Written by Donat Berisha

Prepaid gebruikers kunnen geen Overwatch 2 spelen

Opvallend nieuws vanuit de gamewereld: heb je een prepaid simkaart? Dan kun je Overwatch 2, een nieuwe en populaire spel dat op 4 oktober 2022 is uitgebracht, niet spelen. Dat heeft natuurlijk tot de nodige kritiek geleid. Wereldwijd maken velen namelijk nog gebruik van prepaid.

Overwatch 2 met een prepaid simkaart

Blizzard, het bedrijf achter het spel, heeft sms-verificatie (via ‘SMS Protect’) verplicht gemaakt voor alle spelers. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat men slechts één account kan gebruiken (en om te voorkomen dat betere spelers bewust een nieuw account aanmaken om op een lager niveau te spelen, ook wel ‘smurfen’ genoemd), Daarnaast zal het op een bepaald niveau hackers tegenhouden.

Het probleem is echter dat prepaid telefoonnummers niet werken. Een mogelijke reden dat dit is geïmplementeerd, is omdat deze makkelijker te verkrijgen zijn. Het zorgt er echter wel voor dat velen wereldwijd niet kunnen spelen.

Reactie van spelers

De reacties zijn grotendeels negatief. Zo geeft een speler aan dat hij zich ‘schaamt over het bezitten van een prepaid telefoon’, en dat Blizzard het eerste bedrijf is dat hem laat voelen te arm te zijn om een game te spelen. Een andere speler zegt dat hij het gevoel krijgt hierdoor nooit meer zijn favoriete spel te kunnen spelen.

Veelvoorkomend kritiek is dat deze situatie meer nadelen (door het benadelen van zoveel legitieme / echte spelers) dan voordelen (het bestrijden van hackers / mensen die ‘smurfen’) oplevert.

Niet alle prepaid gebruikers

Hoewel vele prepaid gebruikers problemen ondervinden, werkt het telefoonnummer van anderen juist weer wel. Waardoor dit precies komt, is niet bekend. Zo geven meerderen met provider Cricket Wireless (Verenigde Staten) aan dat hun nummer niet werkt, terwijl andere prepaid gebruikers wel met hun nummer kunnen spelen.

Het is mogelijk dat nummers van bepaalde prepaid providers zijn uitgesloten en niet werken. Er is echter niet officieel bekend gemaakt of dit zo is en welke aanbieders dit dan zijn.

Gedeeltelijke oplossing

Inmiddels heeft Blizzard via meerdere kanalen, waaronder het officiële Blizzard-forum en Reddit, bevestigd op de hoogte te zijn van de situatie. Ook is er al een oplossing: alle spelers die de originele Overwatch hebben gespeeld (en dus een gekoppelde Battle.net account hebben), hoeven geen telefoonnummer meer te voorzien om te kunnen spelen. Deze verandering gaat vanaf morgen (vrijdag 7 oktober) in, en zorgt ervoor dat velen weer gewoon kunnen spelen.

Dit is echter een gedeeltelijke oplossing. Heb je de originele Overwatch namelijk niet gespeeld tussen 9 juni 2021 en 3 oktober, dan moet je nog steeds een telefoonnummer toevoegen. Nog altijd werken prepaid simkaarten in deze situatie niet. Of Blizzard dit ook gaat oplossen, en wanneer, is op dit moment niet bekend.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *