Written by Donat Berisha

Camping internet via een data simkaart

In Nederland vinden wij veel verschillende campings, in een mooi stukje Hollandse cultuur. Van strandhuisjes aan de kust, of de rustgevende duinen, tot aan de Veluwe en nog veel meer. Daarnaast gaan veel mensen ook naar de camping in met name Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en België.

Een veelvoorkomend probleem is “het internet op de camping”. Helemaal nu wij in een “internet maatschappij” leven waarin gebruik van social media, mail, browsers en meer onderdeel zijn van het dagelijks leven. Daarnaast zijn er tal van mensen die werken vanuit huis, werken vanuit vakantieoord door de nog steeds aanhoudende trend “thuiswerken” en “werken op afstand”.

In dit artikel lees je meer over camping internet en lichten we data simkaarten toe.

Welke internet opties hebben campings?

Er zijn verschillende opties om toegang te krijgen tot internet op de camping, afhankelijk van de beschikbaarheid van infrastructuur en het budget dat je hiervoor wilt uitgeven.

 1. WiFi
 2. 4G/5G MiFi routers
 3. Data simkaart (los)
 4. Mobiele data via je mobiele telefoon
 5. Satelliet Internet

Onderstaand de meest voorkomende opties met direct een korte uitleg waar je op moet letten per optie:

 • WiFi op de camping: Veel campings bieden WiFi-toegang aan hun gasten. Dit kan gratis zijn of tegen betaling. De kwaliteit en de snelheid van de internetverbinding is vaak erg beperkt door de grotere afstand tot de router of door de hoge bezetting van meerdere gasten.
  Let op: WiFi verbindingen zijn enorm onveilig! Mocht je bankzaken doen of cryptocurrency transacties, gebruik alsjeblieft nooit WiFi. Het is enorm gemakkelijk om via een WiFi verbinding je telefoon of computer binnen te dringen, te bespioneren en zelfs om gegevens te stelen. Wij raden openbare WiFi te allen tijde af.
 • 4G/5G MiFi routers: Een alternatief voor mobiel internet is om een MiFi router te gebruiken, waarmee je een eigen lokaal WiFi-netwerk neerzet dat gebruik maakt van mobiele data. MiFi routers maken gebruik van een data simkaart. Zonder een data sim heeft een MiFi router natuurlijk ook geen verbinding.
 • Data simkaart (los): Mocht je internet op één apparaat willen, kun je ook voor een losse data sim kiezen. Deze plaats je bijvoorbeeld in je telefoon, tablet, laptop, of een ander apparaat, voor stabiel en snel mobiel internet.
 • Mobiele data via telefoon hotspot: Als je een goede mobiele dataverbinding hebt, kun je ook gebruikmaken van mobiel internet op de camping. Dit kan echter duur zijn als je geen onbeperkte databundels hebt. Verder kan de signaalsterkte op de camping ook beperkt zijn door de geografische ligging. Om deze reden is een data simkaart een betere oplossing.
 • Satelliet Internet: Als je op een afgelegen locatie kampeert zonder toegang tot de traditionele internetinfrastructuur, kun je overwegen om een satelliet internetverbinding te gebruiken. Dit is echter duurder en vereist speciale apparatuur. Dit is dus geen ideale oplossing voor de meeste mensen.

Waarom een data sim voor internet op de camping?

Al met al heb je met een prepaid data simkaart de meest volledige oplossing. Daarom bieden wij deze nu aan, los of in combinatie met een MiFi router. De belangrijkste voordelen voor het inzetten van onze data sim voor internet op de camping, zijn:

 • Stabiel internet op de camping
 • Geen hoge kosten buiten de bundel
 • Geen vaste kosten: je maakt gebruik van prepaid data dat 365 dagen houdbaar is (plus de optie om data mee te nemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen).
 • Kan in ieder apparaat dat via internet werkt (telefoon, tablet, laptop, MiFi router, etc.)
 • Geschikt voor buitenlandse campings (Europese simkaart)
 • Simkaart is onbeperkt houdbaar, dus ook in de toekomst te gebruiken op de camping!

Data simkaart voor camping kopen?

Prepaid data sim kopen? Zie hieronder de verschillende opties (Europa simkaart voor gebruik in 37 landen of NL only simkaart tegen de voordeligste tarieven voor Nederlandse campings).

Data only simkaart met MiFi router

Het is bij ons ook mogelijk om een data simkaart te kopen in combinatie met een MiFi router. Zo heb je een volledige oplossing voor internet op de camping.

Lees op deze pagina meer informatie over MiFi routers kopen en wat hier bij komt kijken

Slotwoord

Het is belangrijk om te onthouden dat de beschikbaarheid, kwaliteit en tevens de kosten van camping internet erg veel kan verschillen van camping tot camping. Informeer bij de campingbeheerder of andere kampeerders over hun ervaringen met internet op de camping, mocht je bepaalde dingen willen uitsluiten.

Ons advies

Ons advies is om te allen tijde gebruik te maken van een eigen mobiele internet hotspot via een 4G verbinding. Dit kan bijvoorbeeld via een data only simkaart of je eigen mobiele internetverbinding. Zoals eerder vermeld in dit artikel is hier de hoofdreden: veiligheid. Daarnaast heb je ook meer privacy van gegevens als je een eigen 4G verbinding gebruikt via je mobiele telefoon of een data simkaart.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *