Written by Donat Berisha

Providers halen telefoons uit winkels na overvallen

Telefoonwinkels zijn bekende slachtoffers van overvallen. Hieronder vallen de fysieke winkels van mobiele providers, welke vaak als doelwit worden gezien. Veel gewapende overvallen hebben de laatste weken plaatsgevonden op de telefoonwinkels van mobiele providers KPN en VodafoneZiggo. Als reactie hebben de aanbieders hun smartphone voorraad uit hun winkels weggehaald.

Overvallen op telefoonwinkels

Met name in Amsterdam (en in het specifiek Amsterdam-Zuidoost) hebben de laatste weken veel gewapende overvallen plaatsgevonden. Hierdoor hebben beide providers besloten hun voorraad telefoons uit de meeste winkels in Amsterdam te halen.

Afgelopen woensdag is een VodafoneZiggo-winkel aan het Bijlmerplein overvallen. De KPN-winkel aan het Bijlmerplein is overigens al sinds vorige week gesloten, doordat deze twee keer in één week was overvallen. Een KPN-woordvoerder zegt: “De impact van zulke overvallen op onze medewerkers is groot, ook bij collega’s die in andere winkels werken”.

Niet iedere winkel valt overigens onder de genoemde maatregel (weggehaalde voorraad smartphones). Daarover lees je hieronder meer.

Maatregel alleen voor bepaalde filialen

VodafoneZiggo geeft aan dat de maatregelen om de voorraad smartphones weg te halen voor winkels ‘met een verhoogd risico op overvallen’ geldt.

Ditzelfde geldt eigenlijk voor KPN: er liggen nog wel telefoons in winkels waar de kans op een overval volgens hen klein is. Bij de winkels wel open blijven, worden wel een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo dienen klanten bij een aantal winkels aan te bellen voordat ze naar binnen kunnen. Ook worden telefoons niet direct meer meegegeven. Smartphones dienen eerst te worden getest. Wilt iemand een telefoon aanschaffen, dan kan deze worden besteld, waarna het toestel de volgende dag wordt thuisbezorgd.

De bovenstaande maatregelen blijven in ieder geval tot het aantal overvallen weer gedaald is van kracht. KPN heeft hierbij aangegeven om nog geen reden te zien soortgelijke maatregelen in andere gebieden te nemen. Hierover wilt VodafoneZiggo niets zeggen. Voorlopig blijven de maatregelen dus alleen van kracht in KPN- en VodafoneZiggo-winkels in Amsterdam.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × 3 =

*