Written by Donat Berisha

Gebeld worden vanuit het buitenland

Vaak zijn de kosten voor bellen naar het buitenland bekend of eenvoudig te vinden. Hoe zit het echter met gebeld worden vanuit het buitenland? Zijn er kosten verbonden aan gebeld worden vanuit het buitenland en wat zijn dan de prepaid tarieven? Verschilt dit per provider?

Kosten gebeld worden vanuit het buitenland

Wanneer je een prepaid simkaart van een Nederlandse provider hebt, is het natuurlijk interessant om te weten of je betaalt voor inkomende gesprekken uit het buitenland. Dit hangt er echter van af waar je je bevindt: in Nederland of in het buitenland.

Gebeld worden in Nederland

Bij vrijwel alle prepaid providers geldt dat gebeld worden vanuit het buitenland niets kost, zolang je in Nederland bent. Heb je dus gewoon in Nederland een prepaid simkaart gekocht en wordt je hierop gebeld vanuit het buitenland, dan zijn daar in de meeste gevallen geen kosten aan verbonden. Dit is onder andere bevestigd door Simyo, T-Mobile en Vodafone. Let op: er kunnen wel kosten zijn verbonden wanneer je terugbelt naar het buitenland. Vertrouw je het nummer niet, bel dan zeker niet zomaar terug.

Gebeld worden in het buitenland

Heb je een prepaid simkaart van een Nederlandse provider, maar zit je in het buitenland? Dan kunnen er wel kosten zijn verbonden voor het gebeld worden uit het buitenland. Wat deze kosten zijn, verschilt per provider en land.

Meestal is gebeld worden gratis wanneer je je binnen de EU bevindt. Ook dit bevestigen onder andere Simyo, T-Mobile en Vodafone. Ben je bijvoorbeeld in Frankrijk en heb je een prepaid simkaart van een van de bovenstaande providers, dan kost je het je niets wanneer je gebeld wordt.

Gebeld worden wanneer je je buiten de EU bevindt, verschilt per provider. Zo geeft Vodafone aan dat dit voor prepaid €1,- per minuut kost. Bij Simyo hangt dit af van de zone waar je je in bevindt. Wanneer dit voor jou relevant is, is het daarom aangeraden om dit te controleren bij jouw prepaid provider.

Conclusie: Uit het buitenland worden gebeld

Zolang je prepaid van een provider die actief is in Nederland hebt en binnen Nederland bent, betaal je meestal niet voor gebeld worden uit het buitenland, ongeacht vanuit welk land je wordt gebeld. Ben je in het buitenland en gebruik je je Nederlandse prepaid simkaart, dan zit het vaak anders. Bij de meeste providers (waaronder Simyo, T-Mobile en Vodafone) betaal je binnen de EU alsnog niets voor gebeld worden. Ben je buiten de EU, dan is het verstandig om op de website van jouw provider te kijken naar de prepaid tarieven voor gebeld worden wanneer je je buiten de EU bevindt, of contact op te nemen met jouw provider voor meer informatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien + 3 =

*