent van de klanten zou Simyo adviseren aan vrienden en kennissen. Het tarief van Simyo is € 0,15 per MB. Na Simyo heeft KPN het goedkoopste data prepaid tarief. Het internettarief van KPN is € 0,20 per MB. Beide providers rekenen af per KB. Hieronder hebben wij de prepaid internet tarieven van Simyo en KPN voor je verzameld. Bestellen gaat gemakkelijk via de ‘Bestellen’ knop.

Prepaid ProviderDownloadUploadper MBAfrekening 
Simyo                1 Mbps386 Kbps0,15per KB Bestellen
KPN2 Mbps300 Kbps2,-per KB Bestellen

Voordelen Simyo

Naast dat Simyo de voordeligste prepaid data tarieven biedt, heeft de provider nog een hoop andere voordelen. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Simyo heeft een goede en snelle klantenservice.
  • Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Dit netwerk is kwalitatief goed en staat bekend als één van de beste.
  • Bijna alles is online te regelen.
  • Via de Mijn Simyo app is het tegoed en verbruik makkelijk in te zien. Ook opwaarderen gaat gemakkelijk via deze app.
  • Als je een bundel hebt, kun je deze maandelijks aanpassen.

Goedkoopste prepaid databundel

Een andere vorm van prepaid internet is een prepaid databundel. Hier wordt een vast bedrag betaald, waarna er gebruik gemaakt kan worden van een bepaald aantal MB’s. Het verbruik van deze MB’s kan in de gaten gehouden worden door middel van een sms. Als de MB’s op zijn, kan er gewoon een nieuwe bundel aangeschaft worden voor je prepaid simkaart of eSim. Voor de goedkoopste prepaid databundel aanbieder hebben wij gekeken naar de prijs per MB. Hierin liggen Simyo, Vodafone en KPN gelijk; alledrie € 0,01 per MB bij een bundel van 1000 MB. Één goedkoopste data prepaid bundel is er dus niet. Er kan wel gekeken worden naar internetsnelheden of eigen ervaring met de provider. Hieronder hebben wij de goedkoopste prepaid databundels voor je verzameld.

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB 
Simyo - Maand S1 Mbps / 386 Kbps150per KB€4,-0,026 Bestellen
Simyo - Maand M1 Mbps / 386 Kbps500per KB€7,-0,014 Bestellen
Simyo - Maand L3,6 Mbps / 64 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN -
1 GB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN -
100 MB Bundel

25 Mbps / 10 Mbps100per KB€4,-0,04 Bestellen

Tips om MB’s te besparen

Wij geven een aantal tips, waarmee jij minder MB’s kwijt zult zijn:

  • Maak zoveel mogelijk gebruik van WiFi. Dit zal een hoop MB’s besparen.
  • Gebruik de data op je prepaid simkaart alleen voor noodzakelijke dingen. Gebruik Youtube, Spotify, Soundcloud, etc. als je connectie hebt met WiFi. Deze apps hebben veel data nodig.
  • Zet je internet uit, wanneer het niet nodig is. Anders kun je onbewust alsnog veel MB’s kwijtraken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × een =

*