Written by Mo Maghsoudi

eSim internet bij prepaid simkaarten

Inmiddels is eSim al even in Nederland gearriveerd. Met deze technologie heb je geen prepaid simkaart meer nodig. Hoewel het prepaid aanbod klein is, is het wel mogelijk om eSim voor prepaid te gebruiken. Net zoals met een prepaid simkaart, kun je ook met eSim gebruik maken van het internet. In deze blog lees je hoe eSim internet werkt en wat de beste mogelijkheden zijn!

Prepaid eSim internet bestellen?

Wil je eSim met internet voor prepaid bestellen? Simyo is momenteel de enige telecomprovider in Nederland die eSim prepaid verkoopt. Hieronder kun je eSim internet voor prepaid kopen door op de bestelknop te klikken. Tijdens het bestellen kun je eenvoudig voor eSim prepaid kiezen. Je ontvangt bij Simyo nu korting voor prepaid, dus bestel snel en ontvang meer tegoed dan het bedrag dat je betaalt!

ProviderBellenSMSMBGratis beltegoed 
Simyo€0,10€0,10€0,15tot €35,-Bestellen

Hoe werkt eSim internet?

Het is vrij eenvoudig om van eSim internet gebruik te maken, aangezien je niets anders doet dan bij een prepaid simkaart. Wanneer je prepaid eSim hebt bestelt, is eSim activeren het enige wat je hoeft te doen. Hierna kun je gewoon gebruik maken van het internet. Het activeren is een makkelijk proces. Na het bestellen krijg je inloggegevens, waarmee je kunt inloggen op de ‘Mijn Simyo’ app. Hier krijg je simpele instructies voor de installatie van eSim.

Als andere providers in de toekomst ook eSim prepaid aanbieden, zal dit ook via hun website of app gaan. Het activeren van eSim is namelijk altijd een online proces.

Tarieven voor prepaid eSim internet

Je betaalt voor prepaid eSim internet dezelfde tarieven als voor een prepaid simkaart. Omdat eSim voor prepaid momenteel alleen door Simyo aangeboden wordt, gelden de tarieven van Simyo. Er zijn voor prepaid internetprepaid internet bij Simyo twee soorten tarieven: per MB en specifieke internetbundels.

Tarief per MB

Je betaalt bij Simyo voor prepaid internet (dus ook voor eSim) €0,15 per MB. Het gaat hierbij om 4G internet van het KPN netwerk.

Tarieven internetbundels

Daarnaast zijn er prepaid internetbundels. Met dergelijke bundels kun je voordelig gebruik maken van prepaid internet. De tarieven van deze bundels zijn:

 • 150 MB voor € 5
 • 500 MB voor € 7,50
 • 1000 MB voor € 10
 • 2000 MB voor € 12,50
 • Onbeperkt MB’s met lage snelheid voor € 10

De tarieven van deze internetbundels gelden ook voor eSim.

Waarom voor eSim internet kiezen?

Het is verstandig om voor eSim internet te kiezen, omdat je zo, zonder te wachten op een simkaart, gebruik kunt maken van het internet. Bij een prepaid simkaart moet je natuurlijk wachten voordat je deze thuis ontvangt. Doordat je eSim online activeert, kun je het direct gebruiken. Met eSim internet voor prepaid bij Simyo heb je snel en betrouwbaar internet voor een voordelige prijs.

Ondersteunt mijn telefoon eSim?

Het is belangrijk om te controleren of je telefoon wel eSim ondersteunt, voordat je het bestelt. Aangezien eSim een nieuwe technologie is, betekent het dat oudere telefoons dit niet kunnen ondersteunen. Dan is internet voor eSim dus ook niet mogelijk. Zie hieronder een overzicht met telefoons die eSim ondersteunen:

Apple

  iPhone Xs en iPhone Xs Max
  iPhone 11 en hoger
  iPhone XR
  iPhone SE

Android

  Samsung Galaxy Z Flip
  Samsung Galaxy S20 en hogere modellen
  Motorola Razr
  Google Pixel 3 en 4 (alle modellen)

Staat jouw telefoon hiertussen? Dan kun je zonder zorgen eSim gebruiken. Het is overigens wel de verwachting dat in de toekomst steeds meer (nieuwe) smartphones de eSim technologie zullen ondersteunen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 7 =

*