Written by Donat Berisha

T-Mobile prepaid hoge snelheid

De grote telecomproviders zijn inmiddels bezig met het uitrollen van het 5G-netwerk. Er worden regelmatig metingen gedaan om de snelheid van het netwerk te testen. Deze snelheden worden dan toegevoegd op de dekkingskaart van het netwerk. Hoewel T-Mobile de dekkingskaart nog niet heeft aangepast, blijkt uit metingen dat prepaid internet nog altijd een hoge snelheid heeft. In dit artikel lees je meer over deze prepaid snelheden en hoe het zit met het 5G-netwerk en prepaid.

Metingen T-Mobile

Bij T-Mobile is 5G overal in Nederland beschikbaar. Hoewel het niet op elke site aanwezig is, zijn de snelheden overal wel hetzelfde. Provider T-Mobile heeft zijn dekkingskaart echter nog niet aangepast.

Snelheid T-Mobile

Wanneer het gaat om de maximale snelheid, is een sim only abonnement de snelste optie. De Go bundels van T-Mobile kunnen namelijk maximaal 256 Mbps (download) en 75 Mbps (upload). Voor Basis SIM is de maximale snelheid 120 Mbps/60 Mbps. Voor prepaid geldt als maximale snelheid 100 Mbps/50 Mpbs. Dit is dus een vergelijkbare snelheid met het Basis SIM abonnement.

Prepaid van T-Mobile is echter vooral snel wanneer er wordt gekeken naar een gemiddelde op basis van meerdere Ookla metingen. Uit deze metingen blijkt namelijk dat prepaid een hogere praktische snelheid heeft dan sim only: waar dit voor klanten met een Go bundel 80 Mbps/25 Mbps is, is dit voor prepaid 100 Mbps/50 Mbps. Op basis van deze metingen heeft prepaid dus een hogere praktische snelheid. Het maakt overigens niet uit met welk netwerk de smartphone verbonden is (4G, 4G+ of 5G).

Welk netwerk voor prepaid?

Het beste netwerk voor prepaid internet is momenteel 4G. Het 5G-netwerk is nu namelijk alleen voor sim only beschikbaar. Dit geldt ook voor T-Mobile. Aangezien er praktisch nog geen groot verschil zit tussen 4G en 5G, betekent de uitrol van het 5G-netwerk niet dat je met prepaid veel langzamer internet hebt. Sterker nog: zoals uit bovenstaande metingen blijkt, is de praktische snelheid van prepaid hoog.

Wanneer 5G voor prepaid beschikbaar is, is momenteel niet bekend. Providers focussen zich voor nu in ieder geval op de uitrol van het 5G-netwerk voor sim only.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier − 3 =

*