Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

WhatsApp met prepaid

WhatsApp is wereldwijd een bekende chatdienst. De chatdienst wordt veelvuldig gebruikt om niet alleen tekst, maar vooral foto’s en video’s naar elkaar door te sturen. Sms berichten worden met name door deze dienst veel minder verstuurd. Hoe heeft WhatsApp zich de afgelopen jaren ontwikkeld en wat zijn de voordelen voor het gebruik van WhatsApp met een prepaid simkaart?

Wij adviseren één van de volgende 3 providers

Onderstaand hebben wij een top 3 prepaid providers ofwel prepaid simkaarten weergeven die wij adviseren om met WhatsApp prepaid te gebruiken. Deze providers zijn verkozen op basis van:

  • Bereik / Netwerk / Betrouwbaarheid
  • Prepaid internet tarieven

KPN
€0,02 per MB
€10,- gratis beltegoed
€0,30 bellen per minuut
€0,16 SMS per minuut
€0,02 per MB (1000MB bundel)
Simyo
€0,01 per MB
€7,50 gratis beltegoed
€0,10 bellen per minuut
€0,10 SMS per minuut
€0,01 per MB (1000MB bundel)
Telfort 15
€0,02 per MB
€10,- gratis beltegoed
€0,15 bellen per minuut
€0,15 SMS per minuut
€0,02 per MB (1000MB bundel)

Prepaid WhatsApp

Wanneer je een prepaid simkaart gebruikt is het voordelig om WhatsApp te gebruiken. Je hebt hiervoor niet de nieuwste en duurste smartphone nodig. De meeste prepaid telefoons van tegenwoordig zijn voorzien van mobiel internet en hebben de mogelijkheid om apps zoals WhatsApp te installeren. Maak je gebruik van een Wi-Fi verbinding dan stuur je gratis foto’s en video’s, doe je dit via een sms of mms bericht dan kost dit je natuurlijk beltegoed. Hoewel WhatsApp weinig data verbruikt is het wel aan te raden om een databundel af te sluiten wanneer je onderweg via een 3G of 4G verbinding regelmatig gebruik maakt van WhatsApp.

WhatsApp prepaid tarieven

Wil je WhatsApp via prepaid 4G gebruiken? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat de tarieven voor prepaid gebruik van WhatsApp zijn. Goed nieuws: het verzenden van een WhatsApp berichtje kost je slechts 1 tot 2 Kb. Het versturen van afbeeldingen kan voor 1 tot 2 MB per foto. Ga je normaal bellen, dan verbruik je gemiddeld 50 MB per uur. Ga je videobellen, dan verbruik je richting de 200 MB per uur. Al met al verbruik je met normaal gebruik van WhatsApp weinig data, waardoor je niet zoveel betaalt voor prepaid internet.

WhatsApp downloaden en installeren

Op je smartphone kun je de chatapp downloaden via de Play Store of de App Store. Let altijd goed op het logo, de technische gegevens en de reviews, er zijn namelijk ook nep versies te downloaden. Soms moet je (meestal na een jaar) een bepaald bedrag betalen, maar dit is erg weinig bijvoorbeeld €0,01 cent. Naast je smartphone is het ook mogelijk om WhatsApp te installeren op je PC, laptop en tablet.

Wat zijn de mogelijkheden van WhatsApp?

WhatsApp blijft zich ontwikkelen en de afgelopen jaren zijn er een aantal functies en mogelijkheden aan de app toegevoegd. Soms valt dit niet in de smaak bij gebruikers, maar gelukkig is het meestal ook mogelijk om functies uit te schakelen. Hieronder lees je hier meer over.

Koppelen aan je Google Drive account

Is je geheugen van je smartphone snel vol? Dan is deze optie de oplossing. Wanneer je namelijk je WhatsApp bestanden aan je Google Drive account koppelt worden je foto’s, video’s en andere gegevens automatisch opgeslagen in dit account. Gebeurt er iets met je telefoon dan zijn je gegevens hier dus terug te vinden. Dit betekent dat je nooit meer iets kwijt kunt raken. Wel heb je een werkende internetverbinding nodig om bij de gegevens te komen. Google Drive is gratis te gebruiken tot 15GB.

Bellen met WhatsApp

Het is nu ook mogelijk om via WhatsApp te bellen, je belt dan via VoIP ofwel via internet. Wanneer je dit doet via een Wi-Fi verbinding dan is het nog gratis ook! Ideaal natuurlijk hoewel het geluid wel anders is dan je gewend bent, je kunt het vergelijken met een telefoontje via Skype of Viber.

Vinkjes en laatst gezien…

Er zijn een aantal functies aan WhatsApp toegevoegd zoals de blauwe vinkjes die aangeven of het bericht gelezen is, leesbewijzen worden ze genoemd. Hier waren niet alle gebruikers het mee eens en daarom is het ook mogelijk om deze uit te zetten. Dit kan onder instellingen – account – privacy – read receipts (leesbewijzen). Bij een groepschat is het niet mogelijk om deze functie uit te zetten. Wat betekenen de andere vinkjes? Eén grijs vinkje betekent dat het bericht is verstuurd, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht is afgeleverd. Ook is het mogelijk om te zien wanneer iemand voor het laatst WhatsApp heeft gebruikt. Dit kun je ook uitzetten, maar dan is het ook niet meer mogelijk om het bij andere gebruikers te zien. Ook dit regel je via je privacy instellingen.

WhatSim

Er is zelfs een prepaid simkaart, WhatSim genaamd, uitgebracht. Specifiek voor mensen in ontwikkelingslanden omdat een data-abonnement daar erg duur is. Deze simkaart is tevens interessant voor mensen die veel reizen omdat de simkaart verbonden is met 400 providers waardoor er altijd automatisch overgeschakeld wordt naar het beste netwerk.

WhatsApp storing

Uiteraard doet WhatsApp het ook weleens niet. Dit kan dan een storing betreffen bij WhatsApp zelf of bij je provider, maar er kan ook wat anders aan de hand zijn. Je kunt dit controleren door je internetverbinding te checken, door deze bijvoorbeeld aan- en uit te zetten. Je kunt je smartphone even opnieuw opstarten, maar het is ook mogelijk dat je een update uit moet voeren. Wanneer er bij WhatsApp of je provider een storing is dan wordt dit meestal aangegeven op hun website of via social media.

4.7/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *