Written by Donat Berisha

2G simkaart: Kopen & Informatie

Er zijn nog altijd voldoende mensen die graag voor 2G kiezen. Dit zijn vooral prepaid gebruikers. Gelukkig kun je in Nederland nog tot minstens april 2025 gebruik maken van het 2G-netwerk. Natuurlijk dien je dan wel bij de juiste provider te zitten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een specifieke 2G data simkaart. Lees verder voor alle informatie over het aanschaffen en gebruiken van een 2G simkaart!

2G simkaart kopen

Wil je direct een 2G simkaart kopen? Wij hebben uitgezocht welke providers nog gebruik maken van het 2G-netwerk, en wat vervolgens de beste opties zijn:

Provider BellenSMSMB
Simyo €0,10€0,10€0,15Bestellen
KPN€0,20€0,15€0,10Bestellen

Voor welke kaart je ook kiest: het is een prepaid sim, waarvoor je geen abonnement hoeft af te sluiten en waarvoor ook geen vaste kosten gelden.

Prepaid 2G simkaart bij verschillende providers

Bij de volgende providers is het mogelijk een 2G simkaart te kopen, omdat ze nog een 2G-netwerk hebben (of van een 2G-netwerk gebruik maken):

  • Simyo
  • KPN
  • Vodafone
  • Lebara

Wil je meer weten over de huidige 2G-situatie per (prepaid) provider? Bekijk ons artikel over wanneer 2G uit de lucht gaat.

KPN 2G simkaart

Ben je in het specifiek op zoek naar een KPN 2G simkaart? Vanaf vandaag (31 maart 2022) stopt KPN met 3G. Dit is een van de redenen waarom prepaid gebruikers op zoek zijn naar een 2G kaart van KPN. Maakte je echter al gebruik van het KPN 3G-netwerk? Dan wordt je automatisch teruggezet naar 2G. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Natuurlijk moet je apparaat wel 2G ondersteunen.

Daarnaast is een KPN 2G simkaart kopen ook mogelijk. Hiervoor kun je gewoon een normale prepaid sim van KPN bestellen. Aangezien Simyo en Lebara ook op het KPN-netwerk zitten, kun je ook voor een simkaart van een van deze providers kiezen. Zo is het 2G-netwerk van Simyo eigenlijk het netwerk van KPN (waar Simyo gebruik van maakt).

2G van KPN blijft in de lucht tot in ieder geval april 2025. Je kunt dus gewoon een 2G-apparaat gebruiken met een prepaid simkaart van aanbieder KPN, Simyo of Lebara.

2G data sim

Wanneer je een prepaid kaart koopt, zul je misschien allereerst denken aan een traditionele simkaart van een provider. Deze zijn over het algemeen dan ook het populairst. Er bestaan echter ook specifieke ‘data-only oplossingen’. Simpel gezegd is dat een data simkaart, welke gebaseerd is op prepaid, en waar je alleen mee kunt internetten. Belangrijke voordelen hiervan zijn dat je zowel 2G, 3G als 4G kunt gebruiken, de tarieven zeer voordelig zijn, en dat de simkaart nooit wordt afgesloten (in tegenstelling tot normale prepaid simkaarten).

Het bovenstaande maakt een prepaid data sim vooral interessant als oplossing voor slimme apparaten (IoT-apparaten / M2M-apparaten) en voor internet in het buitenland, en dus ook als 2G-simkaart oplossing (voor zover 2G nog bestaat; dat is dus in ieder geval tot april 2025).

Heb je interesse in een data simkaart als 2G-oplossing, en/of wil je hier meer over lezen? Bekijk dan onze data simkaarten pagina.

Simkaart 2G GPRS

Een van de apparaten waar een prepaid data simkaart regelmatig in wordt geplaatst, is een GPRS-tracker. De data sim is een uitstekende simkaart voor een 2G GPRS-tracker. Je hebt hier namelijk alleen MB’s (internet), en dus geen belminuten en sms’jes, voor nodig. Dit maakt een simkaart welke alleen op data gebaseerd is geschikter dan een traditionele prepaid sim.

Het voordeel hiervan is dat de prepaid data sim dus ook gewoon gebruik kan maken van het 2G-netwerk, wat het geschikt maakt voor een 2G GPRS-tracker.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *