Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Wat is de houdbaarheid van mijn prepaid internet?

Prepaid internet is voor veel mensen een handige manier om te kunnen internetten op hun mobiele telefoon. Echter, zit er een houdbaarheidsdatum aan prepaid internet. Als je te laat bent met het verbruiken van je internet zal het na de houdbaarheidsdatum niet meer werken. Om deze reden stellen veel mensen zichzelf de volgende vraag: Wat is de houdbaarheid van prepaid internet? Naast het antwoord op deze vraag worden ook de voordelen van prepaid internet in dit artikel besproken.

Wat is houdbaarheid van prepaid internet?

Wanneer je een prepaid simkaart koopt dan krijg je hier normaal gesproken beltegoed bij. Dit tegoed kun je gebruiken totdat het op is. Je kunt dus zelf beslissen waaraan je het opmaakt. Wil je bijvoorbeeld bellen, SMS’en of internetten? De keuze is aan jou! Wat betreft houdbaarheid van prepaid internet is dit precies hetzelfde als de normale houdbaarheid van je beltegoed. Er is geen verschil tussen prepaid internet houdbaarheid en houdbaarheid van je beltegoed. Wil je meer weten over houdbaarheid per provider? Lees dan vooral verder.

De houdbaarheid prepaid internet per provider

De houdbaarheid van prepaid internet is de tijd hoe lang de ingekochte data gebruikt kan worden. De houdbaarheid van prepaid internet kan verschillen per provider. Daarnaast verschilt de houdbaarheid ook tussen normale simkaarten waarmee ook gebeld wordt en specifieke data simkaarten waarmee alleen internet mogelijk is. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de providers met de daarbij horende houdbaarheid van het beltegoed. Waardeer dus minstens eenmaal op zodat je tegoed houdbaar blijft.

Primaire ProvidersHoudbaarheid
Simyo6 maanden
T-mobile6 maanden
KPN6 maanden
Vodafone6 maanden
Lebara6 maanden
Telfort6 maanden
Lyca6 maanden
Ortel mobile6 maanden
Bliep6 maanden
AH Mobiel12 maanden
Tele212 maanden
Aldi Talk12 maanden

Waarom is de houdbaarheid van prepaid internet belangrijk?

Veel prepaid gebruikers maken niet zo vaak gebruik van hun prepaid internet. Hierdoor houden ze vaak tegoed over wat natuurlijk zonde is van het geld. Om verspilling van het beltegoed tegen te gaan is het belangrijk te weten tot wanneer het prepaid internet houdbaar is. Door te weten hoe lang het beltegoed geldig is kun je tijdig het beltegoed verbruiken om ervoor te zorgen dat je geen tegoed verspilt.

De voordelen van prepaid internet

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan prepaid internet. Zoals de naam prepaid al zegt betaal je de mb’s vooraf. Het grote voordeel hiervan is dat je niet onverwacht met hoge kosten zit aan het eind van de maand. Verder kun je per tijdsperiode zelf bepalen hoeveel mb’s je wilt verbruiken. Zo zit je bijvoorbeeld niet vast aan een duur abonnement als je op vakantie gaat en kun je met prepaid hier rekening mee houden. Tot slot zit je niet vast aan een 1 of 2 jarig abonnement. Dit maakt dat prepaid internetten flexibeler is als een mobiel abonnement.

Gebruik jij veel prepaid internet? Gebruik een internetbundel!

Ben je ook geïnteresseerd in prepaid internet? Vergelijk dan de verschillende providers en koop direct een simkaart met prepaid internet. Belangrijk bij het kopen van prepaid internet is natuurlijk de houdbaarheid ervan. Er zijn ook prepaid internet kaarten waar je internetbundels bij kunt kopen. Zo ben je stukken goedkoper uit dan wanneer je tegen normale tarieven wilt internetten. Bekijk in de onderstaande tabel de beste internetbundels van dit moment.

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB 
Simyo - 150 MB bundel256 Mbps / 150 Kbps150per KB€5,-0,03 Bestellen
Simyo - 500 MB bundel256 Mbps / 150 Kbps500per KB€7,50-0,015 Bestellen
Simyo - 1 GB bundel256 Mbps / 150 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN -
1 GB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN -
100 MB Bundel

25 Mbps / 10 Mbps100per KB€4,-0,04 Bestellen
Lebara -
500 MB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps500per 100 KB€5,-0,01 Bestellen
Lebara -
1 GB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps1000per 100 KB€10,-0,01 Bestellen
Lebara -
3 GB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps3000per 100 KB€15,-0,005 Bestellen

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × 5 =

*