Written by Donat Berisha

Welke prepaid kaart voor het buitenland?

Ga je naar het buitenland op vakantie of voor je werk dan wil je natuurlijk wel bereikbaar kunnen zijn voor vrienden, familie en/of collega’s. Het vinden van een geschikte prepaid simkaart is van uiterst belang, want iedereen wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk bellen, sms’en en internetten in het buitenland. In dit artikel geven we je allerlei informatie over een prepaid kaart voor het buitenland, zoals de mogelijkheden en tarieven.

Wat is een geschikte prepaid kaart voor het buitenland?

Met je prepaid simkaart kun je overal ter wereld bellen en internetten. Wel verschillen de kosten wanneer je buiten de EU gaat bellen en internetten. Met je prepaid simkaart betaal je gewoon hetzelfde binnen de Europese Unie als in Nederland. Door EU-regels is dit gereguleerd en daardoor heb je dus geen extra kosten! Let op wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland belt, want dan betaal je namelijk weer andere tarieven. Hieronder hebben we een prepaid tabel opgesteld met de beste prepaid simkaarten van dit moment. Vergelijk hieronder alle tarieven en koop een prepaid simkaart voor het buitenland door te klikken op de bestelknoppen!

Prepaid ProviderDownloadUploadper MBAfrekening 
Simyo                1 Mbps386 Kbps0,15per KB Bestellen
KPN2 Mbps300 Kbps2,-per KB Bestellen

Beste prepaid simkaart voor het buitenland?

Wil je zeker weten dat je de beste prepaid simkaart voor bellen, sms’en en internetten in handen hebt? Kies dan voor Simyo! Simyo is al 19 keer uitgeroepen tot de beste prepaid provider van Nederland. Lees hieronder verder waarom Simyo de beste prepaid simkaart op de markt heeft.

  • Met een prepaid simkaart van Simyo maak je gebruik van het betrouwbare 4G netwerk van KPN, waardoor je altijd snel en stabiel internet hebt.
  • Met de Mijn Simyo App heb je altijd goed inzicht in je verbruik. Je waardeert makkelijk tegoed op wanneer jij denkt dat je het nodig hebt. Mocht je internet nodig hebben dan schaf je gemakkelijk een internetbundel aan.
  • Simyo biedt de goedkoopste tarieven, waarmee je in Nederland als het buitenland goedkoop kunt bellen, sms’en en internetten.

Alleen internetten? Kies voor onze data simkaart!

Indien je op zoek bent naar een simkaart om alleen mee te internetten, is onze data simkaart de beste optie. Hiermee kom je namelijk voordelig uit. Dit is voor internetten de goedkoopste optie, vooral wanneer je de simkaart buiten de EU wilt gebruiken. Hieronder zie je ons aanbod data simkaarten (zowel voor Europa als Wereldwijd).

Hoe stel ik mijn prepaid simkaart voor het buitenland in?

Het instellen van je prepaid simkaart voor het buitenland is erg simpel door de volgende drie stappen te volgen:

  1. Stap 1: Zet je ‘roaming’ aan op je telefoon. Dat doe je via instellingen. Roaming betekent eigenlijk bellen en internetten via een andere provider in het buitenland.
  2. Stap 2: Check in de app bij de betreffende provider of je beltegoed hebt opgewaardeerd en zet dit vervolgens op actief.
  3. Stap 3: Geniet van je reis naar het buitenland. Alles is geregeld! Wil je extra internetten in het buitenland (zone 1)? Kies dan voor een prepaid internetbundel.

Waarom een prepaid kaart voor het buitenland kiezen?

In tegenstelling tot een sim only abonnement, heb je met prepaid nooit het probleem dat je kosten krijgt wanneer je buiten je bundel om tegoed gebruikt. Verder zit je met een prepaid simkaart voor buitenland niet vast aan een 1 of 2 jarig abonnement, wat wel vaak het geval is bij een sim only. Ga je voor een kortere periode naar het buitenland? Dan doe je er dus goed aan om een prepaid simkaart aan te schaffen.

Met een prepaid kaart voor het buitenland heb je zelf de kosten in de hand in tegenstelling tot een sim only, waarmee je al snel een hoge telefoonrekening kunt krijgen.

Tarieven in het buitenland

Zoals we al eerder besproken hebben is het gebruik van een prepaid simkaart in EU-landen top, omdat de tarieven hetzelfde zijn als in Nederland. Echter, ga je naar landen buiten de EU dan zouden de kosten wel op kunnen lopen. Lees in het overzicht hieronder alle tarieven per zone. De tarieven zijn gebaseerd op zones die Simyo heeft ingedeeld. Alle kosten voor internet buiten de EU zijn € 5,- per MB.

  • Zone 2: de kosten voor bellen is in zone 2 € 1,27 per belminuut. Landen als Turkije en de VS vallen hieronder.
  • Zone 3: de kosten voor bellen is in zone 3 € 2,54 per belminuut. Landen in Zuid-Amerika en Australië vallen hieronder.
  • Zone 4: de kosten voor bellen is in zone 4 € 4,57 per belminuut. Landen als Rusland en Mexico vallen hieronder.

Simkaart in het buitenland

Het is tevens nog mogelijk om in het land waar je verblijft een ‘lokale’ prepaid simkaart aan te schaffen. Als je hiervoor kiest, koop dan een simkaart in een officiële winkel. Aangezien hiervoor onder andere de kosten en netwerk per land verschillen, is het verstandig dit in het desbetreffende land te controleren.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 16 =

*