Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

4G in plaats van vaste internetverbinding?

Nederlandse consumenten kiezen liever een 4G abonnement in plaats van een vaste internetaansluiting wanneer dit goedkoper is. Deze mogelijkheid is er nog niet, maar er is onderzocht hoe consumenten hier tegenover staan.

In het onderzoek van Telecompaper komt naar voren dat mensen eerder denken aan een overstap naar een 4G-abonnement wanneer dit goedkoper is. Een deel van de ondervraagde stelt als een vereiste dat er (live) tv gestreamd kan worden. Daarnaast zegt een deel uitsluitend over te stappen als de aanbieder een alles in één pakket aanbied. Vooral jongeren zijn gevoelig voor een overstap naar 4G.

Abonnementen met een LTE-netwerk die een vaste internetverbinding vervangen zijn in Nederland nog niet verkrijgbaar. Zo’n verbinding via LTE werkt via een modem met een simkaart. Vodafone en T-Mobile stellen deze abonnementen wel beschikbaar in Duitsland, maar nog niet in combinatie met telefonie en/of televisie.

4G op smartphone

De snelheid van het 4G netwerk is ook afhankelijk van je smartphone. Je smartphone moet over een bepaalde LTE chip bezitten wil het toestel de theoretische snelheden, die beloofd worden door providers, ook in de praktijk kunnen halen. De snelheid van een 4G- en 4G+verbinding is hoog maar je kunt er dus pas goed gebruik van maken met de nieuwste smartphone. Momenteel is Samsung bezig met de implementatie van nieuwe chips. (nog) Weinig providers bieden prepaid 4G aan, bovendien hebben niet veel prepaid gebruikers één van de nieuwste smartphones. Heb je wel een nieuwe prepaid smartphone en wil je snel internet dan moet je er wel rekening mee houden dat je MB’s er ook sneller doorheen gaan met 4G. Het is daarom handig om een bundel aan te schaffen. Hier is meer informatie te vinden over prepaid internet.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elf − zes =

*