Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Prepaid internet buitenland

Zolang we binnen de Nederlandse grenzen blijven, is ons mobiele gebruik goed betaalbaar. Maar zodra we hier buiten komen worden de tarieven flink hoger, vooral wat het mobiele internet betreft. Prepaid internet in het buitenland is niet goedkoop, maar gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Nu nog bieden de meeste prepaid providers goedkope buitenlandbundels aan voor mobiel internet.

Goed nieuws voor prepaid buitenland

De EU heeft eind 2016 het besluit genomen om de roamingkosten binnen heel Europa af te schaffen! Dat is goed nieuws voor jou als consument, want dit betekent dat je niet meer extra geld betaald voor prepaid internet en andere mobiele diensten wanneer je je in een Europees land bevindt! De roamingkosten zullen vanaf 15 juni afgeschaft worden, dus nu nog even geduld. Ga je voor de 15e al naar het buitenland of ga je naar een land buiten de EU? Dan heeft jouw provider misschien wel een aantrekkelijke prepaid databundel voor het buitenland.

Prepaid internet bundel buitenland

Als je wilt internetten in het buitenland, is het verstandig om hiervoor een prepaid internet bundel, speciaal voor het buitenland. Wanneer je namelijk voor losse MB’s gaat betalen, gaat dit flink in de kosten lopen. Bij sommige providers betaal je gemakkelijk €5,- per MB, dat ga je natuurlijk niet doen. Providers bieden verschillende en relatief goedkope bundels aan voor prepaid internet buitenland.

Prepaid internet buitenland bij Vodafone

Vodafone biedt 3 verschillende bundels aan voor mensen die gebruik maken van prepaid internet in het buitenland. Deze bundels zijn:

 1. Alles-in-1 op reis: 50 minuten bellen/gebeld worden + 50 sms’jes + 50 MB voor €2,- per dag.*
 2. Dagbundel op Reis XL: 125 minuten bellen/gebeld worden + 125 sms’jes + 125 MB voor €4,- per dag.*
 3. Internet op Reis Wereld: 30 MB data voor €5,- per dag

* Deze bundels zijn alleen geldig in Voordeellanden. Dit zijn de Europese landen + Albanie, Andorra, Australie, Faeroer, Guernsey, Ijsland, Isle of Man, Japan, Jersey, Liechtenstein, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, San Marino, Turkije, Vaticaanstad en Zwitserland.

Prepaid internet buitenland bij KPN

Bij KPN kun je nu al tegen het normale tarief internetten in landen binnen de EU. Wanneer je een databundel activeert, kun je deze dus ook gewoon binnen de hele EU gebruiken. KPN heeft ook nog twee internetbundels die internetten binnen de EU (+Zwitserland en Noorwegen) erg goedkoop maken:

 1. Internet Weekbundel Europa: 100 MB voor €5,-
 2. Internet Dagbundel Europa: 50 MB voor €2,50

KPN heeft geen databundels die buiten Europa geldig zijn.

Prepaid internet buitenland bij Simyo

Vanaf 15 juni kun je met Simyo Prepaid niet meer internetten in het buitenland! Helemaal niet meer, ook niet tegen een duurder (roaming)tarief. Als je op reis/vakantie wilt internetten is het belangrijk dat je dit via een WiFi netwerk doet of je moet ervoor kiezen een andere simkaart aan te schaffen.

Prepaid internet buitenland bij Lebara

Lebara is een internationale provider welke zich richt op een doelgroep die regelmatig naar het buitenland belt, sms’t of hier internet gebruikt. Lebara heeft geen speciale prepaid buitenland tarieven, maar het standaardtarief is wel vrij goedkoop. Internetten in de meeste Europese landen kost nu nog 25 cent per MB.

Prepaid internet buitenland bij AH Mobiel

Alle prepaid tarieven bij AH Mobiel zijn zeer goedkoop, zo ook de prepaid internet buitenland tarieven. AH Mobiel heeft twee bundels:

 1. EU internet weekbundel: 100 MB voor €7,50
 2. EU internet maandbundel: 200 MB voor €10,-

Bij AH Mobiel kun je zonder bundel niet in het buitenland internetten. Bovenstaande bundels gelden alleen binnen de EU, wat betekent dat je hier buiten geen gebruik kunt maken van prepaid internet.

Prepaid internet buitenland bij Telfort

Ook Telfort kent prepaid buitenlandbundels:

 1. Internet Weekbundel Europa: 100 MB voor €5,-
 2. Internet Dagbundel Europa: 50 MB voor €2,50
 3. Internet Weekbundel Wereld: 10 MB voor €10,-

One thought on “Prepaid internet buitenland

 1. Met prepaid van Simyo kun je vanaf 15 juni niet in het buitenland internetten. Alleen bellen en sms’en. Groot nadeel van Simyo. Kunt ook geen bundel etc. Kopen. Mail van Simyo is als volgt:

  Vanaf 15 juni veranderen de tarieven voor bellen en sms’en binnen de EU. Dit betekent dat je met je Simyo Prepaid met telefoonnummer 0649990262 in het buitenland kan bellen en sms’en voor hetzelfde geld als in Nederland.

  Wat betekent dit voor jou?
  De Prepaid tarieven binnen Nederland blijven hetzelfde. Alleen de prijzen voor bellen en sms’en binnen de EU veranderen. Met deze nieuwe tarieven ben je soms goedkoper uit. En soms iets duurder. Daarom mag je zonder kosten je Simyo Prepaid opzeggen.

  Ga je binnenkort op reis binnen de EU?
  Hier vind je alle informatie over het gebruik van je Simyo Prepaid binnen de EU, instellingen en veelgestelde vragen. Zo ga je voorbereid op reis!

  Met vriendelijke groet,

  Het Simyo Team

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf + 8 =

*