Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Kan ik prepaid internet anoniem gebruiken?

Veel mensen die gebruik maken van prepaid internet vragen zich af of het wel anoniem is. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je graag prepaid internet anoniem zou willen gebruiken. Sommige dingen wat je doet op het internet wil je graag voor jezelf houden. Daarnaast is het natuurlijk niet fijn dat anderen je gegevens kunnen zien. Lees in deze blog meer over anoniem prepaid internetten, de mogelijkheden om anoniem prepaid internet te gebruiken en de voordelen ervan .

Is prepaid internet anoniem in Nederland ?

De laatste jaren zijn er in een aantal landen geen anonieme prepaid simkaarten meer mogelijk. Onder andere in Duitsland en België is dit afgeschaft. Door de toenemende terreurdreiging en andere criminaliteit hebben deze landen besloten deze mogelijkheid te schrappen. In Nederland kun je nog wel prepaid internet anoniem gebruiken. Voor mensen die aan privacy een hoge prioriteit stellen is dit dus een mooie mogelijkheid anoniem te blijven op het internet.

Anoniem een simkaart aanschaffen

Bij het aanschaffen van een prepaid simkaart in Nederland kun je nog altijd prepaid internet anoniem gebruiken. Nu je weet dat je anoniem prepaid kan internetten wil je natuurlijk direct een anonieme simkaart aanschaffen. Vergelijk de simkaarten in de onderstaande tabel en schaf er direct een aan!

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
 
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,20€ 0,02€0,151e minBestellen
4)T-mobile€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
5)Vodafone€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
6)Lebara One - Let op! Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
7)Telfort Standaard€ 0,36€ 0,02€0,101e minWordt KPN
8)Bliep€ 0,05€0,05GeenTijdelijk niet verkrijgbaar
9)Telfort 15                € 0,15€ 0,02€0,151e minWordt KPN
10)Tele2            € 0,35€ 0,02€0,351e minniet mogelijk

Is het nodig om anoniem te internetten?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom jij het nodig zou vinden om gebruik te maken van prepaid internet anoniem. Ben je er niet van gediend dat internetproviders, beheerders van je wifi netwerk, besturingssystemen, overheden en hackers te zien krijgen wat jouw internetgedrag is? Bij het gebruiken van een prepaid simkaart voorkom je dat ze te weten komen wat je doet op het internet.

Tot wanneer kan ik anoniem prepaid internet gebruiken in Nederland?

Doordat het in België en Duitsland niet meer mogelijk is om prepaid internet anoniem te gebruiken zul je je misschien afvragen tot wanneer dit wel mogelijk blijft in Nederland. Voorlopig gaat een afschaffing van anonieme prepaid simkaarten nog niet plaats vinden. Uit een eerdere inventarisatie op aandringen van minister van Veiligheid en Justitie wordt niet verwacht dat de afschaffing van anonieme simkaarten gaat zorgen voor een significant profijt bij het opsporen van criminelen. Daarnaast hebben criminelen meerdere mogelijkheden om de verplichte registratie te ontlopen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negen + 6 =

*