Written by Donat Berisha

MB’s delen met prepaid, kan dat?

Heb je MB’s over, wil je deze verdelen tussen gezinsleden of vrienden, of wil je om een andere reden data delen? Hoe dan ook, het is natuurlijk handig om te weten of je als gebruiker van een prepaid simkaart MB’s kunt delen. In dit artikel lichten we dit toe en geven we meer informatie.

Kun je MB’s delen met prepaid?

Het is helaas niet mogelijk om met prepaid MB’s te delen. Dat betekent dat je je data niet kunt overzetten naar een andere prepaid simkaart of telefoonnummer. Deze staat in het geval van prepaid vast op jouw mobiele nummer. Het is ook niet mogelijk om MB’s van een abonnement te delen met een prepaid nummer (of andersom).

In het verleden hebben enkele mobiele providers dit wel eens als optie aangeboden, bijvoorbeeld in de vorm van ‘data schenken’. Dat is nu echter al vele jaren niet meer het geval.

Bij bepaalde providers is het tussen abonnementen wel mogelijk om data te delen. Zo biedt KPN bijvoorbeeld MB’s delen niet voor prepaid aan, maar wel voor abonnementen.

Waarom is data delen met prepaid niet mogelijk?

Er is geen definitief antwoord op bovenstaande vraag. Providers met een prepaid aanbod lichten niet specifiek toe waarom het delen van data met een prepaid simkaart niet mogelijk is, terwijl dat in sommige gevallen wel met abonnementen kan.

Mogelijke redenen kunnen onder andere zijn:

  • Financieel: De kans is aanwezig dat prepaid gebruikers minder snel zelf beltegoed zouden kopen, omdat het delen dit voor hen in bepaalde gevallen overbodig maakt.
  • Technisch: Misschien is het ontwikkelen van een dergelijke functie technisch een te grote investering van tijd en/of geld.
  • Focus: Ook is het een mogelijkheid dat aanbieders simpelweg hun focus (nog) niet hebben gelegd op een dergelijke functionaliteit, bijvoorbeeld omdat er onvoldoende vraag naar is, of door een (combinatie) van de twee bovengenoemde redenen.

Wat kan ik dan wel met mijn MB’s doen?

Je hebt prepaid, en je hebt MB’s over: wat kun je hier dan wel mee doen? Hieronder geven we een aantal opties:

MB’s doneren
Meerdere mobiele providers bieden de optie aan om data te doneren aan een goed doel. Dit is meestal gecombineerd met een actie waarbij je ook nog iets kunt winnen. Doe je niets meer met je MB’s, dan is dit natuurlijk een goede oplossing.

Houd er wel rekening mee dat prepaid soms uitgesloten is van dergelijke acties.

Persoonlijke hotspot
Door je telefoon te gebruiken als hotspot, kan je mobiele data verbruikt worden door anderen. Deze loggen dan simpelweg in op je hotspot en maken vervolgens gebruik van je MB’s.

Back-up
Je ‘prepaid MB’s’ kun je altijd nog inzetten als back-up. Stel dat je even (tijdelijk) zonder internet zit en hier wel gebruik van wilt maken, kun je je ‘back-up’ prepaid simkaart en de MB’s hierop gebruiken.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *