Written by Donat Berisha

Prepaid of sim only voor je kind?

Het is eindelijk zover: Je kind krijgt zijn of haar eerste telefoon. Daarbij wil je natuurlijk je kind kunnen bereiken, wanneer hij of zij bij een vriendje is, op school is of ergens anders van huis is. Hierbij heb je de keuze tussen een prepaid kaart of een sim only abonnement voor je kind. We bespreken hier wat de beste keuze is: prepaid of sim only voor je kind. Lees dus gauw verder!

Welke vorm van mobiel tegoed voor je kind kiezen: Prepaid of Sim only?

Elke vorm van mobiel tegoed heeft zo z’n voor- en nadelen. De keuze tussen prepaid of sim only voor je kind is daarom erg lastig. Naar onze mening is prepaid toch de meest geschikte abonnementsvorm. Waarom? Sim only is dan vaak wel goedkoper, aangezien je achteraf betaalt voor je abonnement. Echter is het grootste nadeel van een sim only voor kinderen, dat er snel buiten de bundel wordt getreden. Dit brengt erg hoge en onnodige kosten met zich mee. Uiteraard zijn hier wel oplossingen voor! Dat lees je verder in dit artikel. Lees hieronder in welke gevallen jij kunt kiezen voor sim only en wanneer voor een prepaid kaart.

Waarom prepaid kiezen voor je kind?

Met prepaid betaal je vooraf voor je bel- en datategoed. Wanneer je tegoed op is, kun je niet meer bellen, sms’en of internetten. Je kunt nog wel gebeld worden! Wat zijn de voordelen van prepaid voor je kind?

  • Met prepaid heb je altijd controle over de telefoonkosten van je kind. Je kind kan niet buiten zijn of haar bundel treden.
  • Prepaid tegoed is onbeperkt houdbaar (mits je het eens in de drie tot zes maanden gebruikt) . Houd je tegoed over in een maand, dan behoud je dat tegoed in tegenstelling tot een sim only abonnement.
  • Prepaid is een goed begin voor je kind om hem of haar te laten wennen aan het gebruik van tegoed.

Maakt je kind weinig gebruik van bellen, sms’en en internet en gebruikt je kind tegoed alleen om echt bereikbaar te kunnen zijn? Dan raden wij zeker aan om voor een prepaid kaart te kiezen! Hieronder hebben we een tabel opgesteld met de beste prepaid simkaarten op het moment. Klik op de bestelknoppen om een prepaid simkaart te bestellen.

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
 
1)SimyoGoedkoopste prepaid€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
2)Simyo - met €7,50 gratis beltegoed€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,30€ 0,02€0,161e minBestellen
4)T-Mobile€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
5)Vodafone€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen

Let op! Wanneer je door je prepaid tegoed heen bent, kan je kind nog wel gebeld worden. Ideaal dus om je kind altijd bereikbaar te kunnen laten zijn voor jezelf en anderen!

Is een sim only voor mijn kind geschikt?

Sim only abonnementen voor kinderen zijn super populair om altijd bereikbaar te blijven en het is lekker goedkoop. Wil je kind veel gebruik gaan maken van het internet, zoals sociale media of online spelletjes? Dan is een sim only zeer geschikt voor je kind. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Lees hieronder alle voordelen!

  • Een sim only is vaak goedkoper wanneer je regelmatig het internet gebruikt.
  • Je kunt kiezen voor maandelijks opzegbare en aanpasbare abonnementen.
  • Met sim only kun je bij sommige providers blijven internetten met een lage internetsnelheid, zonder extra kosten. Dit kan bijvoorbeeld bij KPN.

Denk jij nu dat een sim only voor je kind de beste keus is? Bekijk deze pagina en vergelijk alle sim only abonnementen. Je kunt filteren op onder andere prijs, provider, bundel en abonnementsduur.

Bang voor buiten je bundel kosten? Volg dan deze tips!

Zoals we eerder al benoemden, loop je het risico dat je kind buiten de bundel treedt. Hiervoor kun je het volgende doen:

  • Houd inzicht in het verbruik van je kind. Bij veel providers kun je tegenwoordig een bel- en/of dataplafond instellen. Dit voorkomt extra kosten.
  • Kies voor een onbeperkt abonnement. Hierdoor voorkom je buiten je bundel kosten, maar betaal je maandelijks wel wat meer voor je abonnement.

Wat kies jij? Prepaid of sim only voor je kind?

Prepaid of sim only abonnement voor je kind kiezen? Nu we alle voor- en nadelen hebben benoemd is de keuze is helemaal aan jou. Om eerst even je kind kennis te laten maken met mobiele tegoed, is prepaid super handig. Je kunt vervolgens altijd overstappen. Wil je kind veel gebruik maken van het internet en niet zoveel bellen en sms’en? Dan raden wij aan om voor een sim only te kiezen.

Gerelateerde berichten:
Prepaid voor kind

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twintig − 9 =

*