Written by Donat Berisha

Gevolgen overstromingen mobiele klanten

Het zuiden van Nederland is helaas getroffen door de overstromingen. Dat heeft bij meerdere telecomproviders voor storingen gezorgd. De providers werken aan reparaties voor zowel de vaste als mobiele netwerken. Aangezien zowel prepaid klanten als klanten met een abonnement problemen ondervinden van de ernstige weersomstandigheden, geven we in dit artikel meer informatie over de situatie.

Impact overstromingen per provider

De Nederlandse providers met een eigen mobiele netwerk zijn Vodafone, KPN en T-Mobile. Verder werkt Vodafone tegenwoordig samen met Ziggo (VodafoneZiggo). Het vaste netwerk van Ziggo is ook getroffen.

Wat betreft het mobiele netwerk van Vodafone, lijkt de impact van de overstromingen beperkt. Er zijn dus geen grote reparaties nodig. Vodafone geeft (via VodafoneZiggo) aan hun netwerken te blijven monitoren. Op dit moment ziet de provider geen gevolgen voor hun netwerk. Wel stuurt Ziggo extra monteurs naar Limburg, om daar de vaste klanten zo snel mogelijk online te krijgen. VodafoneZiggo geeft aan dat het extra belangrijk is dat op deze momenten hulpdiensten, familie en vrienden te bereiken zijn.

Netwerkprovider KPN heeft aangegeven dat zowel hun mobiele als vaste netwerken op orde zijn. De KPN-netwerken lijken niet hard te zijn getroffen. Wel kan een deel van de bevolking in Valkenburg het vaste netwerk niet gebruiken. Dit is het gevolg van de schade door de overstromingen. Extra monteurs van KPN zijn daar aanwezig om storingen snel te kunnen oplossen. KPN neemt verder alle mogelijke maatregelen om de locaties werkend te houden, geeft het bedrijf aan.

Gratis data voor mobiele klanten

Bepaalde klanten van providers konden niet gebruiken maken van het mobiele netwerk. Om klanten tegemoet te komen en te helpen, geven Vodafone en KPN hun klanten in getroffen gebieden gratis data. Tot nu toe heeft Vodafone alleen gecommuniceerd dat klanten in het getroffen gebied kosteloos data ontvangen. KPN heeft alle klanten in Valkenburg (ruim 300 klanten) van een grote databundel voorzien.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + zeventien =

*