Written by Donat Berisha

Back-up maken van telefoon?

Een back-up is een reservekopie van alle gegevens, bestanden en apps die op je telefoon staan. Gebruik jij je mobiele telefoon voor belangrijke contactgegevens, bestanden, foto’s en apps? Dan wil je die natuurlijk niet kwijtraken. Om dit te voorkomen bespreken we verder in deze blog hoe een back-up maken van je telefoon in zijn werking gaat met de bijbehorende voordelen. Lees dus snel verder!

Wist je dat het mogelijk is om automatisch een back-up in te stellen voor zowel iPhone als Android? Check de onderstaande uitleg!

Hoe maak je een back-up van je telefoon?

Een back-up staat niet op je toestel zelf, maar wordt opgeslagen in de Cloud of in Google Drive, afhankelijk van welke telefoon je hebt. We hebben daarom dan ook een stappenplan uitgewerkt om:

  • Handmatig een back-up te maken van je iPhone
  • Handmatig een back-up te maken van je Android-apparaat
  • Automatisch een back-up te maken

Handmatig een back-up van je iPhone maken

Heb je een nieuwe iPhone gekocht? Dan kun je snel en eenvoudig je gegevens van je oude telefoon erop zetten door een back-up te maken. Vervolgens kun je vanuit je iCloud-account je reservekopie downloaden. Voor het maken van een back-up op je iPhone heb je dus sowieso een Apple-account nodig. Deze kun je gratis aanmaken. Met iCloud van Apple kun je een reservekopie maken van je belangrijke gegevens. Hoe maak je een reservekopie van je iPhone?

  1. Open als eerste de ‘Instellingen app’.
  2. Druk dan op je naam.
  3. Druk op iCloud.
  4. Kies de gegevens, bestanden, contacten en/of foto’s die je wilt behouden.
  5. Druk op ‘iCloud-reservekopie’ en maak een back-up.

Handmatig een back-up van je Android maken

Handmatig back-up maken van je telefoon voor Android? Dat is super simpel met het volgende stappenplan:

  1. Open als eerste de ‘Instellingenmenu’ op je telefoon.
  2. Druk dan op ‘Accounts’.
  3. Druk vervolgens op ‘Google’.
  4. Kies de gegevens, bestanden, contacten en/of foto’s waarvan je een back-up wilt maken.
  5. Druk als laatste op ‘Nu synchroniseren’.

Wanneer je je telefoon oplaadt en het verbonden is met een wifi-netwerk maakt je telefoon een back-up. Foto’s en video’s worden helaas niet meegenomen. Hiervoor kun je de Google Foto’s app gebruiken. Google Foto’s is de enige gratis app om foto’s en video’s op te slaan.

Automatische back-up van je telefoon maken

iCloud van Apple en een standaard back-up app van Android (Google Drive of Dropbox) zijn apps die regelmatig een automatische back-up van je telefoon kunnen maken. Een automatische back-up kun je echter alleen gebruiken om bestanden over te zetten naar een nieuwe of gerepareerde telefoon.

Voordeel handmatige back-up: Je kunt je gegevens en bestanden overal openen, zolang je internet hebt. Thuis op je tablet, in de trein op je telefoon of op je werk op je computer.

Een automatische back-up maken van je Android-apparaat of iPhone is zeer geschikt wanneer je het erg druk hebt, het vergeet of er even geen zin in hebt. De app vernieuwt de back-up wanneer je bent verbonden met de wifi en je telefoon oplaadt. Dit kost je geen MB’s.

Waarom een back-up maken van je telefoon?

Een back-up maken van je telefoon is voor iedereen handig om te doen! Zo kun je altijd belangrijke informatie, zoals foto’s en video’s, berichten, belangrijke contactgegevens en apps opslaan en niet kwijtraken. Een back-up voor je (prepaid) mobiel is zeer geschikt wanneer je een telefoon kapot is of als je een nieuwe telefoon koopt. Op deze manier scheelt het superveel tijd om bijvoorbeeld al je contacten weer in je telefoon te zetten.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *