Written by Donat Berisha

Anonieme prepaid simkaart

In vele landen is het al afgeschaft, maar in Nederland is het nog steeds mogelijk om anoniem een simkaart te kopen! Met een anonieme simkaart heb je de mogelijkheid om op het internet te surfen naar bepaalde content die je graag voor jezelf wilt houden. Ook een fijne bijkomstigheid is het feit dat mensen niet bij uw gegevens komen!

Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Lees deze blog om erachter te komen wat je nog meer kan met een anonieme prepaid simkaart, wanneer het geschikt is, en vergelijk de vele keuzes met betrekking tot prepaid simkaarten.

Anonieme simkaart kopen?

Met een prepaid simkaart betaal je de kosten die je maakt vooraf. Dit houdt in dat je niet aan het einde van de maand een rekening krijgt, maar deze vooraf betaald voordat je abonnement ingaat.

Een anonieme prepaid simkaart kopen? Hiervoor heb je twee opties: in de winkel of online. Prepaid simkaarten online kopen is grotendeels anoniem omdat je niet naar de winkel hoeft (niemand ziet dat je een simkaart koopt) en alleen je provider jouw gegevens heeft (deze mag de provider niet zomaar verstrekken). Daarnaast is er geen sprake van een BKR-registratie. Bekijk hieronder de goedkoopste prepaid opties en bestel direct!

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3) Data Simkaart Nederland (+30 GB)-€ 0,00059-- Bestellen
4) Data Simkaart Europa (+2 GB)-€ 0,006-- Bestellen
5)Lebara One -Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
6)KPN prepaid sim only (Erg duur)€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
7)Vodafone (Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
8)Odido (voormalig T-Mobile - Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
Prepaid België
1)Mobile Vikings€ 0,15€ 0,008€0,101e minBestellen

Een prepaid simkaart met of zonder account afsluiten?

Als u een simkaart online aanschaft heeft u de optie om hierbij wel of geen account aan te maken. Hieronder zullen we beide opties bespreken.

Prepaid zonder account

Als u besluit om geen account aan te maken bij de provider waarbij u een sim heeft gekocht, dan blijft u anoniem en kunt u in principe anoniem sms’jes versturen, bellen en gebruik maken van het internet. Let hierbij wel op dat doordat u heeft besloten om geen account aan te maken, de betreffende telecomaanbieder niet uw verbruik kan inzien. Dit zult u zelf in de gaten moeten houden dan als u besluit om voor een anonieme prepaid simkaart te gaan.

Prepaid afsluiten met account

Als u op internet een prepaid abonnement afsluit en hierbij uw gegevens invult bij de betreffende provider, dan kan dit voordelen opleveren. Vaak doordat u uw gegevens achterlaat ontvangt u doorgaans acties zoals het ontvangen van extra beltegoed bijvoorbeeld. Let hierbij wel op dat doordat ze uw gegevens hebben, u vaak commerciële aanbiedingen zal ontvangen via e-mail. Het is natuurlijk aan uzelf om te beslissen of dit een voordeel is of een nadeel. Natuurlijk is er vaak de optie om jezelf gemakkelijk uit te schrijven.

Wanneer een anonieme prepaid simkaart kiezen?

In de volgende situaties is een anonieme prepaid simkaart geschikt:

 • Indien je liever niet wilt dat jouw gegevens opgeslagen worden
 • Als je geen BKR-registratie wilt
 • Als je niet met anderen je simkaart of nummer wilt delen
 • Als je voor een korte periode een prepaid simkaart nodig hebt

Kan ik een anonieme prepaid simkaart omzetten?

Twijfelt u of uw wel anoniem wilt blijven? Misschien bedenkt u tijdens het gebruik wel dat dit niet helemaal is wat u ervan had verwacht, of heet dit een andere reden, dan kunt u uw prepaid simkaart omzetten! Bij de meeste telecomaanbieders kunt u uw prepaid abonnement omzetten naar een sim-only abonnement. Sim only biedt allang niet meer alleen maar 1 of 2-jarige abonnementen aan, maar ook maandelijks opzegbare abonnementen! Hierdoor kunt u gemakkelijk een maandje proberen of sim only dan beter geschikt is voor uw situatie.

3.5/5 - (17 stemmen)

4 thoughts on “Anonieme prepaid simkaart

 1. Ik heb een mobieltje met abonnement. Nu wil ik voor bepaalde, zeer zelden gevallen, anoniem blijven. Als ik nu een Prepaid-kaart aanschaf, b.v. Simyo of Kpn, zijnde niet mijn eigen provider, en die zo in mijn mobieltje stop, ben ik dan anoniem als ik ergens heen bel?

  1. Beste Jos,

   Met prepaid sluit je geen contract af en is er ook geen sprake van een BKR-registratie. Je hebt een nieuw telefoonnummer en kunt hier dus gewoon anoniem mee bellen.

   Bestel je online, dan heeft de provider in kwestie natuurlijk wel je gegevens nodig om de simkaart naar je te sturen.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

 2. Is het nog steeds mogelijk om een anonieme SIMkaart te gebruiken? Ik had begrepen dat er tegenwoordig altijd identificatie moet plaatsvinden en daarna de kaart pas wordt geactiveerd?

  1. Beste,

   Tot op heden is er in Nederland geen officieel verbod op de anonieme simkaart. Dat betekent dat een prepaid simkaart zonder registratie gebruikt kan worden.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *