Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Dirk en Dekamarkt beëindigen mobiele services in 2020

Vanaf 31 december 2020 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de prepaid sim only services van Dirk en Dekamarkt. Het is al sinds 31 december 2019 niet meer mogelijk om je prepaid kaart op te waarderen. Het is wel nog mogelijk bij de Dekamarkt om dag- en maandbundels aan te schaffen.

Waarom stoppen Dirk- en Dekamobiel?

Beide supermarkten laten weten via hun website dat ze niet meer kunnen voldoen aan de servicegraad die mensen van ze gewend zijn. Dit komt door de snelle ontwikkelingen en veranderende vraag op de telecommarkt.

Wat gebeurt er dan op de telecommarkt?

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een Sim Only abonnement in plaats van Prepaid. Door veel internet gebruik zijn sommige mensen goedkoper uit met een abonnement. Daarnaast blijkt uit consumentenonderzoek van Motivaction dat consumenten als reden om over te stappen in ruim 40% van de gevallen de prijs noemen. Consumenten vinden een lage prijs dus super belangrijk. De wens voor sneller internet werd maar in 10% van de gevallen aangegeven als reden om over te stappen.

Hoe verder met Dirk- en Dekamobiel klanten

Op de website van Dirk en Dekamarkt wordt aangegeven dat klanten nog tot 31 december 2020 hebben om hun tegoed op te maken. Het is ook mogelijk tot die tijd om de prepaid credits over te zetten naar andere gebruikers. Bij Dekamarkt is het mogelijk om maandbundels aan te schaffen tot 1 december en dagbundels tot 30 december. Daarnaast biedt Dekamarkt een overstap aan naar Lebara. Klanten die overstappen hoeven geen overstapkosten te betalen t.w.v. €15 en krijgen en Deka tegoedbon t.w.v. €40. Voor klanten van Dirkmobiel geldt dit aanbod niet, zij zullen zelf moeten zoeken naar een nieuwe prepaid simkaart.

10 jarig jubileum

Bijna 10 jaar geleden, januari 2010, begon Dekamarkt met het aanbieden van de prepaid kaarten. Via boodschappen spaarde klanten credits voor beltegoed. Twee jaar later begon ook Dirk met het aanbieden. Een maand na het stoppen van Dekamobiel zou dus het 10 jarig jubileum zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 14 =

*