Written by Donat Berisha

Simkaart voor poortopener

Gebruik je een module om van afstand je poort, hek, of garagedeur automatisch te openen? Of gebruik je deze bijvoorbeeld voor een slagboom? Hoe dan ook, je hebt een simkaart nodig om verbinding te kunnen maken. Hierbij is een prepaid kaart de beste oplossing. In dit artikel lees je hier meer over en geven we advies over wat de beste simkaart voor je poortopener is!

Simkaarten voor poortopeners

Of je nu een draai-, inrij-, garagepoort of andere opener hebt: in je GSM module (telefoon module) moet een simkaart. Hierbij voldoen simkaarten van mobiele providers, die bijvoorbeeld ook in smartphones worden geplaatst. Er twee verschillende mogelijkheden:

  • Een prepaid simkaart
  • Een abonnement

Hieronder worden beide opties beschreven.

Prepaid simkaart voor poortopener

Vrijwel alle poortopeners werken door in te bellen of een sms te sturen. Hiervoor kun je een traditionele prepaid simkaart gebruiken. Deze heeft gewoon een eigen telefoonnummer en kun je gemakkelijk in je GSM module plaatsen. Tegenwoordig leveren providers simkaarten in 3-in-1 formaat, waardoor deze altijd in alle apparaten geplaatst kunnen worden. Hieronder tonen we de beste prepaid simkaarten voor je poortopener:

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
4)T-Mobile€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
5)Vodafone€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
6)Lebara One - Let op! Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
7)Telfort Standaard€ 0,36€ 0,02€0,101e minWordt KPN
8)Bliep€ 0,05€0,05GeenTijdelijk niet verkrijgbaar
9)Telfort 15                € 0,15€ 0,02€0,151e minWordt KPN
10)Tele2            € 0,35€ 0,02€0,351e minniet mogelijk

Waarom een prepaid simkaart?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom we prepaid aanraden in plaats van een abonnement:

  1. Snel besteld en geïnstalleerd, geen contract of lange wachttijd.
  2. Eenvoudige oplossing: De meeste gebruikers van een poortopener willen hiervoor niet een los abonnement afsluiten. Met een prepaid simkaart je poort openen is eenvoudiger.
  3. Goedkoper: Je verbruik is laag, dus het is zonde om iedere maand te betalen voor een sim only bundel die je toch niet gaat opmaken. Prepaid is in deze situatie voordeliger.

Kies je voor een prepaid kaart, let er dan op dat je deze in ieder geval een keer in de 3 maanden deze gebruikt door het versturen van een sms’je of een oproep te doen. Hierdoor blijft deze actief. Bij lange inactiviteit kan je prepaid provider namelijk de simkaart afsluiten. Houd hier dus rekening mee!

Abonnement

Een alternatief is om een mobiel abonnement af te sluiten. Hierbij krijg je namelijk ook gewoon een simkaart. Voor een poortopener betaal je dan echter voor belminuten, sms’jes en MB’s die je niet gaat verbruiken. In combinatie met de andere twee redenen die hierboven zijn genoemd, is ons advies daarom om voor prepaid te kiezen.

Ingebouwde of meegeleverde simkaart?

Het komt soms voor dat er al een simkaart is meegeleverd. Is dit het geval, bekijk dan of het mogelijk is een andere sim in je apparaat te plaatsen. Soms ga je automatisch een (proef)abonnement aan, terwijl je dit misschien helemaal niet wilt voor je GSM module / poortopener. In sommige gevallen kun je de ingebouwde of meegeleverde simkaart eenvoudig vervangen, dus het is verstandig om te kijken of dit in jouw geval ook mogelijk is.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *